MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Beden temizliği için neler yapmalıyız? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/392775-beden-temizligi-icin-neler-yapmaliyiz.html)

Misafir 29 Kasım 2012 20:11

Beden temizliği için neler yapmalıyız, bedenimizi nasıl temiz tutarız?


aycaaltuvan 29 Kasım 2012 21:26

beden temizliği için vücudumuzun her bir bölgesinin temizliğine dikkat etmeliyiz doğru biçimde banyo yapmalı tırnaklarımızı doğru biçimde sık aralıklarla kesmeliyiz küvette oturarak yıkanmak yerine ayakta yıkanmayı tercih etmeliyiz küvette bedenimizi yıkadığımız kirli suyun içinde oturarak doğru biçimde yıkanmış olmayız bu nedenle ayakta yıkanmayı tercih etmeliyiz ayak tırnaklarımızı batmaları önlemek için düz kesmeli el tırnaklarımızı ise yarım ay şeklinde kesmeliyiz özellikle ergenlik döneminde saçlardaki sık yağlanmaları ter kokularını önlemek için haftada 2 kez yıkanmalıyız kulak temizliğinede dikkat etmeliyiz pamuklu çubuk sadece kiri gerilere iter bu nedenle nemli pamukla kulak yolunu temizlemeliyiz.....


biruni 29 Kasım 2012 22:07

beden bir kitaptır
iki yöne okunan-
a'dan z'ye
ve z'den a'ya.
adonis şiiri..



bedene ne kadar bakım yaparsan o kadar sana bakar


sade 30 Kasım 2012 07:51

Beden Temizliği

İyi ve güzel olanı ifade eden "temizlik" kelimesi, beden ile ilgili olarak kullanıldığında, çeşitli kirlerden uzaklaşmayı ve paklığı ifade eder.
İnsan elinin karışmadığı tabiatın ortak özelliği, temiz olmasıdır. Kara deliklerden temizlikçi mikroorganizmalara kadar, çeşitli mekânizmalarla en güzel şekilde yerine getirilen görevlerden biri temizliktir. Bu da gösteriyor ki, fıtrî prensiplerin başında temizlik gelir. Ölen hemcinsini toprağa gömen kargadan, gözü temizleyen kapaklardan, yeri süpüren rüzgâr ve tozunu yatıştıran yağmurdan temizlik dersi alınabilir. İnsan da yaratılış itibariyle temizdir. İnsanlar arasında temizliğe atfedilen değer dikkat çekicidir. Semavî dinlerin beden temizliği ve su temizliğine verdiği ehemmiyet büyüktür.
İnsanlığın henüz temizliğin ne olduğunu tam olarak bilmediği bir dönemde, İslamiyet"in maddî ve manevî temizliği esas alan inanç sistemi; yüzlerce yıldan beri insanlığın hâlâ ulaşmaya çalıştığı temizlik ufuklarına ışık tutmuş ve tutmaktadır. Aşağıdaki âyetler buna güzel bir misaldir:
" Allah çok temizlenenleri sever." (Tevbe, 108). "Şüphesiz, Allah tevbe edenleri de sever, temizlenenleri de sever." (Bakara, 222).
"Elbiseni tertemiz tut. Kötü şeyleri terket" (Müddesir, 4-5).


İnsanlığın numunesi olan Zât"ın temizliğini, hadislerine de yansımış buluruz: "Tuhûr, yani maddî temizlik ve tövbe, imanın yarısıdır." (Müslim, Tahare-1) Peygamberimiz (sas)"in daha nice ibadete ve beşerî hale ait temizlikle ilgili beyanları vardır.







Misafir 14 Ocak 2014 20:00

İnsanlığın numunesi olan Zât"ın temizliğini, hadislerine de yansımış buluruz: "Tuhûr, yani maddî temizlik ve tövbe, imanın yarısıdır." (Müslim, Tahare-1) Peygamberimiz (sas)"in daha nice ibadete ve beşerî hale ait temizlikle ilgili beyanları vardır.

Kaynak: Beden temizliği için neler yapmalıyız?


Misafir 29 Kasım 2014 12:53

pis yerlere oturma eve gelince üstünü değiş düzenli banyo vb. yap


Mira 29 Kasım 2014 14:08

Beden Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Beden temizliğini üç başlık altında inceleyebiliriz.

1 - Vücudun Dış Temizliği: Çeşitli etkenlerle kirlenen bütün dış organlarımızı temiz tutmaktır. Bu temizlik devamlı ve periyodik olmalıdır. Örnek bir insan, çabuk kirlenen el, ayak, yüz ve burun gibi organlarını sabah, öğle ve akşam günde en az üç kez bol su ile yıkar. Yemeklerden sonra ve yatmadan önce ağzını temizler ve dişlerini mutlaka fırçalar. Haftada en az iki kez banyo yapar ve bütün vücudunu bol su ve sabun ile temizler. Tırnaklarını uzayınca keser. Saçlarını temiz tutacak kadar uzatır ve gerektiğinde hemen tıraş olur. Kolonya gibi fazla ağır olmayan güzel kokular kullanır ve mis gibi kokar.

2 - Vücudun İç Temizliği:
İç organlarımızı zararlı yiyecek ve maddelerden uzak tutmaktır. Örnek bir insan, düzenli yemek yer ve aşırı yemekten sakınır. Zararlı yiyecek ve içeceklerden uzaklaşır. Sigara ve içki gibi zararlı alışkanlıklardan kesinlikle kaçınır. Kahve ve oyun salonları gibi yerlerin kötü havasını teneffüs etmez. Sağlığını tehlikeye düşürecek davranışlara yanaşmaz.

3 - Elbise Temizliği:
Giyeceklerimizi temiz tutmak, güzel kullanmak ve kirlenen giysilerimizi hemen değiştirip yıkatmaktır. Temiz elbise, yeni elbise demek değildir. Temiz ve ütülü olan bir elbise eski de olsa güzel görünür. Hor kullanılmayan bir giyecek, uzun ömürlü olur.




Saat: 07:43

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık