MsXLabs
Sayfa 1 / 3

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   İstanbul'un geçim kaynakları nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/387649-istanbulun-gecim-kaynaklari-nelerdir.html)

Misafir 27 Kasım 2011 10:40

istanbulun geçim kaynakları nelerdir?


Misafir 27 Kasım 2011 19:10

Bence istanbul'un geçim kaynakları yerine Marmara bölgesinin geçim kaynaklarını yazabilirsin bende istanbul un geçim kynaklarını arıyorum ama fazla çıkmıyor hep marmara çıkıyor.


Misafir 1 Aralık 2011 19:50

istanbulun geçim kaynakları nelerdir?
 
bişi yazın be hadi lütfen bekliyorum yalwarırım türkçe 5,sınıf çalışma kitabı 65, sayfa acilen istanbulun geçim kaynakları ne ya şimdi söyleyin bekliyorum





LÜTFEN...


Misafir 2 Aralık 2011 12:04

aynen 5. sınıf için öğlenciyim çok acele bugüne kaldı


Misafir 3 Aralık 2011 17:45

istanbulun geçinim kaynakları
 
bölgede verimli töprakların olması iklimin elverişliliği tarımı günçellemiştir


nejka 10 Aralık 2011 18:30

ödev 5.sınıf
 
ne olur çok lazım bunun cevabı


Misafir 12 Aralık 2011 15:42

İstanbul'un geçim kaynakları hayvancılık , tarım ve en önemlisiyle sanayidir


Misafir 19 Aralık 2011 21:59

bence turizm hayvancılık tarım sanayi


Lorus 20 Aralık 2011 17:43

Marmara Bölgesinin Geçim Kaynakları Nelerdir
Marmara Bölgesi Geçimini Ne İle Sağlar

Bölgede verimli toprakların fazla olması, iklimin elverişliliği tarımı güçlendirmiştir. Ayçiçeğinin %74′ü, zeytinin %25′i bu bölgede üretilir. Sebze ve meyve alanları geniş yer kaplar. Mısır, tütün, keten, patates gibi ürünler bol miktarda yetiştirilir. Hayvancılık ve hayvan ürünleri de ekonomide büyük önem taşır. Peynir, tereyağı, yoğurt üretimi fazladır. İpek böceğinin %75′i bu bölgede yetiştirilir. Bölgenin asıl zenginliği, Türkiye ekonomisine büyük katkısı olan sanayi alanındadır. Toplam sanayi gelirinin 1/3, ulaşım ve ticaret gelirinin 1/4, bu bölgeye aittir. Sanayide çalışanların 1/2 si buradadır. Bölgenin milli gelire katkısı ise 1/5′i geçer. İstanbul bugün bir ithalat, ihracat, bankacılık ve sigortacılık şehri haline gelmiştir.

Sanayi’ninde geçim kaynağında büyük bir rolü vardır.Sanayi kesiminde çalışan işçilerin yarıya yakını, sanayi ürünlerinin üçte birinden fazlası bu bölgeden elde edilir. Sanayinin en çok geliştiği bölgedir.

Yeraltı zenginlikleri bakımından da önemli bir yeri olan bölgenin, başlıca madenleri, bor mineralleri, demir ve volframdır. Ayrıca kaliteli mermer yatakları vardır.

Marmara Bölgesi, çeşitli doğal güzellikleri uygarlıklardan kalma tarihi eserleriyle ülkemizin olduğu kadar, dünyanın da sayılı Turistik bölgelerinden biridir. Yoğun turizm faaliyetlerinde, İstanbul gibi büyüleyici bir şehrin ve boğazların büyük rolü vardır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle, müzeleriyle dünyada az rastlanır bir
zenginliğe sahiptir. Edirne ve Bursa, Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış, tarihi eserlerle dolu, doğal güzelliklere sahip yoğun turist çeken iki şehrimizdir. Millî parklar içinde yer alan Uludağ, kış sporlarının yapıldığı önemli bir merkezdir. Marmara Denizi kıyıları ile adalar yerli ve yabancı insanların uğrak yeridir. Kuş
Gölü ise millî park haline getirilmiş dünyaca ünlü bir “Kuş Cenneti”dir. Bölge, sağlık turizmi bakımından da önem taşır. Burada birçok kaplıca ve maden suları bulunur. Yalova ve Bursa Kaplıcaları dünyaca ünlü birer sağlık merkezi haline gelmişlerdir. (H)(H)


Misafir 27 Aralık 2011 17:21

Oh bugün ödev verdiler.Kısaltarak yazarım bari.Kağıt avucumun 2 katı.



Saat: 05:10
Sayfa 1 / 3

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık