Arama

İskemik (kansız) beyin atağı nedir, nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 25 Ekim 2016 Gösterim: 11.706 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Kasım 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İyi akşamlar benim annem yaklaşık 1 yıl önce fenalaşarak hasteneye kaldırıldı ve tomografi sonucu iskemik (kansız) beyin atağı tanısı konuldu ve hastane süreci başladı taburcu edildi ama bu hastalıkta nöbet hakkında bize bilgi verilmediği için nöbetler başladı daha sonra farklı bir hastanede bu nöbetler için lamictal 100 mg ilaç verildi bu nöbetler hakkında ayrıntılı bilgi ve yardım ederseniz seviniriz teşekkür ederim
Son düzenleyen perlina; 25 Ekim 2016 23:39
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
1 Kasım 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Öncelikle geçmiş olsun diliyoruz. Biz sadece bilgi verebiliriz, hastalık konusunda yol gösteremeyiz, yazılarımızı uzman önerisi ya da doktor tedavisi olarak görmeyin.

Sponsorlu Bağlantılar
Beyin atağı beyinin herhangi bir bölümüne giden kan akımının ani olarak kesilmesidir. Kan beynin herhangi bir bölümüne ulaşamadığında, bu bölüm oksijensiz kalır ve beyin hücreleri ölmeye başlar. Bazı durumlarda da beyin içindeki bir damar yırtılarak beyin dokusu içine kanama gelişir. Her iki durumda da harabiyete uğrayan beyin bölgesinin işlevleri bozulur. Bir çok hasta da bu durum bilinç kaybı ve değişik derecelerde felçler biçiminde kendini gösterir. Bunlar beyin atağının hemen ilk anda dışa vuran görüntülerdir.

Beyin atağı iki şekilde oluşur.
  • Bir kan pıhtısının herhangi bir beyin damarını tıkaması “iskemik (kansız) beyin atağı”
  • Beyin damarlarının çatlaması veya yırtılması sonucu beyin içine kanama “hemorajik (kanamalı) beyin atağı”
İsemik (kansız) beyin atağı:
Kanın pıhtılaşma özelliği çok önemlidir. Yaralanınca yaradan akan kan yavaş yavaş pıhtılaşarak kanamayı sona erdirir. Ancak beyin atağında kan pıhtılaşması damarı tıkayarak kan akımının kesilmesine yol açar. Ve damarın beslediği beyin bölgesi kansız kalır.
Son düzenleyen perlina; 25 Ekim 2016 23:38
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ekim 2016       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
07 10 2016 da kayın validem halsizlik şikayeti ile hastaneye baş vurdu .Hastanede 4 saat yüksek şeker ve yüksek tansiyondan dolayı başka hiç bir müdahale yapılmamış daha sonra MR çekilince beyincikte damar tıkanıklığı teşhisi konmuş.Gece ikinci bir atak geçirerek bilincide kapandı ve hala kapalı . Bu şekilde hiç bir ameliyat olmazmı?

Benzer Konular

12 Ocak 2016 / MaKaLeLe Sağlıklı Yaşam
7 Mayıs 2015 / GusinapsE Tıp Bilimleri
13 Ekim 2012 / esiiiii Soru-Cevap
18 Eylül 2012 / bahattin Soru-Cevap
7 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap