Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Mart 2016       Mesaj #8
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Vergi Vermenin Önemi Nedir?
MsXLabs.org

Bir ülkede geliri olan vatandaşların gelirlerinin bir kısmını herhangi bir karşılık beklemeden devlete vermelerine vergi denir. Her vatandaş geliri oranınca vergi vermek zorundadır.

Toplanan bu vergiler ne kadar tanımda karşılıksız desek de vatandaşlara yine hizmet olarak geri dönmektedir. Bir ülkenin kalkınabilmesi, ileriye dönük projeler üretebilmesi ve halkın refah düzeyinin yükselebilmesi için vergiler büyük önem teşkil etmektedir.

Bir vatandaş nasıl ki 20 yaşını doldurduğunda askerlik için can atıyorsa vergi vermek de yine vatanımıza karşı bir mali görevddir. Bunu da yerine getirmek gerekmektedir. Eğer devletin yollar, köprüler, çeşmeler yapmasını istiyorsak; kimsesizlere ve yardıma muhtaç insanlara yardım etmesini istiyorsak vergi mükellefiyetini yerine getirmek gerekir.

Bugün devletimizin küresel bir güç olabilmesi için büyük bir mali ve ekonomik güce ihtiyacı vardır. Bu mali ve ekonomik gücü de vatandaşlardan toplanan vergilerle sağlamak mümkündür. Bunun için bütün vatandaşların bu bilinçte olması ve vergisini ödemesi gerekir.

Atatürk’ün Vergi ile İlgili Sözleri:
Hayatı ucuzlatmak icab ettikçe, vergileri indirmek siyasetine devam edeceğiz… (01.11.1936, T.B.M.M., 5.Dönem, 2.Toplanma Yılını Açarken.)
…Vergi usullerinin ıslahı çarelerinin aranmasına da ehemmiyetle devam olunmalıdır. İyi usul ve iyi tatbikin memnun edici neticelerini vatandaş hiç bir işte vergi mevzu kadar hassasiyetle takdir etmez. (01.11.1936, T.B.M.M., 5.Dönem, 2.Toplanma, Yılını Açarken.)
Vatandaşa, hazineye karşı mükellefiyetinin en mühim vazifesi olduğunu anlatmak için, yorulmamak lazımdır.

kaynak

Ek Bilgi;
Alıntı

Devletin gücü zenginliğiyle orantılıdır. O halde herkes vergisini eksiksiz olarak devlete ödemelidir. Vergisini vermeyen vergi kaçıran bir çeşit hırsızlık yapmış olur ve başkasının hakkına da tecavüz etmiş olur. Vergi kaçırdığı halde devletin hizmetlerinden yararlanarak hayatlarını sürdürenlerin vicdanları kap karadır. Böyleleri uyarılmalıdır iyi vatandaş örneklerinin çoğaıtılmasına çalışılmalıdır.

  • Devletin alt ve üst yapılarından yararlanmak için vegi verilmelidir.
  • Devletimizin iç ve dış borçlarını ödemesi için vergi vemek.
  • Devletin vatandaşlara daha iyi bir hizmet için vergi vermelidir.
  • Daha güçlü bür devlet için vergi verilmelidir.
  • Refah seviyesini yükseltmek için vergi vermenin önemi.
  • Vergi vermek ülke üzerinde yaşayan her insanın önemli bir vazifesidir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.