Arama

Medya Haber - Tek Mesaj

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
26 Mart 2006   
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Kapıdaki Türk bayrağı sorun oldu



Usulsüz harcamalar ile suçlandıktan sonra Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın eski Büyük üstadı Kaya Paşakay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Eski Büyük Üstat Kaya Paşakay, son olaylardan sonra Türkiye'de Masonluğun bitme noktasına geldiğini söyledi. "Masonluk battı, bitti artık. Mason Locası karıştı. İnsanlar ayrılmak istiyor. Herkes ayaklanmış halde. Kapıya Türk bayrağı astığım için bile sorun yaşadım."


Eski büyük üstat: Masonluk battı

Eski Büyük Üstat Kaya Paşakay, son olaylardan sonra Türkiye'de Masonluğun bitme noktasına geldiğini söyledi. Paşakay "Masonluk battı, bitti artık. Loca karıştı" dedi.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın eski Büyük üstadı Kaya Paşakay ve iki üst düzey yöneticinin ihracının ardından, locada sular bir türlü durulmuyor. Her geçen gün ihraçla ilgili yeni bir bilgi duyuyoruz. Yolsuzluk, keyfi harcamalar, Loca'nın imkanlarını kişisel isteklere alet etme... Usulsüz harcama iddialarıyla karışan Mason Locası'nın eski Büyük Üstadı Kaya Paşakay cephesinde ise bu aralar sağlık sorunları var. Dün telefonla ulaştığım Paşakay "İnsaf etsinler" dedi. "Karım göğüs kanseri. Geçenlerde bir ameliyat yapıldı, her gün pansumana gidiyoruz. Bugünlerde karımın sağlığı benim için her şeyden önemli. Biz nelerle uğraşıyoruz, onlar nelerle uğraşıyor. Olacak şey değil. Yazıktır, günahtır."


MASON İMAJINI DEĞİŞTİRDİM

Paşakay üzgün, bir o kadar da sinirli. Hakkındaki iddialara cevap vermeyi istemedi. "Olay yargı boyutunda, konuşmak doğru olmaz" dedi ama "Hakkımdaki hiç bir suçlamayı kabul etmiyorum" cümlesini eklemeden geçmedi. İyi ama bunca suçlama, Mason Locası'ndan ihraç, kusura bakmayın ama izlediğiniz porno filmi bile locaya ödettiğiniz yazıldı. Madem suçsuzsunuz, niye sizinle bu kadar uğraştılar? Paşakay "Cevabı basit" dedi. "Bakın benim dönemime bir de benden önceki dönemlere. Biz Masonları toplumla barıştırdık. Toplumdaki imajımızı değiştirdim. Benim zamanımda 33 delegasyon ve 25 üstat geldi. Şahsıma karşı yapılan tamamen yargısız infazdır. Ülkemi seven, vatanperver, değerlere sahip çıkan biri olduğum için hakkımda suçlamalar yapıyorlar. Kapıya Türk bayrağı astığım için bile sorun yaşadım siz ne diyorsunuz?"


HERKES AYAKLANMIŞ

Dayanamayıp böldüm. "Niye sorun yaşadınız?" "Bunları konuşmak istemiyorum. Daha ne sorunlar yaşadım ben. Benim dönemimde müthiş bir imajı olan Masonların geldiği duruma bir bakın." Peki ya Mason Locası şu anda ne durumda? Kaya Paşakay "Sorulması gereken asıl bu" diye söze başladı. "Son derece üzgünüm çünkü son yaşananlardan ötürü Mason Locası karışmış durumda. Masonluk battı, bitti artık. İnsanlar huzursuz, locadan ayrılmak istiyorlar. Herkes ayaklanmış durumda 'Bu ne rezalet' diye. Rezalet olan sadece benim suçlanmam değil, yalan yanlış bir sürü bilginin dışarı sızması. Bana 'Niye sizinle uğraşıyorlar?' diye soruyorsunuz. Benim dönemimde Masonlar kaynaştı. İlk kez Cumhurbaşkanlığı seviyesinde kabul gördük. Devletin üst kademeleri bana olan sevgilerinden ötürü bize kucak açtılar. Böyle iyi çalışmaların ödülü yalan dolan olacakmış."
Son düzenleyen GusinapsE; 4 Nisan 2006 19:43