MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Mesleki açık öğretim lisesi ders seçimi nasıl yapılır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/381470-mesleki-acik-ogretim-lisesi-ders-secimi-nasil-yapilir.html)

GaribanCocuk 10 Ekim 2011 22:55

Mesleki açık öğretim lisesi ders seçimi nasıl yapılır?
 
1 ek
Merhaba. Ticaret Meslek lisesi 2. sınıftan tasdikname ile terkim. Bu dönem için yeni kayıt yaptırdım MAÖL ye, ve ders seçimi yapmam gerekiyor şimdi, ama nasıl yapacağım bilemiyorum.

Öncelikle sorum, ben liseyi terkettiğimde lise 3 yıllıktı, şimdi ben 1 yıl (yani 2 dönem) mi okuyacağım açıktan, yoksa 2 yıl (yani 4 dönem) mi okuyacağım?

Bir de toplam kayıtta vs. MAÖL de kaç TL para yatırıyoruz bu sene? İlk kayıtta 40 + 20 TL yatırdım, şimdi de liseden sigorta için kağıt almaya gittiğimde 25TL dosya parası yatırmamı istediler okul hesabına. Yasal mı bu?

Şimdi gelelim asıl sorum, ders seçimine;
Araştırdığım kadarıyla maximum 30 Kredi alabiliyoruz sanırım, öyle mi? Ben şu an 5. dönem öğrencisiyim sanırım, öyle mi? Yani ders seçme ekranında açılan (aşağıda resimde görüldüğü gibi) dönem kısmında sadece 5 yazanları mı seçeceğim? Hepsi toplam 30 kredi ediyor hesapladım, yani 5. dönem derslerinin. Bunların hepsini seçebilir miyim?

Eğer bunları seçmem gerekiyorsa yüzyüze eğitim dersleri ve staj bu kredi sistemine dahil değil mi?

Bir de ben ortak derslerin hepsini seçtim 13 kredi etti, 2 de 5. dönemden seçmeli seçtim 19 kredi oldu. başka seçmeli seçmeye çalıştığımda "maksimum 20 kediyi aştınız" diye hata veriyor.

Lüten yardım edin. Ne yapacağımı bilemiyorum! Haa okula sor derseniz okulda müdür yardımcıları çok iticiler, vurdumduymazlar! Adam akıllı cevap vermiyorlar... Ve söylediklerine de güvenmiyorum açıkçası!!! Olmadı yarın Ankara AÖL yi arayıp soracağım...

Saygılar...
Alıntıdaki Ek 66974


SaKLI 11 Ekim 2011 14:46

Açık öğretimde öğrenim göreceğiniz zamanı yıl olarak düşünmeyin. Tasdiknamenizi aldığınız okuldan kayıt olduğunuz açık öğretim kurumuna okulda okuduğunuz dönemde başarılı olduğunuz dersler için kredi gelecektir. Gelen kredinin üzerine açık öğretim lisesinde okudunuz ve başarılı olduğunuz dersler sonucunda kredi alarak öğreniminizi tamamlayacaksınız. Bu nedenle mezuniyet için gerekli olan zamanı sizin başarınız belirleyecektir. 2 yıl da olabilir 5 yılda olabilir mezuniyet için gerekli zaman sınavlardan alacağınız kredi ile orantılı olacaktır.

Bir dönemde alabileceğiniz kredi 40 tır. Siz mesleki açık öğretim öğrencisi olduğunuz için sistemden 20 kredilik ders seçebilirsiniz diğer 20 krediyi yüz yüze eğitim gördüğünüz derlslerden alacaksınız.

Okul hesabına para yatırmanız konusunda bir şey diyemeyeceğim bunu yüz yüze mesleki eğitim göreceğiniz kurum ile görüşmenizi söyleyebilirim :)

Ayrıca Açık öğretim ile ilgili sorrularınızı okul müdürlüklerine değil bulunduğunuz il veya ilçede ki Halk Eğitim Merkezlerindeki Açık Öğretim Bürosuna sormanız daha tatmin edici cevaplar almanızı sağlayacaktır.


Misafir 1 Eylül 2014 04:26

Bana yardımcı olabilir misiniz rica etsem ben 2 yıldır açıköğretim okuyorum 94 puanım var mesleki açıköğretim çocuk gelişim bölümüne geçiş yapmak istiyorum ama puan kaybı olur mu 16 yaşındayım sınava kaç kere girebilirim en fazla ne kadar ders seçebilirim ve staja ne zaman başlarım bilgilendirirseniz sevinirim...



Saat: 17:41

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık