Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
7 Haziran 2017       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı

WannaCry Virüsüne Karşı Çözüm!


Bilgi teknolojisi uzmanları, WannaCry adlı bilgisayar virüsünün bulaşmış olduğu dosyaların işletim sistemleri üzerinde uygulanabilecek pratik yöntemlerle söz konusu virüsün etkisinden kurtarılabileceğini belirtti. İlgili yazılımın aslında öznitelik gizleme aracı olduğu, sadece Windows işletim sistemi üzerinden aktif olabildiği ve bu bağlamda sistem dosyası dışında kalan dosyaları gizleyip sistem içerisinde başka bir yerde sakladığı belirtildi.

Virüsü etkisiz hale getirebilmek için üst düzeyde bilgisayar bilgisi gerekmediğini belirten yazılım uzmanları, ilgili virüsün, dosyaları disk içerisinde '$Recycle' adında bir klasör oluşturarak burada tuttuğunu, virüslü dosyaların kurtarılması için Linux işletim sistemi ile PC'ye girilerek '$Recycle' (silinmeyen dosyalar) adlı klasör bulunup dosyadaki özniteliğin görünür kılınmasının gerektiğini belirtti.

WannaCry adlı virüsün özellikle bilinmeyen bağlantılara tıklanması sonucu bulaşabildiğini belirten siber güvenlik uzmanları bu doğrultuda bilinmeyen bağlantılara tıklanmaması, özellikle elektronik posta üzerinden PC korsanları tarafından gönderilen maillerin açılmaması yönünde uyardı.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / PC World (6 Haziran 2017)