Arama

Yasaklı Filmler - Tek Mesaj #2

tekinfsm - avatarı
tekinfsm
Ziyaretçi
22 Mayıs 2012       Mesaj #2
tekinfsm - avatarı
Ziyaretçi
The Independent sinema tarihinin en ünlü yasaklı filmlerini derledi.

A Clockwork Orange/ Otomatik Portakal (1971)

Usta yönetmen Stanley Kubrick'in filmi Otomatik Portakal'ın yasaklandığı ülkeler: İrlanda, İngiltere, Singapur, Malezya, Güney Kore, İspanya.

İlaç bağımlısı, dam dövüp, hırsızlık yapıp insanlara tecavüz etmekte olan çetenin başı Alex hapse girer. Alex'in cezasını hafifletmesi için önünde bir seçenek vardır: Bir deneye tabi tutulmak. Sonrasında Alex'in hayatı tümüyle değişecektir.






*****
The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Yasaklandığı ülkeler: Finlandiya, İngiltere, Brezilya, Avustralya, Almanya, Şili, İzlanda, İrlanda, Norveç, Singapur, İsveç

Filmin Konusu:

Sally ve sakat kardeşi Franklin, Teksas'da ki büyük babasının mezarının, bir grup mezar soyguncusu tarafından açıldığı haberini alırlar.İki kardeş arkadaşları Jerry, Kirk ve Pam ile Teksas'ın içlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar.Gençler ilk önce Sally ve Franklin'in eski evlerine doğru yol almışlardır.Yolculuk sırasında arbaya bir otostopçu alırlar.İlk başlarda normal gözüküp ailesinden bahseden otostopçu daha sonra aniden Franklin'in fotoğrafını çeker.Onlara fotoğrafı 2 dolara satmak ister.Gençler fotoğrafı almak istemeyince Franklin'in kolunu keser. Ve ardından gençler onu arabalarından atar.





*****

The Exorcist (1973)
Yasaklandığı ülkeler: Finlandiya, İngiltere, Brezilya, Avustralya, Almanya, Şili, İzlanda, İrlanda, Norveç, Singapur, İsveç

Filmin Konusu:

12 yaşındaki bir kız, garip davranışlar sergilemeye başlar. Yattığı yerde havalanan kız, aynı zamanda inanılmaz bir güce kavuşmuştur. Önce tıbbi yöntemlere başvuran annesi, doktorlar hiçbir açıklama ve çözüm getiremeyince,aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'i çağırır. Genç kızı inceleyen Peder, kızın içine şeytan girdiğini tespit eder.
Doğaüstü güçlere karşı verilen mücadele, sinema tarihine geçmiş gerilim ve ürperti sahneleriyle dolu. Filmin ilk vizyona girişinde makaslanmış sahnelerin de yer aldığı bu daha uzun ve daha ürpertici montaj, ABD'de olumlu eleştiriler aldı.





*****
Life of Brian (1979)
Yasaklandığı ülkeler: Norveç, Singapur, İrlanda

Filmin Konusu:

İngiliz komedisinin prensesinden belkide en çok tartışmaya yol açan filmi Brian'ın Hayatı, İsa'yla aynı gece doğan köylü bir çocuğun uzun hikayesini anlatıyor. Hayatları kesiştikçe kahkalar yükseliyor.





*****
The Last Tango in Paris (1973)
İtalya, Singapur, Yeni Zelenda, Portekiz, Güney Kore

Filmin Konusu:

Jeanne, evlilik hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da evlenince oturmak için bir ev aramaktadır. Bir gün çok beğendiği bir evi gezerken çok ilginç ve garip bir adamla tanışır. Paul, kendinden yaşça büyük ve tanıdığı bütün erkeklerden farklı bir adamdır. Aralarındaki çekime karşı koyamaz ve birlikte olurlar.
Uzunca bir süre sadece birlikte olabilmek için bu evin çatısı altında buluşacak ama birbirlerinin dışarıdaki hayatlarına dair hiçbir soru sormayacak ve hiçbir şey bilmeyeceklerdir. Bu, Paul'ün ilişkilerinin devam edebilmesi için koymuş olduğu bir şarttır. Paul'ün karamsar ruhuna karşılık Jeanne'in capcanlı gençliği, koydukları bu sert kurallara dayanamayacaktır.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 20 Eylül 2016 22:33