Arama


Bilgisay - avatarı
Bilgisay
Ziyaretçi
27 Mayıs 2010       Mesaj #5
Bilgisay - avatarı
Ziyaretçi
MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelerin,teknik eğitim fakültelerinin Bilgisayar öğretmenliği,Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği ve Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar bölümlerinde verilmektedir.
MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerin “Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü(Lisans), Matematik- Bilgisayar Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği” programlarını bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan /açılacak Pedogojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayanlar, lise dengi okullarda Bilgisayar Öğretmeni olarak atanabilirler.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince genel kültür derslerinin yanı sıra, Devre Elemanları ve Ölçü Aletleri, Bilgisayar Eğitimi, Bilgisayar Programlama, Mikroişlemci, Elektrik ve Manyetik Alanlar, Bilgisayar Destekli Devre Tasarımı, Mesleki ve Teknik Eğitimin Esasları, Birey ve Öğrenim Metotları gibi dersler verilmektedir. Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yapmaktadır.

DEVAMI Bilgisayar Öğretmeni
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2018 14:52