Arama

Dudak Dolgusu ile Dudak Dolgunlaştırma Nasıl Yapılır?

Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Gösterim: 3.009 Cevap: 2
Elifce - avatarı
Elifce
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017       Mesaj #1
Elifce - avatarı
Kayıtlı Üye
Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu uygulaması nasıl yapılır? Ne kadar sürer?


Sponsorlu Bağlantılar
Dudak dolgunlaştırma işlemi uygulama hasta oturur vaziyette iken yapılır. Dudağın yapısı kişinin yaşı ve istekleri doğrultusunda dudak içine ve ya dudak sınırlarına genelde enjeksiyon yapılmaya başlanır. Ardından dudak dokusuna yapılacak dudak dolgunlaştırma işlemi ile dudağa hacim kazandırılması ve bunun sonucu olarak dudakların bir miktar öne doğru çıkarak belirginleşmesi sağlanır. Yine dudak köşelerindeki aşağı dönme yukarı kaldırılabilir ve dudak üstündeki dikey çizgiler de aynı seansta tedavi edilebilirler. Üst dudağın orta kısmını burun ile birleştiren iki çizgiye filtrum adı verilen bu iki paralel kabarık çizgiye yapılacak dudak dolgusu uygulaması ile üst dudağın şekillendirilerek yuvarlaklaştırılması ve sonuçta daha estetik ve çekici görünmesi sağlanabilir. İşlem ortalama 20 dakika kadar sürecektir. İşlemin en önemli yan etkileri şişlik ya da morarma gelişebilmesiyse de oldukça nadir gözlenirler. Bu yan etkiler geliştiğinde 3-14 gün içinde gerileyecektir.

Dudak dolgusu öncesi dikkat edilmesi gereken önemli noktalar nelerdir?


Dudağın hacminin belirlenme aşaması: Ne kadar miktarda dolgu maddesi kullanılacağı çok önemlidir. Yaşlanmaya bağlı dudak değişikliklerinde genellikle dudak içine yapılacak 1cc hyalüronik asit yeterli olurken, ince dudaklı gençlerde sıklıkla 2cc hyalüronik asit kullanımı uygun olacaktır. Bu miktar dolgu maddesi tek seansta yapılabileceği gibi bir hafta arayla birkaç seansa da yayılabilir. Dudak sınırlarının vurgulanarak dudak kenarlarının hafif yukarı kaldırılması: Bu yapılırken burun dudak açısının ideal değerinin 85-105 derece olarak ayarlanması bölgenin doğallığını bozmayacaktır. Alt ve üst dudak arasındaki uyum: Doğada bulunan ve plastik sanatlarda kullanılanı altın oran dudaklar arasındaki uyum içinde geçerlidir. Alt dudağın üst dudağa göre 1,6 kat büyük olması dudaklara doğal bir görünüm kazandırır.
Not: Dudak botoksu diye bir şey yoktur çoğu kişi isim olarak yanılmaktadır dudak dolgusu'dur gerçek ismi hyalüronik asit kullanılarak yapılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Pcderen - avatarı
Pcderen
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2018       Mesaj #2
Pcderen - avatarı
Kayıtlı Üye
Tam manasıyla gereksiz bir iş. Sağlığınız için yaptırmayın Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
durbi - avatarı
durbi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019       Mesaj #3
durbi - avatarı
Kayıtlı Üye
çok tehlikeli bir operasyon.

Benzer Konular

7 Ağustos 2015 / özlem adıgüzel Soru-Cevap
15 Aralık 2016 / ThinkerBeLL Genel Galeri
5 Mart 2013 / PembeSeker Sağlıklı Yaşam
29 Haziran 2011 / Daisy-BT X-Sözlük