Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ocak 2017       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YÜZ KIZARIKLIĞINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Öncelikle bu bir hastalık ve bu sorun nedeniyle cehennem hayatı yaşayan herkese geçmiş olsun diyorum. Yüz kızarıklığının çok çeşitli sebepleri olabilir. Ben burada kendi rahatsızlığımdan yola çıkarak kendi bilgilerimi, daha ziyade de tecrübelerimi aktaracağım. Bu nedenle de bu bilgiler soyut bilgiler değil, bire bir yaşayarak elde edilmiş tecrübelerdir. Bundan dolayı sizlerin de çok fazla istifade edeceğinize eminim.
1. Bu bir hastalık ve devamlı takip altında tutmanız gerekiyor.
2. Klipsli ETS kesin çözüm müdür? Ben bu ameliyatı oldum. Bu ameliyat refleks kızarma denilen, ani kızarmaları belli bir dereceye kadar azaltıyor; fakat yüzde yüz etkili değildir. Bu tedavinin kişiden kişiye değişen çeşitli yan etkileri de mevcut; bendeki yan etkisi bel ve ayaklarda aşırı terleme, ellerde soğukluk, kuruluk şeklinde oluştu.
3. Prozac vb. antideprasan ilaçlar mutlak çözüm değildir.
4. Her gün mutlaka ılık su ile banyo yapın. Banyo sonrasında, vucudunuz nemini kaybetmeden, vucudunuza bol nemlendirici sürün.
5. Yüzünüze de, yüzünüze uygun olan, bol nemlendiricili krem kullanın. Her krem herkese uygun olmayabilir. Kendinize uygun bir krem bulun. (Ben şu an Vaseline Essential Moisture, Neutrogena Hydro Boost, Vich Aqualia Thermal kremlerini kullanıyorum.)
6. Nemlendirici kreminizin üstüne yaz-kış devamlı, çok faktörlü, sizin yüzünüze uygun olan bir güneş kremi kullanın. (Ben La Roche-Posay Anthelios XL 50+ faktörlü güneş kremi kullanıyorum ve denediklerimin içinde benim için en uygunu bu.)
7. Ruboril Expert S krem kılcal damar toplayıcı olarak çok güzel ve etkili bir krem. Bunu da nemlendirici krem + güneş kremi + Ruboril krem olarak yüzünüze sürebilirsiniz. Denediğim bu kategorideki kremlere kıyasla diğerlerinden çok daha iyi.
8. Kesinlikle kahve, çay gibi kafein içeren içecekleri içmeyin.
9. Acı, ekşi, baharatlı yiyeceklerden uzak durun; alkol almayın.
10. Yüzünüzü yazın güneşten, kışın soğuktan ve rüzgardan koruyun. Kışın özellikle yüzünüzü dışarıda yüz maskesi (veya atkı) takarak koruyun.
11. Yüksek sıcaklıklardan, UV ısıtıcılardan, sıcak hava üfleyen kaynaklardan uzak durun. Özellikle ısı kaynaklarının yüzünüze doğrudan gelmesinden sakının.
12. Vücudunuz için günlük yeteri kadar su tüketin.
13. Çok fazla efor harcayacağınız hareketlerden kaçının. Düzenli nefes almaya dikkat edin.
14. Başka bir hastalıktan (şeker, hormon…vs.) kaynaklı da olabilir bu konuda bir doktora başvurun.
Sanki dünyanın bütün suçlarını işlemiş gibi kıpkırmızı bir yüzle gezmek, bütün dikkatlerin üzerinde olması, insanlardan uzaklaşmak ve eve kapanmak insanın bu dünyada cehennemi yaşamasıdır. Ben bu sorunu çok şiddetli bir şekilde yaşadım; sizlerin ne yaşadığını çok iyi biliyorum. Ben yukarıdaki saydığım bütün hususlara dikkat ederek hayatımı yaşıyorum ve bu şekilde bu sorunu aştım; umarım sizlerde en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. Bu sorunu yaşayanlara faydalı olabilmek için bu yazıyı kaleme aldım; umarım sizlere de faydam olur. İnsanca, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler yaşamanızı dilerim.
Son düzenleyen Safi; 21 Ekim 2018 15:38