Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009       Mesaj #9
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Petrolün yeraltından çıkartılıp, rafineriden geçmesi ve sonunda bir servis istasyonuna teslim edilmesi yaklaşık üç ay gibi bir süre alır.
Petrol ürünleri insan hayatını kolaylaştırsa da, petrolün aranması, üretilmesi, taşınması ve kullanılması hava ve su kirliliği gibi çevresel kirlenmelere de yolaçabilmektedir.
Yeni teknolojilerin kullanılması ve hükümetlerin çıkardığı yasalar, yönetmeliklerle petrolün neden olduğu kirliliğin minimum seviyede tutulmasına çalışılmaktadır.
Petrolün nehirlere ya da okyanuslara sızması da doğal hayata zarar verir, bunun için de petrolün depolanması için kullanılan tankların ve taşınması için kullanılan boruların çift çeperli olması yaygınlaşmaktadır.
Arama ve sondaj faaliyetleri sırasında toprağın ya da denizlerin doğal ortamları bozulabilir. 3 Boyutlu, 4 Boyutlu, yönlü sondaj gibi teknoloji gelişimi ile daha az sayıda kuyu açılarak bu olumsuz etkiler azalmaktadır.
Arabalarda kullanılan benzin, motorin, kamyonlarda kullanılan dizel ve evlerimizde kullanılan kalorifer yakıtı, yandıklarında çevreye karbondioksit yayar ve havayı kirletir.
Son düzenleyen Safi; 1 Ocak 2018 18:45
Quo vadis?