MsXLabs
Sayfa 1 / 4

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Güzel karın kası elde etmek için günde kaç kez mekik çekmek gerekir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/414067-guzel-karin-kasi-elde-etmek-icin-gunde-kac-kez-mekik-cekmek-gerekir.html)

payloz 31 Mayıs 2012 13:57

Güzel karın kası elde etmek için günde kaç kez mekik çekmek gerekir?
 
Güzel karın kası elde etmek için günde kaç kez mekik çekmek gerekir?


Bessonnitsa 31 Mayıs 2012 21:10

Yeni başlıyor isen ilk 2 gün için 20'den fazla, ilk bir haftayı tamamlamak için günde 50 sonra günde 100 kez işini görebilir. Tabii daha fazla çekebiliyorsan bu sayıları artırabilirsin. Önemli olan hep birden değili yavaş yavaş seviyeyi yükseltmek. 1 ay kesintisiz devamlı çalışırsan eski ile yeni arasındaki farkı detaylı hissediceksin. Bence sadece mekik değil, şınav, side stretch, quadriceps, achilles stretch'te iyi gelir. Daha fazla verim alır daha fazla enerjik olursun. Şuan ben bu anlattıklarımın faydalarını görüyorum. Kolaylıklar dilerim ...


Rower 14 Haziran 2012 19:40

Vucudunuzu yukarı kaldırırken yani karın kaslarını sıkarken nefes vereceksiniz.

Mekik çekerken dikkat edilmesi gerekenler.

  • Mekik çekerken hızlı davranmamalısınız. Beliniz zarar görebilir.
  • Ellerinizi başınızın arkasına koymayın, bu hareket boynunuza zarar verebilir. Ellerinizi göğüslerinizin üzerine çapraz olarak koyun.
  • Mekik çekmeye başlarken ( yani ilk günlerde) kendinizi fazla zorlamayın. Az sayıda ve az açıda başlayarak, daha sonraki günlerde artırın.
  • Sporda kontrollü nefes almanın büyük faydası var. Mekik çekerken, vücudunuzu yerden kaldırırken nefesinizi verin, sırtınızı aşağı bırakırken nefesinizi alın. Bu sayede daha fazla enerji yakılacaktır.
  • Sırtınızı sağa sola değil, düz bir şekilde yukarı kaldırın.
  • Bacaklarınızı 90 derece bükmeli, ayaklarınız tamamen yere basmalıdır.
  • Mekik çekerken, tamamen aç veya tamamen tok olmamaya dikkat edin.
  • Uzandığınız zemin düz ve yumuşak olmalıdır.
  • Mekik hareketinin faydalarından tam olarak yararlanmak için, mekik aletlerini tercih etmemenizi öneririm.

Öncelikle kas işi çok sabır gerektirir. Bir oturuşta 1000 Kere yapsan mesela bu sana yarar sağlamaz aksine sadece seni yorarsın.
- ilk başlarda günde 50 - 70 ile başla.
- Bir süre böyle devam et.
- İlk 2 haftadan sonra sayıyı 200 ' ye çıkar. Ve yine böyle bir süre devam et.
- 1 ayın sonunda vücudun alışır ve sayıyı arttırıp arttırmamak sana kalmış.
Not: Kas yapayım derken sakın aşırıya kaçıp kendinize zarar vermeyin. Aşırıya kaçarsanız ciddi sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz. "İnsan sınırlarını bilmeli."


Misafir 15 Ağustos 2012 02:40

kardeşim ilk başladığında 12 şer halilde 3 set mekik çek 36 yapar bi sabah bi akşam bunu uygula her gün 10 mekik arttır 2. hafta ayaklarını yere koymadan çek 3 haftada kasların tamamdır yani bnmki gibi:)

beslenmende çok önemli netde karın kası için diyetler var kilo almanı sağlar işine yararsa ne mutlu bana

not ilk günler çok sıkıcı gelir


Misafir 8 Şubat 2013 12:47

Alıntı:

payloz adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2422560)
14 yaşındayım boyum biraz kısa 1.55, kilom 46 mekik, şınav çekiyorum. Şınav çekmeyi bıraktım. Çünkü şınav çekmek boyun uzamasını engelliyormuş diye duydum bunuda geçenlerde farkettim. Şu an mekik e yöneldim. Neyse arkadaşlar sorum şu olacaktı; Güzel bir karın kası elde etmek için, Günde kaç mekik çekilmeli ?? şimdiden teşekkürler.

günde toplam 6600 mekik çekmalisin


_EKSELANS_ 8 Şubat 2013 13:09

Karın Kası Nasıl Yapılır?


Aslında her erkek içten içe mükemmel karın kaslarına sahip olmak ister. Aynı zamanda çoğu kadın da sahip oldukları erkeklerde harika karın kasları olmasını ister. Ama ortalama bir erkeğin durduk yere böyle kaslara sahip olması pek de mümkün değil açıkçası! Evet, doğru. Gerçekten sıkı karın kaslarına sahip olmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Karın kaslarımızın geliştirilmesinde esas rolü oynayan faktörleri tam manasıyla anlayabilmeniz için aslında göreceli olarak az egzersiz yapıp mümkün olan en iyi karın kası gelişimini sağlamak en doğru olandır.
Üst gövdeniz bünyesinde çok sayıda önemli kas muhafaza eder ancak ama görsel anlamda “karın kası” denildiğinde aklınıza “rektus abdominus” gelir. Bu kasın görevi aslında sadece vücudunuzu dik tutmak değildir, aynı zamanda bu kas sayesinde eğilmek istediğinizde öne doğru hareket etmeniz de sağlanır. Ancak bunu yaparken vücudunuzun dengesinin bozulmaması için “rektus abdominus” kaslarınıza daha fazla yük bindirmek zorunda kalırsınız.
Peki bunu neden yapmak isteyesiniz ki? Çünkü bu kasa bindirdiğiniz bu fazladan yük nedeniyle kasın daha hızlı gelişmesini sağlayabilir ve bu sayede daha sağlıklı bir fitness rejimi uygulayabilirsiniz. Kaslarınızı daha sıkı hale getirmek için muhtemelen çeşitli mekik hareketleri (crunch ve situp egzersizleri) yapıyorsunuz ama bir türlü işe yaramıyor, değil mi? Bunun nedeni bu tür hareketlerin “rektus abdominus” kaslarınızı yeterince zorlayıcı ve bu kasların dengesini bozamayacak seviyede hareketler olmalarıdır. Bu dengeyi bozabilmeniz için bazı ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Bu ekipman bir egzersiz topu kadar basit ve ucuz da olabilir; inanılmaz pahalı ve etkili bir kaptan koltuğu da olabilir. Aynı amaca hizmet eden ve donanımlı bir spor salonunda genellikle bulunan başka aletler de vardır. Bu aletleri satın almak istemiyorsanız, bir spor ya da fitness salonuna üye olmaya ne dersiniz?
Tüm bu maddelerin ortak noktası aynıdır: vücudunuzu, esas dengenizden uzak kaldığınız sürece, basit, temel egzersizler ile hareket halinde tutun. Karın kaslarınızı gerçekten çalıştırmanız için, karın kası nasıl yapılır sorusuna gerçek anlamda cevap bulmak için onları her zaman bulundukları destekli durumlarından uzak bir pozisyona getirip çalışmaya zorlamanız dışında başka bir yol bulunmamaktadır.
Bu çalışmanın her gün sabahları birkaç mekik çekmekten daha zor olduğu ortadadır. Bununla beraber sağladığı avantajlar bilimsel olarak kanıtlanmıştır ve tarafsız bir gözle bakıldığında, daha az verime sahip ama fazla miktarda egzersiz yapmaktan daha çok işe yaramaktadır. Özellikle bir miktar hafif, temel yağ-yakıcı kardiyo ile birleştirildiğinde, bu yöntemlerin sizeü düşündüğünüzden daha kısa sürede harika karın kasları sağlayabileceğini göreceksiniz.
Cesaretiniz varsa, gidin ve deneyin. Hayalinizdeki karın kasları sonsuza dek hayal olarak kalmasın ve karın kası nasıl yapılır sorusu cevapsız kalmasın.




Misafir 12 Şubat 2013 22:45

karın kası
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2563288)
yaşım 12 Karın Kasımın Olmasını Çok İstiyorum Günde Kaç Mekik Çekim Nolur Söyleyin ? :D

1. hafta 40 tane çek 2. hafta 100 3. haftada 150 tane çek tamamdır


Misafir 19 Mart 2013 13:41

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2561582)
arkadaşlar 16 yaşındayım 1.83 boy 78 kg karındaki yağları yakmak kas yapmak istiyorum bi ara günde 200tane mekik çekiyordum pek bi yararını görmedim ne yapmalıyım??

kardeş bir anda okadar fazla çekersen aksine kasların inmeye başlar ve zamanla yırtılır 50 den başla 1 haftada bir 50 artır


Misafir 5 Temmuz 2013 12:14

Alıntı:

payloz adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2422560)
14 yaşındayım boyum biraz kısa 1.55, kilom 46 mekik, şınav çekiyorum. Şınav çekmeyi bıraktım. Çünkü şınav çekmek boyun uzamasını engelliyormuş diye duydum bunuda geçenlerde farkettim. Şu an mekik e yöneldim. Neyse arkadaşlar sorum şu olacaktı; Güzel bir karın kası elde etmek için, Günde kaç mekik çekilmeli ?? şimdiden teşekkürler.

arkadaslar ben günde 200 mekik çekiyorum 30 normal şınav 30 elmas şınavı 30 da asker şınavı 10 kglik bidonu tek sağ elimle yaklasık 200-300 cıvarı kaldırıorm tabii set set :D sol elimle 150-250 civarı kaldırıyorum ve pazartesi-çarsamba-cuma ise lastikle çalısıorm 38 kere 2.5kglik şişelerle ikisini bir anda kaldırıorm bu arada 3 set halinde 12 12 12 boyle kol arkası kası içinse sehpanın ucuna elerim karsıyı gorucek sekilde elimin sonuyla 38 kere kendimi indirip kaldırıorm 12 12 12 setler halinde daha dün basladım sizce kas gelişimim hızlı olrmu boy:168 kg:58


Intersect 5 Temmuz 2013 15:49

İlk günler 20'yle falan başla yavaş yavaş arttır.



Saat: 15:52
Sayfa 1 / 4

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık