MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Kelime-i Şahadet ile ilgili ayetler nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/388152-kelime-i-sahadet-ile-ilgili-ayetler-nelerdir.html)

Misafir 29 Kasım 2011 20:13

Kelime-i Şahadet ile ilgili ayetler nelerdir?
 
Kelime-i Şahadet ile ilgili ayetler nelerdir?


_Yağmur_ 30 Kasım 2011 10:35

Kelime –i şahadet: “Eşhedü enlâ ilâhe illellah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve Rasüluh” demektir. Yani: “Ben şahitlik eder inanırım ki, Allahtan başka tanrı yoktur. Ve yine şahitlik ederim ki, Muhammed (as) Allahın kulu ve peygamberidir.” demek ve böyle inanmaktır.

İslam’a girmek için bu yeterlidir. Ama Müslüman olmak için yeterli değildir. Diğer şartlar gereklidir. Kurtulanlardan olmak için ibadet etmek gerekir.

İbadet, yüce yaratana kulluktur. O’nun verdiklerine şükürdür ve O’na itaattir. İbadetsiz hayata Allah razı olmaz.

Kur’an-da şöyle bildirilir:


- “Yoksa insanlar imtihana tabi tutulmadan (ibadet etmeden) sadece iman ettik demeleri ile bırakılacaklarını mı sanırlar?” (Ankebut: 2)
Bir ayette de:

- “Dua ve ibadetiniz olmasa Rabbim size ne diye değer versin?” (Furkan: 177) buyrulmuştur.

Peygamberimiz kulluk edenle etmeyenin halini diri ile ölüye benzetmiştir. Kur’an-da Cenab-ı Allah da insanı kulluk etsin diye yarattığını bildirmiştir. “Ölünceye kadar rabbinize ibadet edin” buyurmuştur.

İbadet Allah’ın rızasını kazandırır. İnsanı Allah’a yaklaştırır. Namazda secde hali, Allaha en yakın olunan zamandır.

İbadet etmekle kul Allaha şükretmiş olur.

İbadet, günahlardan arınmayı, kurtulmayı sağlar. Kur-an’da: “Namaz kötülüklerden alıkor” buyrulmuştur. İnsan ibadetle kötü alışkanlıklardan kurtulur. Bir ayette: “Ey iman edenler! Namazla Allah’tan yardım isteyin.” (Bakara: 153) buyrulmuştur.

İbadet etmekle kul, ahlâki ve ruhi olgunluğa ulaşır. Kulun ibadet edememesi kendisine yapabileceği en büyük kötülüktür. Aynı zamanda en büyük cezadır.



Saat: 04:56

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık