Arama


AsHiLaL - avatarı
AsHiLaL
Ziyaretçi
20 Ekim 2009       Mesaj #5
AsHiLaL - avatarı
Ziyaretçi
“Buram Buram Çanakkale Destanı ve Atatürk”
Balkan ve İstiklal Savaşlarına katılan, dünyanın en yaşlı son gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın “Buram Buram Çanakkale Destanı ve Atatürk” isimli resim ve eşya sergisi Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Barbaros Kutlutaş İlk Öğretim Okulu Salonunda açıldı.
Ad:  19 Mart 1915 tarihli İkdam Gazetesi.jpg
Gösterim: 3740
Boyut:  90.7 KB
19 Mart 1915 tarihli İkdam Gazetesi

Balkan ve İstiklal Savaşlarına katılan, dünyanın en yaşlı son gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın “Buram Buram Çanakkale Destanı ve Atatürk” isimli resim ve eşya sergisi Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Barbaros Kutlutaş İlk Öğretim Okulu Salonunda açıldı. Sergiye, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, AKP İlçe Yöneticileri, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek ve DSP Belediye Başkan Adayı Sezai Saka, MHP Belediye Başkan Adayı Hayri Şentürk, Saadet Partisi İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, Çaycuma TSO Yönetimi, daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Sergiye ev sahipliği yapan Turgut Kaçmaz konuşmasında kendisine katkı sağlayan Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e teşekkür ederken Çanakkale Savaşlarını anlattığı sırada sergiye katılanlar duygulu anlar yaşadı:

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise Çanakkale’de şehitlerin mezarlarını ve savaştığı yerleri ziyaret ettiklerini ve şehitlerini her zaman yaşatacaklarını söyleyerek Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi:

Törende şehit annesi Nazikar Berber Şırnak’ta şehit olan oğlu için yazdığı şiiri okudu. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Turgut Kaçmaz şehit annesinin elini öperek acısını paylaştı. Son olarak sergiyi açan Turgut Kaçmaz katılanlara sergiyi gezdirdi.
Son düzenleyen Safi; 6 Ekim 2017 23:26