Arama

Gül hastalığı teşhisi kondu, hastalık geçer mi?

Güncelleme: 25 Eylül 2017 Gösterim: 31.134 Cevap: 6
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
17 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Gül hastalığı teşhisi kondu, hastalık geçer mi?
Son düzenleyen Safi; 16 Ağustos 2017 19:08
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
17 Aralık 2008       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bilgi olarak bakınız Gül Hastalığı (Pityriasis Rosea)

Sponsorlu Bağlantılar
Yinede doktora gitmenizde fayda var.
Son düzenleyen Safi; 16 Ağustos 2017 19:08
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ban yaklaşık 2yıl önce kaşıntılarım yüzünden cildi yeye gittiğimde 'gül astalıı' teşhisi kondu. ve üzüntüden çıkar dendi. 6ay boynca kremler kullandım ancak bi eytkisi olmadı. en sonunda 'aktar'a gidip gavur ermenisi die bi kiremite benzeyn taşlardan aldım. onları yice ezip 2lt şişeye suyn içine koydum . bi kaç gün dinlendikten sonra normal bir su içer gibi içtim. son dibine çöken bu taşın tozlarıyla da banyoda yıkandım. bir süre snra geçti. ancak yine ıktı yine kremler sürdm 3gündürde iğne vuruluyorum. eğer yne bi fayda göremezsem o taştan alıcam. tavsiye ederm
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar PSORCUTAN\ Beta Pomat ı öneren kişiye çok çok teşekkür ediyorum forumda okudum ve kullandım ikinci gün etkisini gösterdi.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.geçmiş olsun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
aloevera999 - avatarı
aloevera999
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017       Mesaj #5
aloevera999 - avatarı
Kayıtlı Üye
bu hastalığı bir yıldır taşıyorum doktorlar kortizonlu kremler verip gönderiyor kortizon da bi süre etkili sonra hastalık tekrar ortaya çıkıyor
madem bu hastalık geçmiyor hiç olmazsa kortizon almaktan kurtulayım derken araştırmalara başladım ve aloe vera kremler üreten alman bi firma buldum kremler gerçekten işe yarıyor kortizon kadar etkili tabiki hastalık son bulmuyor ama yaşayan bilir onun verdiği ızdıraba bir son veriyor
hastalığın sebebi bilinmediği için ortada bir tedavisi de yok insanın hayat kalitesinin artışı bakımından bu kremler beni cok rahatlattı herkese tavsiye ederim
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
15 Ağustos 2017       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı

Gül hastalığı (Pityriasis Rosea)


Daha çok ruhsal sıkıntılar, stres sebebiyle ortaya çıkan, sık görülen bir deri hastalığıdır.
Kırmızı yuvarlak güle benzeyen üzeri hafif beyaz kabuklu döküntülerle seyreder. Bazen tek büyük bir lezyonla başlar. Bu; öncü, haberci plaka madalyon denir,hastalık bazen "madalyon hastalığı "olarak da anılır.Döküntüler en çok gövde, sırtta ve kollarda görülür. Sırtta çam ağacının dallarını andıran bir görünüm oluşur; bu görünüme "noel çamı deseni" denir.

Gençlerde daha çok olmakla birlikte her yaşta görülebilir. Bahar aylarında sık rastlanır. Virüslere karşı(HHV-7) alerjik bir reaksiyon olduğu üzerinde durulmaktadır.
Hastalık genellikle kalıcı bir iz bırakmaz; fakat esmer kişilerde zaman içinde gerileyen kahve renkli lekeler kalabilir.
Herkes hayatında bir kere ya da daha fazla gül hastalığı geçirebilir; ancak hastalık kronik değildir. Hastalığın seyrinde kaşıntı görülebilir. Hastalık bazen tek bir madalyonla seyredebildiği gibi; bazen çok şiddetli bir seyirle vücudun %80'ini tutabilir.

Tanı ve tedavisi
Hastalık bulaşıcı değildir. Tanı, dermatolojik muayene ile konulur. Pitriasis rosea genellikle sırtı, boynu, göğsü, karnı ve kol ve bacakların üst bölümünü etkiler.
Döküntü herkeste farklı seyredebileceği için tanıda bazen zorluk çekilebilir. Döküntünün sayısı ve boyutları kişiden kişiye değişir, ara sıra döküntü vücudun farklı alanlarında, örneğin vücudun alt kısmı ve yüzde görülebilir. Gövdedeki mantar enfeksiyonu, sedef hastalığı ile karışabilir. Bazı ilaç reaksiyonlarında görülen döküntüler de "pitriasis rosea"ya benzeyebilir. Bu durumlarda dermatoloji uzmanı tarafından alınan deri biyopsisi ile tanı konulabilir.
Tedavide; döküntüleri ve kaşıntıyı gidermek için ağızdan alınan veya sürülebilen bir takım ilaçlar kullanılabilir. Nemlendirici losyonlar,antihistaminikler ve kortizonlu kremler sık kullanılan ilaçlardır.


Bakınız > Gül Hastalığı (Pityriasis Rosea)

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2017       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar GÜL HASTALIĞININ çaresini yazıyorum. bir çok kişi sayemde bundan kurtuldu. sadece dua edin yeter. çaresi DEMİRHİNDİ. 1 kg lik paketlerde kalıp olarak satılanlardan alın. 4 e bölüp 1 parçasını 5 litre suda kaynatıp her gün 1 bardak için. 3 bardaktan sonra rosea falan kalmayacak. Dua etmeyi unutmayın lütfen.

Benzer Konular

1 Haziran 2017 / Misafir Tıp Bilimleri
15 Mayıs 2011 / _PaPiLLoN_ Psikoloji ve Psikiyatri
9 Mart 2010 / abdullah Soru-Cevap
17 Aralık 2014 / Misafir Tıp Bilimleri
22 Ağustos 2016 / kenan23 Psikoloji ve Psikiyatri