MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Zenci çocukların hayatı nasıldır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/398705-zenci-cocuklarin-hayati-nasildir.html)

Misafir 30 Ocak 2012 17:34

Zenci çocukların hayatı nasıldır?
 
Zenci çocukların yaşantıları nasıldır söyler misiniz?


Misafir 6 Şubat 2012 20:54

zenciler
 
Zencilerin hayatı cok ama cook zordur. onlar ac yoksul ve hastladırlar...... zenci derken birazda afrikalılardanda bahsediyoruz heralde.... :( onlar bizler gibi okula gitmiyorlar... hatta bazen aclıktan ölenler bile var. dayanıp ölmeyenler biraz büyüyebilenler kendinden kücüklere bakıyorlar.... onar bazen yemek bulamadıkları icin cöpleri bile karıştırıp buluyorlar bir yemek.. örneğin bize sorlar yemek yok sadece peynir vr deseler bizde peyniri sevmesek hayır banane ben yemek istiyorum bul bişeyler deriz deyilmi demeynlerimiz var ama... yani afrikalılar zenciler hepsi böyledirler bir kücük bir ekmek parcası onlara yetmez ama yerler bir ümit ile..... onları kendi yerine koymayanlar anlayamazlar bunları... bir düşünüzn diyelimki afrikadasınız zencisiiz yemek bulamıyorsunuz ne yaparsınız ? yemek ararsınız herhalde... bulmayınca istanbullular bağırır bazıları üzülür ağlar ama onlar öyle değil.. bazı zencilerin kemikleri görünüyor hemde cook belli. neden diye düşüneniz varmı cünkü yemek bulamıyorlar hastalar... alıktann..... böyle kuru kemikler


sade 26 Aralık 2012 18:36

Zenci Çocukların Hayatı Nasıldır?

Zengi çocukların hayatları nasıldır. Günlük hayatları bizimkilere benzer mi?

Zenci Çocuklar Derken Afrikalı Çocuklardan Bahsediyorsunuz Sanırım. Günlük Yaşamları Bizimkine Benzemez Aslında Yaşamlarının Hiçbir Yanı Bizimkine Benzemez. Hastalık Yokluk ve Açlık İçinde Yaşıyorlar . Hatta Açlıktan Ölüyorlar. Onların Aileleride Aç ve Hasta. Bizler Gibi Okulada Gitmiyorlar. Açlıktan Ölmeden Biraz Büyüyebilenler Kendilerinden Küçüklere Bakıyorlar.



Misafir 11 Şubat 2013 15:36

zenci çocuklar
 
Zenciler, ekvator ortamı ve bu ortamın orman, savan, çöl gibi çeşitli değişikliklerine uyma bakımından kendi içinde derin farklılıklar gösterir. Afrika, Asya ve Avustralya’ya yayılmış olan zenciler birbirinden farklıdır. Siyahilerde de melezler görülür. Buna karşın siyahiler, dünyada en az karışan, büyük göçlerle ana karakterini yitirmeyen ırklardan biridir. Siyahilerin ana yurdu Afrika anakarası olmakla birlikte, tarih öncesi zamanlardaki göçlerle birçok kol, Güney Asya ve Avustralya ile Büyük Okyanus’taki adalara geçti.

Afrika, dünyadaki zenci nüfusun merkezidir. Çeşitli mahalli diller ve kültürler vardır. Kuzeyde yaşayanların çoğu; dar burunlu, yassı dudaklı ve gür saçlıdır. Çoğunluğu müslüman ve sempatik insanlardır. Bir kısım zenciler koyu renkli, kıvırcık saçlı, kalın dudaklı, geniş burunlu insanlardır. Batı Afrika’daki Sudanlı zencilerin daha bariz yüz çizgileri vardır. Asyalılar ve Hindliler, doğu Afrika’da ve güney Afrika’nın Natal bölgesinde yaşarlar.

Siyahiler Güney ve Kuzey Amerika’da da önemli topluluklar oluştururlar. Bunlar anakaranın yerlisi değil, köle ticareti yoluyla Avrupalılar tarafından Amerika’ya götürülen zencil


Misafir 18 Şubat 2013 17:23

Zenci Cocuk ve Balon
 
Zenci Cocuk ve Balon...
Küçük bir zenci çocuk şehrin lunaparkında dolaşırken bir satıcının elindeki balonları seyre dalmıştı. Her renkten ve her biçimden balonlar ışıl ışıl parlıyordu.Derken, birdenbire kırmızı bir balon kazara bağlandığı yerden kurtularak havada uçtu, uçtu, uçtu ve nihayet aşağıdan seçilmeyecek kadar yükseldikten sonra gözden kayboldu. Bu manzarayı seyretmek için öyle bir insan kalabalığı toplanmıştı ki, satıcı bir tane daha bırakmanın iyi bir reklâm olacağını düşünerek havaya parlak sarı renkte bir balon daha bıraktı. Arkasından bir tanede beyazını çözdü. Küçük zenci olduğu yerden büyük bir hayranlık içinde ardı ardına uçan rengârenk seyrettikten sonra : "Baloncu amca" dedi. Acaba bir tanede siyah renkte balon bıraksanız, ötekiler kadar yükselir mi?Baloncu adam, anlayışlı bir bakışla çocuğa tebessüm ederek,siyah renkli bir balon çözdü.Parmaklarını gevşetip onu da boşluğa bırakırken: "Yavrum" dedi, "bizi yükselten dışımızdaki renk değil, içimizdeki cevherdir."


Misafir 4 Mart 2013 17:45

zenci çocuk
 
Bence zenci çocukların hayatları bizim gibi hayatları yoktur...Onlar çok yoksulfakirlerdir...Ben onlara çok üzülüyorum Allah yardımcıları olsun...:(


Misafir 12 Şubat 2014 20:20

zenci çocuk nasıl yaşar
 
zenci çocuklar fakir oldukları için yemek yiyezmeler bazıları ise açlıktan ölürler bazılarının pek fazla giysisi olmadığı için çıplak gezenler bile vardır. onların hayatı çok zordur biz hayatımızda her zaman şükredelim


Misafir 13 Şubat 2014 19:09

zenci çocuklar
 
zenci çocuklar ekvator bölgesinde aç susuz uykusuz yaşarlar ekvator bölgesi çok sıcaktır bunun için kuraklık oluyor oraya bin de bir yağmur yağıyor bu yüzden hep güneş ışığı ile zencileşiyorlar . Genelde zenci denilince akla Afrika gelir . Afrika da bu durumdadır.günlük yaşantıları bize hiç benzemez onlar aç biz tokuz onlar susuz onlar uyuyamıyorlar biz ise rahat rahat uyuyoruz .


Safi 10 Şubat 2016 22:45

Zenci çocuklar, beyaz çocuklar kadar şanslı değillerdir aslında. Zenci çocuklar deyince aslında Afrikalı çocuklardan da bahsediyoruz. Onların yaşam seviyesi çoğu insanlardan fazlasıyla düşük.
Eskimolarla zenci çocuğunu karşılaştıracak olsak; Eskimo çocukları en azından avlanarak da olsa besleniyorlar, zenciler ise hayatlarını idam ettirebilecek kadar yemeğe ihtiyaç duyuyorlar.
Zenci çocuklarının hayat şartları oldukça zor. Onlar günlük yaşamlarında diğer çocuklar gibi okullara giderek eğitim almıyorlar. Çünkü tek dertleri yiyecek bir yemektir. Zenci çocuklarının günlük yaşantıları , açlıklarını gidermek için çabalamakla geçmektedir.
Afrika ülkeleri sömürgeci devletlerin sömürgeleri haline geldiklerinden dolayı yoksullardır, bu durum zenci çocuklarını da fazlasıyla etkilemektedir.
Zenci çocukları günlük yaşamlarında oyuncaklarla oynayamazlar onlar diğer çocuklar kadar şanslı değillerdir. Bu nedenle zenci çocukları yoksullukla, açlıkla ayakta kalmaya çalışan yoksul Afrika toplumlarının çocuklarıdır.


Safi 10 Şubat 2016 22:47

Zenci Çocukların Hayatı, Zenci Çocukların Yaşamı
Zenci çocuklar denilince günümüzün şartlarında aklımıza ilk olarak Afrika da yaşayan çocuklar gelecektir. Zenci kavramı aklımıza Afrikalı insanları ifade etmek için adeta kelime haznemize girmiştir. Afrikalı çocukların yaşamlarından bahsedeceği hayatlarını nasıl sürdürürler ve günümüzün şartlarına göre sonunda ne kadar şanslı birey olduğumu anlayabiliriz.
Afrika tarımcılık ve hayvancılık olarak neredeyse hiç gelişmemiş bir ülke olmaktadır. Çocuklar yaşamlarını sürdürebilmek için yemeğe ihtiyaç duyarak güne başlıyorlar. Zenci çocukların hayatı onlarca engelle doldur eğitim alanında hiçbir ilerleme olmadığı gibi sadece ölümü bekledikleri söylenebilir. Sağlık olarak çocuklar hiçbir şekilde yardım almıyorlar doğduklarında hastalıkla doğanlar tedavi edilemeyen bebekler bir müddet sonra gözlerini yumuyorlar. Giyecek elbiseleri olmayıp oyuncakları dahi bulunmaz sinekler böcekler ve pislik içersinde günlerini geçirirler. İçecekleri temiz su kaynaklarına dahi ihtiyaç duyarlar. Sıcak bir bölge olduğundan dolayı susuzluk dahi çekebiliyorlar. Vahşi hayvanların bölgede olmasından dolayı onlar için tehlike yaratıyor.
Sömürge altında olan Afrika yüzyıllar boyunca yabancı devletler tarafından misyonerlik çalışmaları altında devam etmektedir. Yoksul olan ülke zenci çocuklarını da etkilemektedir.





Saat: 14:37
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık