MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Mehter takımı ile bando arasındaki farklar nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/441046-mehter-takimi-ile-bando-arasindaki-farklar-nelerdir.html)

Fatih*(Önemli.) 26 Aralık 2012 20:22

Mehter marşı ile bando arasındaki farkları açıklayabilir misiniz ? (teşekkürler.)


ZeRoOo 8 Ocak 2014 17:31

mehter takımı osmanlı zamanında savaşa giderken karşı tarafa korku salmka için çalınırmış. mehterde osmanlı ezgileri kullanılır kahramnlık yiğitlik uyandırır.bando ise önemli günlerde askeri törenler vb. yerlerde resmi olarak çalınan müzikaldir .kıyafetleri farklı dır


bilgin 3 Ocak 2016 20:30

Alıntı:

Fatih*(Önemli.) adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2557657)
Mehter marşı ile bando arasındaki farkları açıklayabilir misiniz ? (teşekkürler.)

Mehter Osmanlının muhteşem olduğu zamanlarda Avrupayı da etkileyen, savaşlarda yeniçeriye coşku karşı tarafa korku veren bir müzik topluluğu iken, bando Avrupa'nın Osmanlıdan da etkilenerek oluşturduğu, geçit ve tören müzik topluluğudur.


_prens_ 20 Kasım 2021 21:40

Mehter takımı Osmanlı İmparatorluğu tarafından taarruz yaparken ve kale savunması yaparken düşman üzerindeki psikolojik olarak korku ve otorite kurmak için kurulmuş dönemin başka hiçbir ordusunda görülmeyen tarzda oluşturulmuş takımıdır.Bu takım 2.Mahmud döneminde yapılan yeniliklerle Mızıka-i Humayun adını almıştır.Bando takımı ise Türkiye Cumhuriyeti döneminde Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak kurulmuş bir yapıdır.



Saat: 02:49

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık