MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Ayakkabı numaralarımız neye göre belirleniyor? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/406693-ayakkabi-numaralarimiz-neye-gore-belirleniyor.html)

Chelsea_Eny 24 Mart 2012 15:20

Ayakkabı numaralarımız neye göre belirleniyor? :bilmem:


byseus 24 Mart 2012 16:00

Bilimsel olmasada selimsel bi açıklama yapim, bu söyleyeceğim şey şimdiye kadar her söylediğim kişide deneme etkisi yarattı ve doğru çıktı. Ayak boyumuz kol dirseğimiz ile bileğimiz arasında kalan kol kemiğine eşit uzunlukta oluyor. Ama numaralandırma buna göre diyemeyiz ülkelere göre değişiklik arz ediyormu bu ayak numarası bir bilgim yok. bakınmak lazım :)

---------- Mesaj tarihi 16:00 ---------- Önceki mesaj tarihi 15:30 ----------

http://www.sadecebilim.com/wp-content/themes/LondonLive/thumb.php?src=/wp-content/uploads/2011/04/ayakkabi.gif&w=340&h=192&zc=1&q=100
Ayağın ölçüsü vardır ve bir de ayakkabının bir numarası. Sizin ikincisini kastettiğinizi sanıyorum. Ayakkabı ölçüsü ya da numarası, üç farklı şeye atıfta bulunabilir: ayakkabının uyabileceği ayakların ortama genişliği, ayakkabının içindeki boşluğun uzunluğu, ya da ayakkabının yapımında kullanılan kalıbın uzunluğu. Ayakkabı üreticileri genelde, ilk iki ölçü ek kısıtlamalar getirdiğinden, üçüncüsünü kullanmayı tercih ediyor. Bu nedenle, doğru ayakkabıyı seçme sorumluluğu tüketiciye ait. Ayrıca, ayakkabının iç boşluğunun, kımıldama payı gereği, ayak ölçüsünden 1-1,5 cm daha büyük olması gerekiyor.

Kullanılan numaralama sistemi ve uzunluk ölçüsü, coğrafyaya bağlı olarak değişiyor. Avrupa’da kullanılan paris noktalama sistemi’nde uzunluk, ardışık numaralar arasında 2/3 cm artar ve genelde yalnızca tam numaralar üretilir. ABD ve İngiltere’de kullanılan sistemde ise, numaralar arasındaki artış 8,46 mm olup, yarım numaralar da üretilir. Uluslar arası “Mondopoint sistemi” ve “Asya” sistemi, ayak enini de içeriyor. Örneğin, 240/110′luk ayakkabı ölçüsü; ortalama ayak uzunluğunun 240 mm, eninin 110 mm olduğunu ifade ediyor. Bu sistem NATO ve bazı ordular tarafından kullanılıyor.

Kaynak:sadecebilim.com



Saat: 16:04

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık