Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #30

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2013       Mesaj #30
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Galaxy S4 (I9505) için Android 4.3 Güncellemesi Sızdırıldı!
MsXLabs.org



Bir süredir Samsung’un üst seviye akıllı telefonlara sunacağı Android 4.3 güncellemesine dair bazı gelişmeler yaşanıyor. Ekim ayı içerisinde ilk olarak Galaxy S4 kullanıcıları için dağıtımı gerçekleşecek Android 4.3, daha önceki birçok Android sürümünde olduğu gibi test aşamasında sızdırıldı.
Sponsorlu Bağlantılar
Samsung ile yakın ilişkiler içerisinde olan SamMobile, Galaxy S4 I9505 (LTE versiyonu) için Android 4.3 temeline dayanan I9505XXUEMI8 sürüm numarasına sahip yazılımı ele geçirdi ve indirilebilir hale getirdi.
Test aşamasında bir firmware olmasına rağmen oldukça kararlı bir yapıda olduğu bildirilen ROM dosyasında Samsung’un yeni güvenlik uygulaması Knox da yer alıyor. Söz konusu uygulama ilk olarak Galaxy Note 3 modelinde yer almıştı. Ayrıca Samsung Wallet (Cüzdan) uygulaması da dosya içerisindeki yeniliklerden bir tanesi, ancak şu an için Samsung sunucularından uygulamaya erişilemiyor.
Birkaç özel uygulama için Okuma Modu, geliştirilmiş klavye, birkaç arayüz değişikliği, ekran renginde geliştirmeler ve eskisinden daha keskin görünen metinler, OpenGL ES 3.0 grafik API desteği ve Bluetooth 4.0 LE güncelleme dosyasında yer alan diğer yenilikler olacak.
Söz konusu firmware test aşamasında ve yükleme durumunda telefonunuzun garanti dışında kaldığını hatırlatalım. Ayrıca oluşabilecek hatalara karşı eğer telefonunuzda CWM ya da TWRP Recovery var ise mevcut ROM’un yedeğini almanızı öneririz.
Yükleme Talimatı;
1- Buradan Android 4.3 I9505XXUEMI8 test yazılım sürümünü indirin.
2- Buradan Odin Odin3 v3.09 sürümünü indirin.
3- Test sürümü ve Odin zip dosyalarında yer alanları masaüstüne çıkarın. (veya iki dosyayı farklı klasörlere çıkarın)
4- Odin uygulamasını çalıştırın ve telefonu Download moduna alın. (Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutun)
5-Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. İlk defa bağlıyorsanız bir süre Driver’ların yüklenmesini bekleyin. Telefon ve Odin arasındaki bağlantı sağlandıktan sonra indirdiğiniz ROM klasöründeki dosyaları Odin üzerinde alt bölümde gösterildiği şekilde yerleştirin.
- AP bölümüne; Add AP_I9505XXUEMI8_1715731_REV06_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5
- BL bölümüne; Add BL_I9505XXUEMI8_1715731_REV06_user_low_ship_MULTI_CERT.tar
- CP bölümüne ;Add CP_I9505XXUEMI8_1715731_REV06_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5
- CSC bölümüne; Add CSC_OXA_I9505OXAEMI8_1715731_REV06_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5
Not: re-partition bölümü işaretli olmayacak.
6- Start butonuna tıklayın ve ROM’un yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi sonrası telefonun açılış ekranda kalması durumunda ise Recovery menüsünden “wipe/factory reset” uygulayın.

Kaynak: andronova.net