Arama


muratylmz - avatarı
muratylmz
Ziyaretçi
9 Mayıs 2016   
muratylmz - avatarı
Ziyaretçi
Kredi notunu yükseltmek için hiç boş yere sağa sola para ödemene gerek yok, uzman bir bankacıdan mümkünse müşteri temsilcisi olsun yani gişe olmasın bu tip bankacılardan destek alın.

Kredi notu hesaplanırken, bankalardan çekilen kredilerin ve kredi kartlarının düzenli ödenip ödenmediğine bakılmakta ve yeni kredi başvurularında kredi notuna bakılarak değerlendirme yapılmaktadır. Ayrıca kredi kartı sayınız ve ne sıklıkta kredi kullandığınız, aktif kredi sayınız ve bunların ödeme performansları oldukça etkilidir. Eğer taksitler düzenli ödeniyorsa kredi notunu yükseltmeye gerek kalmaz. Düzenli ödenmeyen kredi taksitleri ve kredi kartı ödemeleri kredi notunu düşürmektedir. Kredi notunu belirleyen bazı unsurlar mevcuttur. Bunlar; son zamanlarda açılan yeni kredi sayıları, toplamda kullanılan ve kapatılan kredi sayıları, kullanılan kredi çeşidi, ödeme geçmişi uzunlukları, ödemelerin düzenli yapılıp yapılmadığı, gecikmiş borçlar ve toplam borç bakiyesidir.

Kredi notunu yükseltmek için ilk yapılacak şey, kredi kartlarını kapatıp borçlarını sıfırlamak ve beklemektir. Kredi kartlarının ekstresi kesilmeden gelecek borcu yani dönem içi işlemlerinizde ki borcu erkenden yatırmanız faydalı olacaktır. Yalnız bu bekleme kredi notunu yükseltmez. Kredi notunun yükselmesi ancak yeni bir borca girip düzenli olarak ödemelerin yapılması gerekmektedir. Borçların tamamını kapattıktan sonra bir müddet bekleyip daha sonra düşük limitli bir kredi kartı kullanarak düzenli ödeme yapılması durumunda kredi notu yükselmeye başlamaktadır.

Kredi kartı ödemelerinin gecikmeye düşmemesi kredi notunun yükselmesi için çok önemlidir. Yine bunun yanında düşük limitli bir kredi alıp düzenli ödeme yapılması da kredi notunun yükselmesinde etkili olmaktadır. Ödeme gününde taksitlerin ödenmesi çok önemlidir. Kredi borcu ve kredi kartı borcunun yanında faturaların da gününde ödenmesi kredi notunu etkileyen unsurlar arasındadır. Yapılan son düzenlemeler bunları gerektirmektedir. Her tür kredi, kredi kartı ve faturaların zamanında ödenmesi ve gecikmeye düşmemesi kredi notunu yükseltmek için yeterlidir. kredi notu en hızlı nasıl yükselir findeks kredi notu nasıl yükseltilir.
Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?
0-500: Kredi alma ihtimali düşük olan puan türüdür. Acilen yükseltme yapılması gerekir.

500-800: Kredi başvurusu talebine riskle bakılan ancak ipotek veya kefil gösterme ile kredi verilebilecek olan puan türüdür. Varsa üzerinize tapu, senet yada memur, emekli bir tanıdık ancak öyle kredi alabilirsiniz.

800-1100: Kredi alması muhtemel olan az riskli gruptur. Bir kaç düzenli ödeme yaparak daha da iyi hale gelebilir.

1100-1400: Borçlarını zamanında ödeyebilen ve kredi notu iyi olan grupta yer almaktadır. Dilediği bankadan gelir durumuna göre kredi alabilir.

1400 ve üzeri: Tüm bankalardan kredi kullanabilen ve düşük faiz ile kredi alabilen gruptur. Bankalar dış borçlarını kapamak için düşük faizli kredi teklifleri bulunabilir veya normal kredi başvurunda düşük faizli teklifler sunabilir.

Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz, findeks kredi notu öğrenme ve sorgulama nasıl yapılır? Kredi notu hesaplama ve kredi notu kaç olmalı? Kredi notu yükseltme teknikleri ve daha fazlası..

Yeni düzenlemeye göre artık kredi notları uzun vadede yükselmesi beklemeden birkaç ay düzenli ödeme yapılması durumunda veya toplu kredi yada kredi kartı ödemeleri borç sıfırlamaları kredi notunuzun bir sonraki aya daha da yükselmesini sağlayacaktır. Erken kapamalar yeni kredi kullanma riskinizi azaltacağı için otomatik olarak kredi notunuzu da yükseltecektir.

Bir önceki yazımız olan Hibe Kredisi Nasıl Alınır ve Stratejileri Nelerdir başlıklı makalemizde devletten hibe kredi nasıl alınır, hibe ve hibe kredi başvurusu hakkında bilgiler verilmektedir.
Son düzenleyen Safi; 12 Eylül 2019 00:49