MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Taslak Konular (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/)
-   -   Virüslerin Neden Olduğu Hastalıklar (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/42113-viruslerin-neden-oldugu-hastaliklar.html)

alptugra 8 Ağustos 2007 04:22

Virüslerin Neden Olduğu Hastalıklar
 
BATI NİL VİRÜSÜ


1999 yazında, New York City’de çok sayıda karga ölmeye başladı. Sağlık yetkilileri sonunda bunun nedenini keşfettiler ama aynı hastalıktan dört kişinin ölmesini engelleyemediler – bu hastalık, sivrisineklerde ortaya çıkıp temel olarak kuşları, insanları ve atları etkileyen Batı Nil virüsüdür.
Batı Nil virüsü, Afrika’da 1930’ların sonunda ortaya çıkmıştır. O zamandan bu yana Asya, Avrupa, Orta Doğu ile Kuzey ve Güney Amerika’da yayılmıştır. Birleşik Devletler’de Batı Nil virüsü ilk olarak 1999 yılındaki Doğu Kıyısı salgını ile görülmüştür ama şu anda virüs ülkenin tamamında görülmektedir.
Batı Nil virüsünün bulunduğu insanların çoğunda herhangi bir semptom görülmez ve bu insanlar enfeksiyona yakalandıklarının farkına varmazlar. Diğerlerinde yalnızca hafif bir hastalık görülür ve tam iyileşme gerçekleşir. Ama küçük yaştakiler ve başka tıbbi sorunları olan kimselerde Batı Nil virüsü çok ciddi olabilir ve beyin iltihaplanmasına ya da beyni ve omuriliğini çevreleyen zarlarda iltihaplanmaya ve enfeksiyona yol açabilir. Az sayıda vakada Batı Nil virüsü ölümcül olabilir.


Alıntıdır-



Saat: 12:31

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık