MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Asker tr (https://www.msxlabs.org/forum/asker-tr/)
-   -   Ömer Halisdemir (https://www.msxlabs.org/forum/asker-tr/508708-omer-halisdemir.html)

perlina 14 Temmuz 2017 12:24

Ömer Halisdemir
 
2 ek
Alıntıdaki Ek 64668

Ömer Halisdemir
(1974- 15 Temmuz 2016 )
Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş



Niğde'nin Çukurkuyu doğumlu, Hasan Hüseyin Halisdemir'in 7 çocuğundan biri olan Ömer Halisdemir, çocukluğunu Çukurkuyu' da geçirdi. Hatice Halisdemir ile evlendi ve Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu oldu. Şehit Ömer Halisdemir, 1999 yılında Piyade Astsubay olarak Türk Silahı Kuvvetlerine katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görevler yapan Halisdemir, 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlıkta adını unutulmazların arasına yazdırdı.

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etti. Son emir: Onu, karargâha girmeden öldür!
Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi makam aracı Külliye'ye giden yol üzerinde 3 araç tarafından sıkıştırılan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, bu pusudan kurtulmayı başardı. Bir kalkışma olduğunu anlayan ve Özel Kuvvetler Karargâhı’nın da ele geçirilmek istendiğini öğrenen Aksakallı, en güvendiği adamını aradı ve karargâhtaki nöbetçi subaylara ulaşmaya çalıştı. Güvendiği askerlerine silahlarını alarak komutanlığın önüne gelmeleri emrini verdi.

Zekai Paşa, karargâhı aradığında, darbeci Terzi’nin "Ben oraya geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, içeriye komutanlardan kimseyi almayın, gerekirse ateş edin" emrini verdiğini öğrendi. Sonrasında Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir’i arayan Zekai Paşa o anları şöyle anlattı: “Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et.”

Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan bu emir üzerine vakur bir sesle Zekai Paşa'ya hitaben, "Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi. Halisdemir’i arkadan vurdular

Silopi'de görevli FETÖ'cü Semih Terzi, saat 02.16 sularında helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle silahını eline alan Astsubay Ömer Halisdemir, karargâh binası girişindeki ağaçlık alana saklandı. Helikopterden inip karagah binasına doğru yürüyen darbeci askerlerin arasına karıştı ve silahını çekerek Terzi'ye 3 el ateş etti. Terzi, yere yığılırken, Halisdemir karargâh binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu. Bu esnada Terzi'nin yanında bulunan cuntacılar Halisdemir'in arkasından ateş açtı. Halisdemir'e 15 el ateş edildi. Halisdemir'i vuran ilk kurşunu sıkan ismin Binbaşı Fatih Şahin olduğu anlaşıldı. Şahin'in 12 el ateş ettiği belirlendi. Ölmediğini anlayınca tekrar ateş ettiler

Astsubay Ömer Halisdemir'in vurduğu Terzi, cuntacılar tarafından karargâh binasına taşındı. Ağır yaralı olan Halisdemir de ağaçlık alandan karargâh binası önüne getirildi. Bu sırada Özel Kuvvet Komutanlığı'nda görevli ambulans geldi. Ancak cuntacıların talimatı üzerine Halisdemir'e hiçbir müdahalede bulunulmadı. Aksine 15 kurşuna dayanan Halisdemir'in nabzını kontrol eden cuntacılar ölmediğini anlayınca yerde yatan Halisdemir'e canice ateş etti. Bunu yapanın ise Üsteğmen Mihrali Atmaca olduğu belirlendi. Bu sırada cuntacılar bekleyen ambulansı da geri gönderdi. Darbeci askerlerin cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi hemen helikopterle GATA'ya götürdüğü ancak şehit Halisdemir'in naaşını öylece karargahın önünde bıraktığı belirlendi. Darbeci general ise GATA'ya gidemeden helikopterde öldü.
Alıntıdaki Ek 64669

Kahramanın ismi asla unutulmayacak


42 yaşındayken FETÖ’cü teröristler tarafından 30 kurşunla şehit edilen Şehit Ömer Halisdemir, memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde defnedildi. Cenaze sırasından vakarlı bir şekilde dimdik duran Halisdemir’in babası, “Ben onu vatana yetiştirdim vatan istedi vatana verdim!” sözleriyle hafızalara kazındı.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in ismi Niğde Üniversitesi’ne, Ankara Etimesgut’ta bulunan bir liseye, Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki bir ortaokula, Kahramanmaraş’ta bir ilkokula, İzmir’de bir Anadolu imam hatip lisesine, Ankara Yenimahalle’de bir imam hatip lisesine, İstanbul Çekmeköy’de bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.

Kahraman şehidin kabri, binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Cennet mekanın, Peygamberimiz (S.A.V) komşun olsun aziz şehidimiz.Ne desek, ne yapsak hakkını ödeyemeyiz ...

Derlemedir

BAKINIZ
> 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi
> Darbe Nedir?



perlina 14 Temmuz 2017 13:24

30 Kuş Şiiri



DARBECİ Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra 30 kurşunla şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için '30 kuş' şiirini yazan şair Dursun Ali Erzincanlı, Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir'i ziyaret etti.

Darbe girişimi ve Ömer Halisdemir'in kahramanlığını anlatan şiiriyle dikkatleri çeken Dursun Ali Erzincanlı, Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ne giderek şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, ağabeyi Doğan Halisdemir ve yakınlarıyla bir araya geldi. Babayla kucaklaşıp başsağlığı dileklerini Erzincanlı, 30 kuş şiirinin hikayesini de anlattı.

"BABAMA BİLE BU KADAR AĞLAMADIM"

Şiirin o gece kendiliğinden oluştuğunu belirten Erzincanlı, şunları söyledi:
"Aslında 15 Temmuz'da bir millet olarak beynimiz durdu. Normal şartlarda bir şiir yazmak düşünülmeyecek bir şey. Fakat o gece Ömer Başçavuşumuza şahadet şerbetini içiren kudret adeta onun destanını yazma hususunda bizi kullandı. Gün geçtikçe şiir kendiliğinden oluştu. Ben sadece onları kelimeye dizelere döktük okuduk okumaya çalıştık. Allah bunu bize nasip etti. Yoksa yazmayla çalışmayla ortaya çıkacak bir şey değil. Şehidimizin makamını anlayabilmek için adete Allah bir milleti ona gözyaşı döktürdü. Ben 15 yıl boyunca sadece Peygamber efendimize şiirler yazdım. Ben açıkçası Peygamberimizin şiirleri dışında kendi babama bile bu kadar ağlamadım."

"O İLK KURŞUN DARBECİLERİN MORALİNİ BOZDU"

"Sadece bu destanın bir kelimeye dökülmesi gerekiyordu. Bu şiirimizi çok da böyle abartılı bir şekilde düşünmüyorum. Mutlak suretle filmlere aktarılacak, şiirlere, edebiyata ve sanata mutlak suretle yayılacak bir destan. Ben olayım başkası olsun bu destan ortaya çıkacaktı. Ben açıkçası acaba 'Kahraman şehidimizin ailesini üzer miyim bir seslenişle?' Fakat şehitlerimizin mekanını Peygamber efendimiz öyle bir anlatıyor ki biz bunun milyonda birini bile yazmadık. Amcama da Allahu Teala bir şeref lütfetti. Amcamın milyonlarca Ömer'i oldu. Ömer Başçavuşumuz bize, bizim ecdadımızın çok büyük bir milletin torunları olduğumuzu gösterdi. Ömer Başçavuşun sıktığı o ilk kurşun, darbecilerin moralini bozdu, milleti de kendine getirdi."

Baba Hasan Hüseyin Halisdemir ise, Erzincanlı'ya yazdığı şiir ve ziyareti için teşekkür ederek, "Ağzına sağlık, şiir çok güzel olmuş" dedi. Dursun Ali Erzincanlı, daha sonra evden ayrılıp belde mezarlığına geçerek şehit Ömer Halisdemir'in kabri başında dua etti.

15 TEMMUZ KAHRAMANLARI, ŞEHİDİN MEZARINDA BULUŞTU

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tankların önünde duran kahramanlardan bazıları Ömer Halisdemir'in mezarı başında buluştu. Bunlardan biri olan ve o gece askerin silahını tutarak vazgeçirmeye çalıştığı anı gösteren fotoğrafı akıllarda kalan Turhan Avcı, "Askere 'Silahını bırak bu vatan bizim bu vatan hepimizin' dedim. O gece öyle bir mücadele içerisindeydik ki; tankın önüne yatılıyor, üstüne çıkılıyor, olmuyor. Ama hiçbirimizde ölüm korkusu yoktu" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı önünde eşi İsmail ve kızı Vildan ile cuntacılara direnirken helikopterden açılan ateşle yaralanan Gülay Güvercin ise o gece yaşananları şöyle anlattı:
"Cumhurbaşkanı, başkomutanımız bizleri sokaklara davet eder etmez abdestlerimizi alıp sokaklara çıktık. Konvoyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gittik. F-16'lar üzerimizden geçerek bizleri korkutmaya çalıştılar ama insanlar hiç korkmadan devamlı ileriye gittiler. O sırada helikopterle bizleri taradılar. Helikopterden açılan ateş sonrası eşimle ben yaralandım. Çok sayıda yaralı vardı."

Dursun Ali Erzincanlı'nın şehit Ömer Halisdemir için yazdığı 30 Kuş şiirinin ilk bölümü şöyle:
Ben babamın en hüzünlü yanıyım
Ben, babamın aslan kahramanıyım
Öyle değil mi baba, gözlerin kıpkırmızı çok mu ağladın?
Baba, o geceyi bir de benden dinle
Ama her zamanki gibi dinle, tebessümle...
hurriyet.com.tr






perlina 15 Temmuz 2017 12:25




Saat: 12:39

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık