Arama


MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
4 Şubat 2007   
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi






İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, Yahoo Answers'da internet kullanıcılarına soru sordu. Geçtiğimiz günlerde Yahoo Answers'da, kendisinin bile açıklamakta güçlük çektiği bir soru yayınlayan Stephen Hawking'e yaklaşık 17 bin Yahoo kullanıcısından cevap geldi. "Siyasi, sosyal ve çevresel olarak kaos içindeki dünyada, hayat 100 yıl daha sürer mi" sorusuna, "nükleeri bırakmalıyız", "bir şekilde sürer" ya da "uzaya açılmazsak sürmez" gibi cevaplar geldi. Hawking'in matematik profesörü olduğu Cambridge Üniversitesi yetkilileri de soruyu Hawking'in sorduğunu doğruladı ama tanınmış bilim adamının başka hiçbir yorumda bulunmadığını açıkladı.


Çare uzaya çıkmakta

Hawking'in kara delikler ve evrenin temelleri üzerine yaptığı araştırmalar onu dünyanın en tanınmış fizikçilerinde biri yaptı. 'Zamanın Kısa Tarihi' isimli kitabı ise çok satılanlar listelerinin gediklisi oldu.Şu sıralar insanlığın geleceği üzerine kafa yoran Hawking, 13 haziranda Hong Kong'da katıldığı bir konferansta, insanın kurtuluşunun yeni dünyalar bulmakta olduğunu söylemişti.

Ünlüler soruyor

Hawking, 'Ask the Planet' kampanyası kapsamında soru sorulması istenen 10 ünlü isimden biri. Daha önce Donald Trump, Al Gore ve Bono gibi isimler de sorularıyla kampanyaya katkıda bulunmuşlardı.Afrika ve açlık üzerine çalışmalarıyla tanınan, rock grubu U2'nun solisti Bono, "açlığı tarihe gömmek için ne yapabiliriz" sorusunu gündeme getirmişti.Yahoo Answers da Microsoft ve Google gibi kullanıcılarına sorular sorduruyor ve yine kullanıcılardan gelen cevaplarla kolektif bilinci ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:55