Arama


torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
23 Haziran 2008       Mesaj #37
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
caner_1616 adlı kullanıcıdan alıntı

değerli arkadaşların benim adım caner ben pc'ye ilk defa format atacağım kendim bir kere atmaya çalışmışdım ama yanlış bişeyler yapmışdım tabi o zamanlar benim internet falan yokdu şimdi oldu ve bu konun ilk anlatışlarını yazıcıdan çıkarttım (unuttursam bakarım diye Msn Grin)

şimdi benim 2 sorunum olacak

1) bu windows xp ye format atarken C ile D mi formatlanıyor yoksa sadece C mi eger sadece C ise D ye de nasıl atabilirim.

2) benim klavye USB girişlidir format atar iken Usb sistemi algılarmı yani kod. falan yazmak istediğimde yazarmı

yarın pc ye format atmayı düşünüyorum güvenliği için orjinal bir anti-virüs alacağım sorunlarıma cevap verirseniz sevinirim saygılarımla...

herkeze iyi günler Msn Grin

Hemen cevapları söyleyeyim,

1 - Harddisk C ve D diye iki bölümden oluşuyorsa format anında sistem size iki bölüm olduğunu ve hangisini seçmek istediğinizi sorar. C yi seçip format atmak isterseniz sadece bu bölüme biçimlendirme yapılır. İşletim sistemini C bölümüne kurduktan ve işlemler bittikten sonra yine format atma bölümünde bu defa D ye format atabilirsiniz.

2 - Sorun çıkartabilir de çıkartmayabilir de; bazı Windows kurma CD'leri SATA RAID destekli bileşenleri görmez, bunun içinde disketle yüklemek gerekir. Söylediğim sorun da sizinkine benziyor, Kurtarma CD sinin özelliklerine bağlı bir durum ancak yeni XP lerde böyle bir sorun yok. Bunun içinde herhangi bir kod veya işlem yapmanıza gerek yok.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:35