Arama

Biber Acı mıdır? - Tek Mesaj

B.L.A.C.K - avatarı
B.L.A.C.K
Ziyaretçi
10 Ekim 2008   
B.L.A.C.K - avatarı
Ziyaretçi
Acı biber yendiğinde hissedilen acı, vücudun "doğal ağrı kesici" olarak bilinen endorfin hormonunu salgılamasına yol açar.
Endorfin, aynı zamanda haz hissi de verdiği için insanlar bir süre sonra bu hazzı yeniden hissetmek için daha acı biberler yemeye başlar.
Los Angeles’taki Cedars-Sinai Hastanesi Kanser Enstitüsü ve California Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloid madde “kapsaisin”, kanserli prostat hücrelerine enjekte edildiğinde, bunların parçalanarak yok olmalarını sağlıyor.

Dünyanın En Acı Biberi Keşfedildi
A.A 'nın haberine göre Bir parça biberi ısırdıktan sonra ağzından alev fışkırdığını hisseden Paul Bosland, sodasını başına dikerken, “Bu biber bir rekoru hak ediyor” diye düşündü.Guinnes Rekorlar Kitabı yetkilileri de onunla aynı kanaate vararak, New Mexico Devlet Üniversitesinde profesör olan Bosland’ın, anavatanı Hindistan olan dünyanın en acı biberi “bhut jolokia”yı keşfettiğini onayladı.
Biberin yerel adının “ruh biberi” olduğunu belirten Bosland, “Herhalde, yedikten sonra ruhunuzu teslim ettiğiniz için bu adı vermişlerdir” tahmininde bulunuyor.
Bhut Jolokia’nın, acılık ölçmeye yarayan ve kaşifinin adını taşıyan Scoville ölçeğine göre 1.001.304 birim olduğu, bu değerin, ünlü acı biber Red Savina’nın neredeyse iki katı olduğu belirtiliyor.
New Mexico’da yetişen normal yeşil biber, yaklaşık 1500 Scoville birimi acılık taşıyor.
Scoville testi, bir miktar biber ekstresi, tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar şekerli suyla seyreltilerek yapılıyor. Şekerli su ile biberin oranı, Scoville değerini veriyor.