Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
25 Şubat 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Sinir sistemleri veya bir diğer adıyla sinir ağı insan içsel ve dışsal çevresini algılamasını sağlayar. Aynı zamanda bilgi sağlayan ve sağlanan bilgiyi işleyen, vücut içerinde hücre ağları sayesinde sinyallerin farklı bölgelere iletimini sağlayan organların ve kas yapılarının düzenini sağlayan sisteme merkezi sinir sitemleri denilmektedir. Düşünce ve duygu üretemez veya iletemez. Bu yüzden insan için hayati öneme sahiptir. Birçok nedenden dolayı çeşitli sinir sistemi hastalıkları meydana gelmektedir. Bunların başlıcaları şizofreni, Alzheimer, menenjit, kortikal görme bozuklukları, Parkinson, skleroz, epilepsi gibi daha birçoğu bulunmaktadır. Sizler için tek tek sinir sistemi hastalıklarını maddeler halinde aşağıda yazımızda paylaşıyoruz.Merkezi sinir sistemleri hastalıkları nelerdir.

Felç
Beyindeki kan akışının azalmasından dolayı kasların ve sinirin düzenli çalışmasının engellenmesi, hareket sinirlerinin zedelenmesiyle oluşur.

Sara(epilepsi)
Beyinde bulunan sinir hücrelerinin görevlerini yerine getirememesi sonucunda geçi bilinç kaybı ile sara nöbetleri ortaya çıkar.

Merkezi sinir sistemleri hastalıkları nelerdir2

Parkinson
Beyinde ki alanları sinir hücrelerinin görevlerini yerine getirememesi sonucunda ellerin birinin istem dışı hareketler göstermesi ve bilinç kaybının oluşması.

Menenjit
Omuriliği ve beyni kaplayan zarların virüs ve bakteri, mantar gibi zararlı olumlar sonucunda iltihaplaşmasıdır. Ölümle sonuçlanabilir.

Kuduz
Kuduz hayvanlardan insanlara bulaşan ve sinir sistemlerini etkisi altına alan kuduz mikrobu sayesinde tüm sinir sistemleri alt üst olarak yok olurlar. Ölümlerle sonuçlanabilmektedir.

Çocuk felci
Omurilikte bulunan kaslarda kasılmalar gösteren, sinir hücrelerine zarar verici bakteri oluşumların neden olduğu bir hastalıktır. Virüsler dışkı yoluyla yayılma gösterirler. Ağız yolundan enjekte edilen ilaçlarla tedavi edilmektedir.

Ve diğer hastalıklar şunlardır:
Sinirsel ağrılar
Sinirsel hazımsızlık

Merkezi sinir sistemleri hastalıkları nelerdir

Sinirsel kusmalar
Abdüktör
Afoni
Amfetamin
Anosmi
Anus kaşıntısı

SİLENTİUM EST AURUM