Arama

Doğa ve evren hakkında bilgi verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 4 Mayıs 2018 Gösterim: 91.993 Cevap: 5
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Doğa ve evren hakkında bilgi verir misiniz?
EN İYİ CEVABI Safi verdi

DOĞA

66513d1524351750 doga nedir doga
a. (doğmak’tan).
1. Fiziksel dünya, evren, varlıkların ve nesnelerin tümü; gerçeklik: insanoğlunun doğadaki yeri. Doğanın harikaları.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Dünyadaki varlıkların, düzenin ve bu düzenin sürdürülmesine dayanan ahlakın temelini oluşturduğu düşünülen üstün ilke, güçler bütünü: Hiçbir şey yoktan var, vardan yok olmaz, bu bir doğa yasasıdır. Doğaya karşı çıkmak.
3. insanın eyleminden ayrı olarak, ilkelerin, güçlerin özellikle de yaşamın bütünü: Ben umudumu doktorlara değil doğaya bağlarım.
4. Dış dünyada (özellikle kente karşıt olarak) insan tarafından (çok fazla) değiştirilmemiş gibi görünen ve hayranlığımızı çeken şeylerin tümü: Doğayı sevmek. Tatilde doğayla başbaşa yaşamak.
5. Canlı yaratıkların yaşam biçimlerinin kendine özgülüğünü oluşturan özellikler, nitelikler bütünü: insan, hayvan, bitki doğasını incelemek.
6. Cinsel yaşam, içgüdü, cinsel çekim: Doğanın çağrısına uymak.
7. Bir şeyin iç zorunluluğu: Olayın doğası gereği. Bu, eşyanın doğasına aykırı. (TABİAT)

—Biyol. Doğa bilimleri - BİLİM.

—Fels. Doğa durumu, birlikte yaşamalarına rağmen, insanların hiçbir ortak kurum yaratmamış oldukları ve bundan dolayı siyasal otorite diye bir şey bilmedikleri dönemden önce insan toplumunun içinde bulunduğu varsayılan durum.

DEVAMI
Doğa Nedir?

Tabiat Nedir?
Doğal Nedir?
Doğa Felsefesi

EVREN


66617d1525383106 evren nedir evren

1. Gök varlıklarının tümü, kâinat, kozmos: Evrenin gizlerini araştırmak.
2. Var olan her şeyin bütünü (sözcük gökfizikte büyük harfle başlar).
3. Bir kimsenin içinde yaşadığı ortam, her günkü çevresi: Bütün evreni, bu sıkıcı kasabayla sınırlıydı.
4. Yerkürede yaşayanların tümü: Bu büyük buluş, evrenin her köşesinde yankılar uyandırdı.
5. Bir kimsenin duygu ve düşünce alanı: Onun evreninde karamsarlığa, umutsuzluğa yer yoktu.
6. Esk. Ejderha, büyük yılan.

—Mant. Söylem evreni, akılyürütme tara modelleri, sıfır ölçek etkeni ve Evren'in enerji ilk saniyeler süresince, temel parçacıkların (özellikle proton, elektron ve karşıtparçacıkları) oluşması için yeterlidir. Sıcaklık azalarak 109 K düzeyine indiğinde, termonükleer kaynaşma tepkimeleri ortaya çıkabilir; bu tepkimeler, özellikle hidrojen, helyum ve az miktarda döteryum gibi hafif çekirdeklerin bireşimini sağlar. Evren'in hafif elementlerinin bu temel bireşimi, yaklaşık ilk çeyrek saatte oluşur. Evren'in bu ilk evrim aşamasına "ışınım evresi” adı verilir; çünkü bu evrede toplam enerji yoğunluğuna ışınım egemendir. Bu evrenin sûresi 100 000 yıldır ve günümüz Evrenine oranla en az 1 000 kez daha yoğundur.

DEVAMI
Evren Nedir?
Evren (Kozmos)

Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2018 00:36
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
20 Kasım 2008       Mesaj #2
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Arkadaşım bu konu hakkında farklı görüşler bulunmakta. Ortada herkesin kabul ettiği bir bilim sonucu var. Fakat bu sonuçları farklı görüşlerdeki kişiler kendilerine göre yorumluyorlar. 2 farklı görüş içeren linkler vereceğim, araştırabilirsin.

Sponsorlu Bağlantılar
BAKINIZ Evrenin Yaratılışı - Harun YAHYA

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2018 00:52
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye

Doğa-Evren ve Dünya


Göründüğünün tam tersine, evren çok az sayıdaki maddi cisimlere göre çok daha büyük oranda bir boşluktan oluşmuştur: nitekim gökcisimleri, yıldızlar arası boşluk'ta tek tek kalmışlardır. Maddenin en küçük düzeyinde, yani atomda da elektronlarla çekirdek arasında oldukça büyük bir boşluk yer alır.

İlkçağ'dan beri Aristoteles gibi bilginler, «doğanın boşluktan nefret ettiğini» öne sürerlerdi. Bu eski fizik biliminin açıklayamadığı bazı olayları bir nedene bağlamak için yarattığı ünlü bir deyim olmuştur.

İtalyan fizikçisi Torricelli (1608-1647) ancak XVII. yy .da atmosfer basıncı konusundaki denemeleri sırasında, barometrik boşluğu gerçekleştirerek bunun tersini kanıtlamıştır. 1654 yılında, Alman Otto von Guericke bir cam fanus içindeki havayı boşaltan, hava boşaltma makinesini icat etti.

Günümüzde bütün laboratuvarlarda ve sanayide bunun için geliştirilmiş araçlar (döner tulumbalar, sulu veya civalı hortumlar) kullanılır. Bütün bu makineler hava veya gazı tam olarak boşaltamazlar, çünkü her birinin bir boşluk sının vardır. Yıldızlar arası boşluk bile tam değildir: içinde yoğunluğu azalmış gazlar ve tanecikler bulunur.

Ağırlıkları ne olursa olsun bütün cisimler boşlukta eşit hızla düşer. Boşluk, sıvıların daha düşük bir sıcaklıkta kaynamasını sağlar. Boşluk, soğuk ile birlikte kullanılırsa besinlerin korunmasına (konserve) yardım eder (havasız kutulara kapatma).

İçinde maddesel iletken olmadığından sesi iletmez; ısıya karşı da mükemmel bir yalıtkandır. Buna karşılık, ışınları geçirir: Güneş'in sıcaklığını işte bu yüzden duyarız: Güneş ışığı gezegenler arası boşluğu ısıtmadan gelir, Dünya'yı ısıtır; gene bu boşluk sayesindedir ki, bulutsuz gecelerde, çok uzakta olmalarına rağmen yıldızların ışığını açık seçik görebiliriz.
Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2018 00:52
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Evren hakkında ansiklopedik bilgiEvren varolmuş olan, varolan ve varolacak olan her şey. Bütün bir doğal dünya. Gözlemlenen ya da varolduğuna ina­nılan madde ve enerjinin tümünü birden içe­ren fiziki sistem.
Dünya, Güneş Sisteminde bir gezegen. Çapı 12.756km, kütlesi 5,97x1024 kg’dir. Güneş’e uzaklığı 149.597.890 km’dir. Güneş’in etrafında 365,25, kendi etrafında ise 1 günde döner. Ortalama yüzey sıcaklığı 15 derecedir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.Yıldızları,
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.gezegenleri,
Genel olarak, yakınlarında bulunan yıldızlara göre uzaklıklarını değiştiren yıldızlara verilen ad. Gezegenler, güneş çevresinde dönen gök cisimleridir. Güneş çevresinde, odaklarından birinde güneş olmak üzere meydana gelen bir elips üzerinde dolanırlar. Gezegenlerin, Güneş'e olan uzaklıkları değişiktir. Bu sebeple, uzaklıklara göre değişen büyüklükte bir elips üzerinde dolanırlar. Her yıldızın, Güneş etrafında donanma süresi başka başkadır. Güneş etrafında, belli başlı dokuz gezegen dolanır. Bun
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.yeryüzünü, gaz ve bulutları, vb. kapsayan, maddeyle dolu mekanın bütünü.
Dünya’nın yörüngesinde herhangi bir olağandışılık yok. Dünya’nın Güneş’ten ortalama uzaklığı 149.597.000 kilometre; Güneş etrafında dolanım süresi 3651/4 gün; yörüngesel hızı saniyede ortalama 29,8 kilometre, yani saatte 107.000 kilometredir. Dünya’nın Güneş etrafında izlediği yol kusursuz bir daire değildir; Ocak’ta günberi, Temmuz’da günöte noktalarına ulaşırız.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.Tikellerden tümellerden meydana gelen bütün. Kendisine aşkın olar
İstisna kabul etmeme, bir sınıfın tüm üyeleri için geçerli olma durumu. Buna göre, bir yargı, yüklemi öznesinin bütün bir kaplamı için tasdik ya da inkar edildiği tümeldir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.Tanrı dışında, varolan her şeyi kapsayan sistem. Evren, sonsuz uzamda bulunan tüm
Metafiziksel düşüncede vahiy otorite ya da inanç temeli üzerinde varolduğu kabul edilen, varlık ve değerin kaynağı olan mutlak, zorunlu, yüce varlık. Doğanın bir parçası olmayan, ama doğanın yaratıcısı ya da nedeni olan, zaman ve mekan kavramlarının kendisine uygulanamayacağı, varlığa gelmiş olduğu düşünülemeyen, doğadan çok daha kudretli ve mutlak iyi olan doğaüstü, ezeli-ebedi ve sonsuz varlık.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.madde ve
Boşlukta yer kaplayan, kütlesi ve eylemsizliği olan her şey maddedir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.enerji biçimlerini içeren bütünün adıdır. Yani "evren" astronominin, astrofiziğin konu edindiği şeylerin tümüdür. İçinde "her şey" olan bu dev çorba,
Astronomi (Yunanca: astron "yıldız" ve nomos "yasa"), GÖKBİLİM olarak da bilinir, bütün gökcisimlerinin ve evrende dağılmış olan yıldızlararası maddenin kökenini, evrimini, bileşimini, uzaklığını ve hareketini inceleyen bilim. Gökcisimlerinin ve evreni oluşturan maddenin fiziksel ve kimyasal özelliklerini konu edinen astrofizik bu bilimin bir dalıdır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.sonsuzluk veya
yetersiz
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.hiçlik olarak tanımlanabilecek uzayın içinde yer alır. Daha doğrusu, uzaya FON olan siyah hiçliğin içindeki her şeydir evren... Dolayısıyla aslında sonsuz uzayın-hiçliğin içinde de değildir. Zira "hiçliğin" içi olmaz. Fakat olmayan şeylere de (sıfır gibi) onlardan bahsedebilmek ve düşüncelerimizde kullanabilmek için bir isim vermek zorunda olduğumuzdan evreni çevreleyen bu "hiçliğe" uzay-uzam gibi isimler vermişizdir.

Bakış açısına göre evren, aslında "tek" şeydir de... Zira bilinen en büyük bütündür. Fakat sadece "evren" kavramını kullanarak düşünüp konuşamayacağımız için onu farklı ve daha küçük parçalara ayırır ve sınıflandırırız. Böylece "dil" ortaya çıkar. Dili kullanan insanlar bir süre sonra kavramların aslında gerçekliklerinin olmadığını sadece fonksiyonları olduğunu unutur ve kendi yarattıkları kavramların mutlaka bir gerçekliğe işaret ettiğine ("tanrı" kavramında olduğu gibi) inanmaya başlar. Buradan olarak, aslında tek şey vardır ve bunun adı da (bize göre tabi ki) "Evren" dir. Evren oluşmuş ve/veya oluşturulmuş sistemler bütünüdür
Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2018 00:53
The Eniqmatic - avatarı
The Eniqmatic
Ziyaretçi
12 Mayıs 2011       Mesaj #5
The Eniqmatic - avatarı
Ziyaretçi
Doğa
Madde ve enerji unsurlarından oluştuğu kabul edilir. İnsan etkinliğinin dışında kendi kendini sürekli olarak yeniden yaratan ve değiştiren güç; canlı ve cansız maddelerden oluşan varlığın tümünü ifade eder. Bazen sadece; insan eliyle büyük değişikliğe uğramamış doğal güzelliklerini koruyan, genellikle kent dışı kesimi anlatmakta kullanılır.

Evren
Evren (Kâinat), uzayda bulunan tüm madde ve enerji biçimlerini içeren bütünün adıdır. Pozitif bilimler açısından evren, gök cisimlerini barındıran uzay ve tamamen boş olan karanlık uzayın toplamıdır. Dolayısıyla modern fizik açısından evren, varolduğunu bildiğimiz bütün atomik alemlerdir.

Universum – C. Flammarion, Holzschnitt, Paris 1888, Kolorit: Heikenwaelder Hugo, Wien 1998Enerji dalga veya partikülleri homojen ve dengeli olarak çözüldüğünde 'Varoluş' ile 'Antivaroluş' olamayacağı ya da toplam karşıtları olan 'Yok oluşta' ise bir patlama olamayacağından, evren soğuyor mu, ısınıyor mu, evrenin durması sonu mudur, Büyük patlama evrenin merkezi mi, başlangıcı mıdır, başka galaksiler ve hayatlar var mıdır, güneş evrenin merkezinde midir gibi problemler hareket veya başka deyişle zamanın populer sorularını teşkil etmiştir. Total sıfır enerji evreni.
Evrenin oluşumuna dair günümüzde en çok kullanılan teori, Bigbang (Büyük Patlama) teorisidir. Bu teoriye göre evren, sıfır hacimli ve çok yüksek bir enerji potansiyeline sahip, sıkışmış bir noktanın patlamasıyla oluştu. ilk patlama nasıl oluştu Evren meydana gelmeden önce evrenin yerinde ne olduğu ya da evrenin neyin içinde genişlediği sorularına bilimsel bir cevap bulunamamıştır, bununla birlikte evrenöncesi durum, evrendışı varoluş hakkında hipotezler öne sürülmüştür. Büyük Patlama sonucunda altı yöne dağılan gaz molekülleri uzun bir dönem boyunca birbirlerinden bağımsız hareket ettiler. Sürekli genişleyen evrenin her yerinde geçerli olan fizik kurallarından kütleçekimi kanunu vasıtasıyla bağımsız gazlar birleşerek galaksileri (gök adaları) oluşturdular. Aynı evrensel fizik kanunu neticesinde gökadalar da birbirlerine yaklaşarak devasa gruplar oluşturdu. Galaksiler içinde yıldızlar ve bazı yıldızların çevresinde sistemler oluştu. İçinde yaşadığımız Güneş Sistemi bunlardan birisidir. Keşfedebildiğimiz evrende 400 milyardan fazla galaksi ve 10.1088 yıldız olduğu tahmin edilmektedir
Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2018 00:53
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
4 Mayıs 2018       Mesaj #6
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

DOĞA

66513d1524351750 doga nedir doga
a. (doğmak’tan).
1. Fiziksel dünya, evren, varlıkların ve nesnelerin tümü; gerçeklik: insanoğlunun doğadaki yeri. Doğanın harikaları.
2. Dünyadaki varlıkların, düzenin ve bu düzenin sürdürülmesine dayanan ahlakın temelini oluşturduğu düşünülen üstün ilke, güçler bütünü: Hiçbir şey yoktan var, vardan yok olmaz, bu bir doğa yasasıdır. Doğaya karşı çıkmak.
3. insanın eyleminden ayrı olarak, ilkelerin, güçlerin özellikle de yaşamın bütünü: Ben umudumu doktorlara değil doğaya bağlarım.
4. Dış dünyada (özellikle kente karşıt olarak) insan tarafından (çok fazla) değiştirilmemiş gibi görünen ve hayranlığımızı çeken şeylerin tümü: Doğayı sevmek. Tatilde doğayla başbaşa yaşamak.
5. Canlı yaratıkların yaşam biçimlerinin kendine özgülüğünü oluşturan özellikler, nitelikler bütünü: insan, hayvan, bitki doğasını incelemek.
6. Cinsel yaşam, içgüdü, cinsel çekim: Doğanın çağrısına uymak.
7. Bir şeyin iç zorunluluğu: Olayın doğası gereği. Bu, eşyanın doğasına aykırı. (TABİAT)

—Biyol. Doğa bilimleri - BİLİM.

—Fels. Doğa durumu, birlikte yaşamalarına rağmen, insanların hiçbir ortak kurum yaratmamış oldukları ve bundan dolayı siyasal otorite diye bir şey bilmedikleri dönemden önce insan toplumunun içinde bulunduğu varsayılan durum.

DEVAMI
Doğa Nedir?

Tabiat Nedir?
Doğal Nedir?
Doğa Felsefesi

EVREN


66617d1525383106 evren nedir evren

1. Gök varlıklarının tümü, kâinat, kozmos: Evrenin gizlerini araştırmak.
2. Var olan her şeyin bütünü (sözcük gökfizikte büyük harfle başlar).
3. Bir kimsenin içinde yaşadığı ortam, her günkü çevresi: Bütün evreni, bu sıkıcı kasabayla sınırlıydı.
4. Yerkürede yaşayanların tümü: Bu büyük buluş, evrenin her köşesinde yankılar uyandırdı.
5. Bir kimsenin duygu ve düşünce alanı: Onun evreninde karamsarlığa, umutsuzluğa yer yoktu.
6. Esk. Ejderha, büyük yılan.

—Mant. Söylem evreni, akılyürütme tara modelleri, sıfır ölçek etkeni ve Evren'in enerji ilk saniyeler süresince, temel parçacıkların (özellikle proton, elektron ve karşıtparçacıkları) oluşması için yeterlidir. Sıcaklık azalarak 109 K düzeyine indiğinde, termonükleer kaynaşma tepkimeleri ortaya çıkabilir; bu tepkimeler, özellikle hidrojen, helyum ve az miktarda döteryum gibi hafif çekirdeklerin bireşimini sağlar. Evren'in hafif elementlerinin bu temel bireşimi, yaklaşık ilk çeyrek saatte oluşur. Evren'in bu ilk evrim aşamasına "ışınım evresi” adı verilir; çünkü bu evrede toplam enerji yoğunluğuna ışınım egemendir. Bu evrenin sûresi 100 000 yıldır ve günümüz Evrenine oranla en az 1 000 kez daha yoğundur.

DEVAMI
Evren Nedir?
Evren (Kozmos)
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

1 Kasım 2012 / Misafir Soru-Cevap
11 Aralık 2009 / Misafir Cevaplanmış
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
24 Nisan 2015 / badipus Cevaplanmış
17 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap