Arama

Uydu Yayıncılığı - Tek Mesaj

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
25 Ağustos 2008   
karayel - avatarı
Ziyaretçi

Uydular Aracılığıyla Haberleşme Teşkilatları


Dünyada gelişen uydu haberleşme teknolojisi, ilk yıllarda sadece uluslararası trafiği aktarmak amacıyla kullanılmış, daha sonraları ise hızlı bir gelişme göstererek ülkelerin kendi milli haberleşme alanlarında da kullandıkları bir sistem haline gelmiştir. Sonraki yıllarda Avrupa ülkeleri arasındaki trafiğin artmasıyla yeni bir uydu sistemi ve organizasyonu kurma çalışmaları başladı.

INTELSAT (Uydular Aracılığıyla Haberleşme Uluslararası Teşkilatı)


1964 yılında birkaç ülkenin pay ortaklığı ile kurulan INTELSAT’ın, Mart 97 tarihinde Özbekistan'ın ortaklığı ile üye ülke sayısı 141'e ulaşmıştır. Bu sayıyla Intelsat dünyanın en büyük uydu haberleşme kuruluşudur. Yalnız üye ülkeler değil dünyanın her şirketi INTELSAT'in sağlamakta olduğu data/ses, video servislerinden ve yeniliklerinden faydalanmaktadır. Bu organizasyona 1968 yılında üye olan Türkiye, 15'inci büyük paya sahip ülke durumundadır.

EUTELSAT (Uydular Aracılığıyla Haberleşme Avrupa Teşkilatı)


Avrupa'nın sabit ve mobil uydu haberleşmesini sağlamak amacıyla EULTELSAT, 17 Avrupa ülkesinin katılımıyla 1977 yılında kurulmuştur. 28 Şubat 1998 tarihi itibariyle üye ülke sayısı 46'ya ulaşmıştır. EUTELSAT tarafından isletilen uydular üzerinden, telefon, fax, data, VSAT, mobil, analog TV ve digital TV hizmetleri verilmektedir. Türkiye bu organizasyona 1985 yılında üye olmuştur. Eutelsat’in Avrasya Bölgesi Satış ve Pazarlama Müdürlüğü’nü Ali Korur isimli bir Türk yapıyor.

INMARSAT (Uydu Aracılığıyla Mobil Haberleşme Uluslararası Teşkilatı)


INMARSAT, mobil haberleşme alanındaki eksikliğin kapatılması ile gemicilik ve deniz emniyetinin sağlanması amacıyla 26 üye ülkenin katılımıyla 1979 yılında oluşturuldu. Halen 81 üyesi bulunan INMARSAT organizasyonuna Türkiye, 16 Kasım 1989 yılında üye oldu.
Son düzenleyen Safi; 29 Temmuz 2016 21:00