Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mart 2016       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Vergi bir ülkenin gerçek ve tüzel kişilere yüklemiş olduğu ekonomik zorunluluktur. Devletin vatandaşlara yüklemiş olduğu ekonomik zorunluluğun asıl işlevi devlet harcamalarını karşılamaktır. Yani yol, su, elektrik, sağlık, eğitim vs. gibi altyapı hizmetleri verilen bu vergilerle karşılanmaktadır. Vergi ödeme fakir zengin fark etmeksizin herkezin ödemesi gereken bir yükümlülüktür.

Kimler Ne Kadar Vergi Öder
Devletin belirlemiş olduğu vergiyi öderken vergi ödeyecek kişilerin devlet hizmetinden yararlanması göz önünde bulundurulmaz. Vergi ödeme tamamiyle kişinin ödeme gücüyle alakalı bir durumdur. Vergi öderken devlet vatandaşların gelir düzeylerini göz önünde bulundurmaktadır. Bu şartları göz önünde bulundurarak bu sisteme dayalı bir ödeme sistemi geliştirir. Örneğin ahmet ayık bin tl geliri var. Mehmetin ise 2 bin tl geliri var. Buna bakacak olursa mehmet ahmetten daha fazla vergi ödemek zorundadır.

Vergi Türleri Nelerdir
Vergi dolaylı ve dolaysız olmak üzere iki gruba ayrılır

Dolaylı Vergi : Dolaylı vergi vatandaşın devletten hizmet almaları yada mal satın almaları sonunda ortaya çıkmaktadır. Bu vergileri K.D.V yada tekel vergisi olarakta görebilirsiniz.

Dolaysız Vergi : Dolaysız vergi iş yeri olan ticaretçilerin kazanmış oldukları paradan yada bir iş yerinde maaş ile çalışan memur yada işçilerin aldıkları ücretten kesilen vergilerdir.

Vergi Ödemenin Yararları Nelerdir
Aynı ülkede yaşamakta olan devletin vermiş olduğu imkan ve hizmatlerden yararlanan vatandaşların devlete vergisini düzenli bir şekilde ödemesi gerekmekte. Ödenen vergi ile devlet vatandaşlara bizlere çeşitli geniş imkanlar sunmakta. Devlet ülkede yaşayan insanların daha rahat yaşamaları için vatandaşlardan aldığı vergiler ile insanlara çeşitli imkanlar sunabiliyor. Bu imkanların başında eğitim yuvaları, su, televizyon, elektrik vs. diye uzatılabilir. Vergi ödemek ülke üzerinde yaşayan her insanın görevidir.