Arama


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
13 Kasım 2008       Mesaj #39
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Çatlaklara Karşı Savaş

cat0

Kadınların korkulu rüyalarından biri olan çatlaklardan tamamen kurtulmanın mucizevî bir yolu henüz bulunmuş değil. Ama dermatologlar, çeşitli bakım ürünleri ve tedavi yöntemleri sayesinde çatlakların artık azaltılabileceğini müjdeliyorlar! Derinin aşırı gerilmesine bağlı olarak, cildin elastik kolajen dokularındaki tahribat sonucunda ortaya çıkan vücut çatlaklarını bir çeşit deri yırtılması olarak da tanımlayabiliyoruz. Açık tenli insanların, gelişme çağında ani kilo alan ve boyu uzayan gençlerin, doğum nedeniyle karnı gerilen annelerin risk gurubuna dâhil olduğu bir gerçek.
cat1

Peki ya bu vücudumuzdaki tatsız harita görünümünü nasıl önleyebiliriz? Eğer çatlak problemi ile karşılaşmak istemiyorsanız her şeyden önce beslenmenize dikkat edip hızlı kilo alıp vermekten kaçınmanız gerekiyor. Yapacağınız düzenli ve ağır olmayan egzersizlerle, vücudunuzu sürekli kremler ve yağlarla nemlendirmeniz cildinizin kurumasına ve gerilmesine engel olabiliyor. Çatlakları önlemek için kullanabileceğiniz yağlardan biri de tatlı badem yağı. Aktarlardan 3,5 YTL' ye alabileceğiniz bu yağ ile cildinizin neme doymasını sağlayabilirsiniz.
cat2

Diğer tedavi yöntemlerinden biri de Dye(V-Beam) Lazer seansları. Çevre dokuda herhangi bir hasar oluşturmadan, uygulama yapılan damar duvarını parçalayarak etki eden bu yöntem soğutma sistemine sahip. Cilde püskürtülen soğuk bir gaz ile deri tabakasının ısınmasını önleyerek yanık ve leke risklerini ortadan kaldırabiliyorsunuz. Altı ila sekiz seans arasında uygulanan bu yöntemin bir seansının fiyatı 100 Euro. Dermamed'de uyulan seansın sonuçları ise oldukça başarılı.
cat3

Estetik merkezlerindeki uygulamalara destek olarak ya da yeni oluşan ve giderilmesi daha kolay olan çatlaklarınıza karşı bazı kozmetik ürünlerinden de faydalanabilirsiniz. Vichy'nin ürettiği Action Integral Vergetures çatlak kremi, içerisindeki maddeler ile cildin elastikiyetini koruyarak gerilmelere karşı destek oluyor. Ürün fiyatı 64,90 YTL olan bu kremi tüm vichy satış noktalarından satın alabilirsiniz.