Arama


hilalemine - avatarı
hilalemine
Ziyaretçi
26 Temmuz 2016   
hilalemine - avatarı
Ziyaretçi
Yeni Kredi notu yükseltme Önerileri
Kredi sicili bozuk olan biri bu durumdan nasıl kurtulabilir?
Kredi sicilindeki problemin en büyük sebebi süresi içinde ödenmemiş borçlardır. Bu durumdan kurtulmak bu borçların tamamının kapatılması ile halledilemez. Bankaların mevduat hesaplarına yönelik gerçekleştirilecek aktivitelerle belli bir yol alınır ve daha sonra ufak kredi ve kredi kartı başvurularıyla bu güven ortamı sağlamlaştırılmaya çalışılır. Bu ürünlerin ödemelerine yönelik geliştirdiğiniz disipliner tutum oldukça önemlidir ve kredi notunuza birinci dereceden etki edecektir.

Kredi sicili bozuk olan biri şu adımları uygulayarak bu durumdan kurtulabilir.
takibe düşmüş olan borçlarınız varsa kapatın
Bankaya düzenli olan geliriniz için başvuruda bulunarak hesap açtırın ve bu hesaba yönelik olarak otomatik ödeme talimatı ile faturalarınızı verin
Yine aynı hesaptan eft havale gibi işlemler yaparak bu hesabı aktif şekilde kullandığınızı gösterin.
Bu hesaba bağlı olarak kredi kartı başvurusunda bulunun ve kartın limitinin düşük olması ilk etap için önemlidir. Bu kartın ödemesini son ödeme tarihi gelmeden yapın.
Vadeli bir hesap açtırın ve vade süresi uzun olmasın vade dolduğunda bu hesabı kapatın
Sonraki aşamada vade süresi daha uzun olan başka bir hesap açtırın.
Tüm bu aşamalardan sonra bankaya kredi başvurusunda bulunulabiir.Fakat yine ilk aşamada vade süresini kısa tutmanız mevcut borcu ödeyebilmeniz ve bunu ispatlayabilmeniz açısından önemlidir.
Bu krediye ait borcu vade süresinden daha kısa bir sürede ödeyerek kapatın. Bunun belki erken ödeme faizi olacaktır ,fakat yaptığınız bu hamle ile kredi notunuz etkilenerek yükselecektir.
Kredi sicilini iyileştirmeye yönelik adımların etki derecesini nasıl öğreniriz?
Ay sonlarında bankalardan kredi kayıt bürosuna aktarılan veriler sürekli güncellenmekte ve son durum hakkında net bilgiler vermektedir .O nedenle her ay alınacak kredi notu ve risk raporu ile kendi durumunuzu takip edebilirsiniz.

Bu yönergeler ışığında kredi notu yükselip sicilde olumsuz olarak yer alan değerler yükselişe geçebilir. Kredi notunun yüksek olması başvuruda bulunduğunuz kredinin onayı ve size sunulacak kredinin faiz oranına etki eder. O nedenle ödemeler konusundaki hassasiyet, az sayıda kredi başvurusu yapmak, takibe düşmüş borçlara maruz kalmamak önemlidir ve iyi bir kredi notu için vazgeçilmezdir.
Son düzenleyen Safi; 12 Eylül 2019 00:44