Arama

Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri - Sayfa 10

Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Gösterim: 109.170 Cevap: 94
fmr0661 - avatarı
fmr0661
Ziyaretçi
14 Ağustos 2012       Mesaj #91
fmr0661 - avatarı
Ziyaretçi
Günlük Cilt Bakımında;

Sponsorlu Bağlantılar
1)tipine uygun ürünleri seçmek önemlidir.
2)Çevreden biriken kirlerin, ter yağ gibi kişisel salgılarımızın ve dökülmekte olan ölü cilt hücrelerimizin temizlenmesi ikinci adımdır.
3)En hafif temizlemeyle bile bozulabilen cildin üst tabakasındaki doğal nemlendirme sistemlerinin nemlendiricilerle takviye edilmesi. Genel kural olarak da nemlendiricilerin yüz ve vücut halen nemliyken kullanılması vücuttaki nemi hapsetmektedir.
4)UV ışınlarının verdiği hasarı önlemek için güneşten koruyucu kullanmak
5)Normal cildin bilhassa foto yaşlanma ve hasarı için tedavi edici ürünlerin kullanılması uygundur.

KURU CILTLERDEKurutucu ve alkol içeren ürünler ciltten nemi söküp atacağı için tercih edilmemelidir. Hassas yumuşak sabun içermeyen likit bir temizleyici sonrası gliserin, hiyalironik asit gibi ürünlerle formüle edilmiş nem kaybını azaltan nemlendiriciler kullanılmalıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu SPF 15 ve üstü bir ürün yıl boyunca dışarıya çıkmadan yarım saat önce açıkta kalan alanlara uygulanmalıdır.

YAĞLI CILTLERDEAşırı yağlı ürünler, hassas ciltlerde ise uygun daha az hasar verecek narin ürünler tercih edilebilir. Yağlı ciltlere özgün yağ bağlayıcı likit veya jel şeklinde temizleyicileri tercih
Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri
Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri
Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri
CILT BAKIMI IŞLEM SIRASI
  • Analiz
  • Süt
  • Tonik
  • Peeling
  • Ozon+ Buhar
  • Vakum
  • Siyah Noktalardan Arındırma
  • Maske ( Yüz ve Göz Için)
  • Iontoforez ile Serum / Ampul uygulaması
  • Sivilceli ve Akneli Ciltlerde Kurutma
  • Göz Çevresi Bakımı ( soğuk Ped )
  • Thermo- freeze ile Krem uygulaması
  • Yüksek Frekans ( Saç ve Boyun da dahil)
  • Elektronik Masaj
  • Anti-aging Yüz Masajı
  • Breeze Ile Göz Masajı
  • Vakum Sprey
Süre: 1,5 -2 saat
edin. Krem bazlı, kakao yağı, lanolin içeren sabunlardan uzak durun. Losyon şeklinde suyu çekip tutan (humectane) maddeler içeren nemlendiricileri tercih edin. Ergenlik çağındaki gençlerde görülen hormon değişiklikleri nedeniyle yağlı ve akneye yatkın cildin temizliği ve doktor tarafından önerilen ürünlerin düzenli kullanılması önemlidir.

Yağ içermeyen (oil-free) güneşten koruyucuları kullanın.

Cildinize fazla parlak diyerek, yağı kurutmak için sert sabun, alkol, fırça, kese kullanmayın. Cilt temizliğini günde 2 - 3 kereden fazla yapmayın.

KARMA CILT Kozmetik olarak T bölgesi yüzün yağlı alanları olan yanaklar, alın burun ve çene daha fazla yağlıyken diğer alanlarda kuruluk gözlenir.

Normal karma ciltler için olan temizleme ürünleri yanaklar için nazik diğer bölgelerde daha sert etkililerdir. Yalnızca ihtiyaç duyulan bölgelere uygulayacağınız nemlendirici T bölgesinde sivilceye yol açabilir.

Yağ içermeyen güneşten koruyucular kullanabilirsiniz.

Cildimiz için kendi bakım yöntemlerimizin yeterli olamadığı, cildin, enstitü bakımına ihtiyaç duyduğu durumlarda kalitesini kanıtlamış bir dermakozmetik ürün olan Guınot ve Md Formulatıon kabin ürünlerimiz ve uzman estetiysenlerimiz ile yardımınıza koşmaya hazırız.

Son düzenleyen _Yağmur_; 14 Ağustos 2012 21:42 Sebep: aktif linkler
plum - avatarı
plum
Ziyaretçi
22 Şubat 2013       Mesaj #92
plum - avatarı
Ziyaretçi
Sivilce İzleri için Baklalı Formül:
1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp robotta ezin, 1 çorba kaşığı badem yağını baklalara ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın.Uygulamayı haftada 1 gün tekrarlamanız öneriliyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Sivilce İzleri için Mayalı Formül:

Bir yumurta akına, bir çay kaşığı limon suyu ve aynı ölçüde bal ve iki yemek kaşığı pastane mayası ekleyip karıştırın. 20 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkamanız öneriliyor.

Sivilce İzleri için Menekşeli Formül:

Bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzdükten sonra, yüzünüzü bununla temizleyin.Uygulamanın her gün sabahakşam tekrarlamanız öneriliyor.

Sivilce İzleri için Doğal Krem Formülü:

1233243444sivilcelelekeli  in
Bir tutam Gül yaprağı,
Bir tutam Maydanoz,
Yarım adet kabuklu Salatalık
2 Bıldırcın Yumurtası


Gül yaprağı,maydanoz ve salatıklaı robotton geçirdikten sonra içine bıldurcın yumurtalarının aklarını ekleyerek karıştırın.Bu karışımı lekelerin üzerine sürüp 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulamanız öneriliyor.

Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
10 Haziran 2013       Mesaj #93
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
msxlabs.org

Kuru Ciltler İçin Cilt Temizleme Sütü

Malzemeler:
1 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı kayısı yağı
2 adet salatalık

Hazırlanışı:
Salatalık ve kaymağı blendırdan geçirin. 1 tatlı kaşığı kayısı yağını ekleyerek iyice karıştırın. Temiz bir cam şişede, buzdolabında 3-4 gün kadar muhafaza ederek kullanabilirsiniz.
Normal Ciltler İçin Temizleme Sütü

Malzemeler: 1 adet salatalık 1 adet sert elma 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı kayısı yağı 1 tatlı kaşığı mersin yağı Hazırlanışı:
Salatalık ve elmayı rendeleyin. Sütle birlikte yaklaşık 5- 6 dakika pişirin. Soğuyunca süzün ve içine kayısı ve mersin yağını ekleyerek iyice karıştırın. Temiz bir cam şişede buzdolabında 2 3 gün kadar muhafaza ederek kullanabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Tonik

Malzemeler:
5-6 damla limon suyu
1 çay bardağı elma sirkesi
1 su bardağı maden suyu

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri cam şişe içerisinde karıştırın. Temiz bir cam şişede buzdolabında 3 gün muhafaza ederek kullanabilirsiniz.
Akneli – Siyah Noktalı Ciltler İçin Tonik

Malzemeler:
1 adet salatalık
1 orta boy yeşil elma
1 çorba kaşığı adaçayı
1 fincan nar suyu
1 fincan limon suyu
1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Elmayı ince soyup dilimleyin. 1 bardak suda adaçayını 5 dakika kadar kaynatın. Soğumasını bekleyin, soğuduktan sonra tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Temiz bir cam şişede buzdolabında 3 gün muhafaza ederek kullanabilirsiniz.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Ağustos 2018       Mesaj #94
Avatarı yok
Yasaklı

Güneş Koruyucu Kremlerin Pek Etkili Olmadığı Tespit Edildi!


Londra Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, cildi güneşten koruyucu kremlerin beklentinin yarısından daha az koruma sağladığını ortaya koydu.Araştırmada kremlerin, gelişigüzel sürülmeleri nedeniyle yeterince koruyucu olamadığına dikkat çekildi. Araştırmayı yürüten Profesör Anthony Young, 50 faktörlü bir kremin, en iyi ihtimalle yüzde 40 oranında koruma sağlamasının beklendiğini, ortalama bir yetişkinin bu korumayı sağlamak için tüm vücuduna 36 gram ya da en az 6 çay kaşığı krem sürmesi gerektiğini ifade etti. Bilim adamları, krem sürülürken boyun, şakak ve kulakların da ihmal edilmemesi gerektiğini belitti.

Kaynak: BBC Yaşam (25 Temmuz 2018)
durbi - avatarı
durbi
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019       Mesaj #95
durbi - avatarı
Kayıtlı Üye
Karma bir cildim var, temizlemeyi rutin haline getirmek çok önemli.

Benzer Konular

23 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
6 Mart 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
6 Ekim 2011 / elifuzun437 Taslak Konular
5 Eylül 2015 / Teamoore Soru-Cevap