Arama

Müşrik ne demektir? - Tek Mesaj #9

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2016       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Hüküm vermek yalnız Allah'a aittir. Kendisinden başkasına değil, sadece O'na ibadet etmenizi emretti. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler."


hüküm ile Allah kendisinden başkasına değil sadece ona ibadet etmemizi emretmiştir ve o hükümdeki ibadet olan emir edilmesi dosdoğru dindir.
hüküm Allah'dan başkasına ait değildir kendisinden başkası hüküm veremez Allah'ın hükmünü kimse veremez o halde o hükmü aşan Allah'dan başkasına verilen hükümleri verenler o durumdadır. ve bu 2. kelimede ikilene bilicek olan kelime ile,, durum şu olur yanlızca ona ibadet etmenizi emretmiştir o halde bu ibadet Allah'a edilen ibadettir. Bu ibadet emredilmesi dos doğru dindir. son olarak 3. kelimenin birleşmesi ile bu emir dos doğru din olur veya bu emir edilmesi dos doğru din olur dikkat edilmesi gerekende ki son noktalarda emir ibadetsiz olmaz dosdoğru din olan .

neyse devam edelim,

Hüküm ise ancak Allah’a aittir. Sizin O'ndan başkasına ibadet etmemenizi emretti. İşte bu kayyum.

açık olarak okuyacak oluyorum bu ayet kısmını hükümü veren Allah'dır.Hükümü veren Allah'a a diye söz, edilen O'ndan, diye yazılan Allah'a ibadet etmemizi hükmü veren Allah emretti. işte bu emir kayyum'dur kayyum dosdoğru dindir.

Dosdoğru din islam'dır diye ayet bilen yazsın sure adıyla ayet sayısıyla ben google'da bulamadım