Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Ekim 2010       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Bu dersler Ticaret Meslek lisesi dersleri mi? Amacınız ya da hedefiniz hangi alandaysa o hedefe uygun dersleri seçmelisiniz.

Meslek liselerinin çoğu gibi Ticaret Meslek Lisesi de vasıflı ara eleman yetiştirmektedir.
Ticaret Meslek Liseleri, ekonomik ve sektörel gelişmelere paralel olarak ülkemizin ticaret, maliye, pazarlama, muhasebecilik, büro hizmetleri, bankacılık, kooperatifçilik, sigortacılık, borsa hizmetleri, sekreterlik, gibi alanlarda kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alacak veya kendi başına iş yapacak vasıflı, nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak ve isteklilerin yüksek öğrenime devam edebilme olanağı bulacağı, İlköğretimden sonra eğitim veren meslek liseleridir.
Mezunlar, aldıkları teorik ve pratik eğitimle bilgisayar ve daktilo kullanabilen, iş alanında karşılaşılan problemleri çözümleyip nitelikli ve insan ilişkileri kurabilen meslek elemanı olarak yetiştirildiğinden özel ve kamu kurumlarında geniş iş imkanlarına sahip oldukları gibi kendi iş yerlerini de kurup çalışabilirler. 3568 Sayılı "Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu" ile muhasebecilik mesleğini icra edebilmek için asgari Ticaret Meslek Lisesi mezunu olma şartı getirilmiştir. Bu okullardan mezun olan gençlere yapacakları staj sonrasında kendi iş yerini açma hakkı verilmiştir.

Alacağınız ücret çalışacağınız kuruma göre değişeceğinden bu konuda bilgi veremeyiz, ancak en çok işe yerleştirilen dallardan birinde okuyorsunuz. Üniversiteye gitme şansınızı da değerlendirebilirsiniz. Sekreter (asistan) olarak genelde bayanların tercih edilmesi nedeniyle erkek mezunların iş bulma şansı az gibi görünse de muhasebe elemanı olarak böyle bir ayrım yoktur ve hatta oran aynıdır. Başarılar diliyoruz.
Son düzenleyen Safi; 1 Mayıs 2018 01:10