Arama

Kedilerin ne gibi özellikleri vardır? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Ekim 2017 Gösterim: 337.029 Cevap: 40
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
30 Ekim 2017       Mesaj #41
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Kedilerin kulaklarında kaç tane kas vardır?

Konuyla ilgili bilimsel araştırma kaynaklarında kedilerin 32 adet kulak kasına sahip oldukları bilgisi yer alır!

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı

Kediler yaşadığı evden kaybolursa eve geri dönebilir mi?

Dönebilme olasılığı yüksek. Yaşadığı mekandan uzaklaşıp uzun bir süre sonra yine aynı mekana geri dönen kedicikler olduğunu kendim biliyorum ve gözlemledim. Ama ilgili durum her kedi için söz konusu olmayabiliyor. Emin olmamakla birlikte sanırım bu durum kediciğin öz yapısı, merak duygusu ve yeni gidilen ortamla ilgili bir kriter. Bu bağlamda bazı kedicikler geri dönebildiği halde bazı kedicikler dönemeyebiliyordur!

Alıntı

Kedimiz çok ısırıyor, ne yapmak lazım?

Kediler ısırma eylemini iç güdüsel olarak oyun amaçlı gerçekleştirirler. Özellikle diş çıkarma aşamasında olan 4-5 haftalık yavru kediciklerin diş dipleri kaşındığı için yavru kediciklerde ısırma olayı daha sık görülüyordur. Bu aşamadaki yavru kediciklerdeki ısırma olayını tamamen engelleme imkanı yoktur. Diş dipleri kaşınan ve ilgili ısırma eylemini oyun amaçlı gerçekleştirdiğini sanan yavru kedicikler kendilerinin bakımını üstlenen sahiplerinin her hareketine duyarlı olup, bunları oyun gibi algılar ve ısırmaya çalışır!

Bu durumda yavru kediciklerin zararsız ısırma eylemine aralıklı olarak izin verilmeli ve iç güdüsel, oyun amaçlı açığa çıkan ısırma hareketinin rutin bir eyleme dönüşmemesi için de ilgili oyunun dozu iyi ayarlanıp, kontrol altına alınmalıdır. Böylece kedicikler, her hareketin oyun amaçlı olmadığını algılayıp ilgili ısırma işlemini bırakırlar. Ayrıca diş çıkarma aşamasını tamamlayan ve erginlik dönemine erişen kediciklerde söz konusu ısırma durumu da yavaş yavaş ortadan kalkar zaten!


Benzer Konular

4 Kasım 2014 / Misafir Cevaplanmış
14 Ekim 2008 / Lavie Genel Mesajlar
8 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
28 Haziran 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap