Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
15 Aralık 2010       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Psikolog olabilmek için, çeşitli üniversitelere bağlı edebiyat, fen-edebiyat fakülteleri ve benzeri fakültelerin "Psikoloji" bölümünden mezun olmak gerekir.

Lise ve dengi okul mezunu olmak, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) “Eşit Ağırlık (EA)” puanı ile psikoloji bölümünü kazanmak gerekmektedir.

Önce orta eğitimin tamamlaması ardından üniversite sınavına girerek ilgili bölümün kazanılması gerekmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Çeşitli üniversitelere bağlı edebiyat, fen-edebiyat fakülteleri ve benzeri fakültelerin "Psikoloji" bölümlerinde verilmektedir.


ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Psikoloji bölümü mezunları Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan /açılacak pedagojik Formasyon programını başarı ile tamamlayanlar, lise ve dengi okullarda Psikoloji Öğretmeni olabilirler.
Psikologlar; hastane, poliklinik ve ruh sağlığı merkezlerinde, çocuk yuvalarında, kreş ve huzurevlerinde, okullarda ve ıslahevlerinde, kitle iletişimi ile ilgili kurum ve kuruluşlarda, propaganda ve kamuoyu araştırma merkezlerinde çalışabilirler.

MESLEKTE İLERLEME
- Psikologlar, eğitimlerine devam ederek akademik kariyer edinmeye yönelebilirler,
- Psikologlar, lisansüstü eğitim yaparak klinik veya deneysel danışmanlık, eğitimsel, endüstriyel psikoloji vb.alanlardan birinde uzmanlaşabilirler,
- Çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda, uzmanlık alanları, tecrübeleri, kurum ve kuruluşların hizmet içerikleri doğrultusunda yönetim kademelerinde yer alabilirler
Psikoloji bölümü taban puanları
Ad:  tabanpuan.jpg
Gösterim: 17196
Boyut:  94.2 KB
Son düzenleyen perlina; 24 Ocak 2017 16:37
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!