Arama


000 arya 000 - avatarı
000 arya 000
Ziyaretçi
1 Mayıs 2011       Mesaj #4
000 arya 000 - avatarı
Ziyaretçi
Akdeniz’in dibinde nefes almak ve üremek için oksijene ihtiyaç duymayan canlı türleri keşfedildi.
Loriciferans 1613182c
Girit kıyısının 200 km açığında 3,5 kilometre derinlikte okyanus zemininde bulunan, 1 mm boyunda kabuklu bir deniz ******* andıran üç tür canlı neredeyse hiç oksijenin olmadığı bir bölgede bulundu.
Koruyucu kabukları nedeniyle Loriciferans (kısaca lorica) olarak adlandırılan canlılar, İtalya’nın Marche Teknik Üniversitesi’nden Robert Danovaro yönetimindeki bir ekip tarafından keşfedildi.
Türlerden biri Doktor Danovaro’nun karısına ithafen Spinoloricus Cinzia olarak adlandırıldı. Rugiloricus ve Pliciloricus olarak bilinen diğer ikisine ise henüz resmi olarak isim verilmedi.
Araştırmada bulunan türler hayattalardı ve ikisi yumurta taşıyordu. Yumurtaların alınması sırasında ölseler de, yumurtalar gemide kuluçkaya yatırıldı ve oksijensiz ortamda yumurtadan çıktılar.
Profesör düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bu canlıların oksijensiz yaşayabiliyor olmaları gerçekten gizemli; şu ana kadar yalnızca bakterilerin oksijensiz yaşayabildiğini sanıyorduk.”
Oksijensiz ortamda yaşayabilen canlıların üzerinde yapılacak araştırmalar diğer gezegenlerde yaşam olasılığını değerlendirme konusunda da faydalı olacaktır.


Burada: Oksijensiz Yaşayan Canlılar Keşfedildi | Disturblog.com