Arama


gülsümgül - avatarı
gülsümgül
Ziyaretçi
29 Haziran 2009       Mesaj #7
gülsümgül - avatarı
Ziyaretçi

Sinir Sıkışması Tedavisi


Sinir sıkışması tedavisi, hastalığın kesin tanısının ardında geçilecek olan en önemli seviyedir. Tedavinin genel olarak ilk aşaması tüm doktorların kanaatince dinlenme olarak görülür. Bu aşamada hastanın iyi bakılması ve belli bir süre ağır hareketler de bulunmaması gerekir. Doktorunuz sizden uyuşmayı, ağrıyı, karıncalanmayı tetikleyecek tüm hareketlerin sizin sağlınız açısında yararlı olmayacağını en yalın dille anlatacaktır. Özellikle ilk aşama olarak değerlendirilen dinlenme hastanın gelişatı için büyük bir önem arz etmektedir. Aynı zamanda sinir sıkışmasının bulunduğu yere bağlı olarak hastaya bir bant veya alet kullanması önerilebilir. Özellikle bel kısmında oluşan sinir sıkışmaları için doktorların hem fikri bant kullanmaktan yanadır. Bilhassa karpal tünel sendromuna bağlı olarak gelişme gösteren sinir sıkışmaları yaşayan hastalar için bu tarz önlemlerin alınması oldukça mühimdir.

Dinlenme aşamasının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesinin ardından şimdi ki sırada fizik tedavi var. Bunun için fizik tedavi sırasında yanınızda her daim bir doktor bulunacak ve size duruşunuzdan, yatışınıza kadar tedaviyi adın, adım gerçekleştirecektir. Doktorunuz, bu tedavi ile sinir sıkışması olan yerlerde ki baskıyı hafifleştirmek adına bir dizi hareket uygulaması gösterecektir. Doktorunuzun size göstermiş olduğu bu hareketler genel anlamda sinirlerin üzerinde bulunan baskıyı hafifletip, kaslarınız da bir esneme gerçekleştirecek ve sizi rahatlatacaktır.

Aynı zamanda kasların uzun süre sıkışmış olması durumu düşünüldüğün de bu tedavi kaslarınızı da güçlendirecek ve sağlamlaştıracaktır.

Sinir sıkışması için hastaya ilaç tedavisi de önerilebilir. Özellikle kortkosteroid ve analjezikler sinir sıkışması durumlarında en fazla kullanılan enjeksiyonlardır. Bu iki farklı ilaç sinir sıkışmasına bağlı olan ağrının giderilmesi ve inflamasyonu azaltmak adına güzel sonuçlar verebilmektedir. Enjeksiyonun hastaya verilmesinin ardından kişi yarım saat içerisinde ilacın etkisi alacak ve biraz da olsa rahatlama görecektir.

Eğer doktorunuzun ve sizin gözünüzde uygulanılan tüm bu işlemler bir işe yaramaz ise o vakit cerrahi müdahale sizin için kaçınılmaz bir fırsat olacaktır. Genelde sinir sıkışması tedavisi dinlenme ile başlar ve fizik tedavi ardından ciddi hatalarda cerrahi işlem ile sonuç bulur. Fakat cerrahi müdahale genelde her hastaya değil de ciddi derece sinir sıkışması yaşayan hastalara önerilir.

Cerrahi müdahaleye geçilmeden önce hastadan bazı sağlık tetkikleri istenir. Hasta bu tetkikleri geçtikten sonra sinir sıkışmasının bulunduğu yere göre cerrahi müdahalenin tipine karar bağlanır. Uygulanacak olan işlem hastanın durumuna ve yaşadığı sıkıntının boyutuna göre değişkenlik gösterebilir.
Son düzenleyen Safi; 17 Ekim 2016 18:32