Arama

Hayvanların döllenme şekli, yavruların gelişimi ve bakımlarını örnekler misiniz? - Sayfa 2

Güncelleme: 8 Mart 2018 Gösterim: 99.868 Cevap: 15
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
9 Kasım 2010       Mesaj #11
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

deniz atı , yavrusu geliinceye adar yavrusuna bakar mı


Yavrular, başlarının çaresine bakmayı kendi kendilerine öğreniyorlar.
Sponsorlu Bağlantılar
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
sedoshummm - avatarı
sedoshummm
Ziyaretçi
15 Mart 2011       Mesaj #12
sedoshummm - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Hi-LaL adlı kullanıcıdan alıntı

Ben yine de kısa bi özet geçeyim iyisi mi ...

Sponsorlu Bağlantılar
Kaplumbağa yumurta ile çoğalır. Yavru gelişimi yumurta içinde olur ( yani iç döllenme-dış gelişim). Yavru bakımı yoktur. Yumurtadan çıkan yavru kaplumbağalar kendi kendilerine büyürler. Başkalaşım geçirmezler. Başkalaşım geçiren hayvanlar: kurbağalar, kelebekler ve bazı sineklerdir....

Bilindiği gibi sürüngenler yumurtlayarak çoğalırlar. Bir sürüngen olan kaplumbağalarda yumurtlayarak neslinin devamını sağlarlar. Sizlere bu yazımızda kaplumbağalarda yumurtlama ve kuluçkadan bahsedeceğiz.
Yumurtadan yavru çıkma süreleri 2-3 ay sürmektedir. Testusdo gracea (Tosbağa) kaplumbağalar 2-3 cm boyunda 6-12 adet yumurta yaparlar. Tatlı su kaplumbağaları ise 3-12 beyaz uzun şekilli yumurta yaparlar. Yavrular ise 2-3 ay süre sonra yumurtadan çıkarlar. Kaplumbağaların tüm çeşitleri yumurtalarını toprağa bırakırlar. Kara ve Tatlı Su kaplumbağaları yaşadıkları doğal çevrede uygun bir ortamı seçerek eştikleri çukurlara yumurtlarlar ve üzerini toprakla örterler. Deniz kaplumbağaları hayatlarının çoğunu denizde geçirdikleri için Dünyanın belirli kumsallarında kıyıya çıkarak; kumsalda eştikleri çukurlara yumurtlarlar. Genelde bu işlemide geceleri yaparlar.
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2011       Mesaj #13
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME :

1- Hayat Döngüsü :
Doğada bulunan hayvanlar beslenme, çoğalma şekli, gelişim özellikleri ve yavru bakımı açısından farklılık gösterirler. Bu nedenle hayvan gruplarının hayat döngüleri birbirinden farklıdır.
Doğada yaşayan canlıların doğması, büyümesi, gelişmesi, üremesi (çoğalması) ve ölmesini içine alan süreye hayat döngüsü denir. Hayat döngüsü üreme olayı ile başlar.
Hayvanlarda da üreme, insanlar gibi döllenme olayı sayesinde gerçekleşir. Hayvanlarda, erkek ve dişi üreme hücrelerinin (sperm ve yumurta hücrelerinin) çekirdeklerini birleşmesine döllenme, döllenme sonucu oluşan döllenmiş yumurta hücresine zigot denir. Zigot oluştuktan sonra gelişerek embriyo denilen canlı taslağını oluşturur. Oluşan embriyoda gelişimini tamamlayarak yeni bir canlıyı oluşturur. Embriyonun büyüyerek gelişebilmesi için beslenmesi ve korunması gerekir. Bunun için embriyoya uygun bir ortam sağlanmalıdır.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME : - aradığınız tüm ödevler bu mekanda!!!Doğru ye Linki inceleyiniz.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
Sinem12 - avatarı
Sinem12
Ziyaretçi
12 Ekim 2012       Mesaj #14
Sinem12 - avatarı
Ziyaretçi
Bazı özel istisnalar hariç, bütün sürüngenler yumurtlayarak çoğalıyor. Sürüngenler grubu içerisinde yer alan kaplumbağalar da yumurtlayarak çoğalıyorlar.

Yumurtadan yavru çıkma süreleri 2-3 ay sürmektedir. Testusdo gracea (Tosbağa) kaplumbağalar 2-3 cm boyunda 6-12 adet yumurta yaparlar. Tatlı su kaplumbağaları ise 3-12 beyaz uzun şekilli yumurta yaparlar. Yavrular ise 2-3 ay süre sonra yumurtadan çıkarlar. Kaplumbağaların tüm çeşitleri yumurtalarını toprağa bırakırlar.

Yaşadığım binaya yakın olan bir dağda belki de yüzlerce kaplumbağa var. Bunun yanısıra alanya ve manavgatta belli sahil kesimlerinde yumurtlama dönemlerinde caretta carettalar yumurtalarını bırakmaya geliyorlar.

Kamlumbağalarda çiftleşme mevsimlere göre değişebilir. İlginç bir bilgi aktarmak gerekirse, dişi kaplumbağalar çiftleşmeden sonra 4 yıl boyunca spermi saklayabiliyorlar.

Zararlı dış etkenleri farketmesi durumunda kabuklarının içerisine baş ve ayaklarını hızla sokarlar. Eğer evde kaplumbağa besliyorsanız, ona birşeyler yedirmekte zorlanabilirsiniz. Hafifçe kabuğuna 'tık tık' yaparsanız kafasını çıkarıp size baktığını görebilirsiniz..

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2012       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YILAN NE İLE BESLENİR?
Yılanlar genellikle hayvansal beslenir. Yılan canlıları avlar ve onları yutarak beslenir. Genel olarak yılan ufak böcek, haşere, kemirgen, hayvan yumurtaları, su hayvanları, yaban hayvanları ve hatta bazı türleri büyük cüsseli hayvanları ve insanları yiyebilir. Yılan beslenirken avını parçalamaz. Yılan avını bir büyün olarak yutar ve daha sonra sindirir. Yuttuğu hayvanın posasını ve kullanmadığı kısmını sonradan dışarı atar.

YILAN NEREDE YAŞAR?
Yılan sıcak iklimde yaşayan bir hayvandır bu bakımdan sıcak iklimin görüldüğü her yerde yılan haşeresine rastlamak mümkündür. Doğal ortamda birçok alanda yılan haşeresine rastlamak mümkündür. Bazı yılanlar karada yaşarken bazıları suda yaşar. Yılanlar sıcak mevsimlerde aktif olurlarken kış aylarında ve soğuk günlerde yuvasında dinlenerek geçirir.

YILAN NASIL ÇOĞALIR?
Yılanlar iki şekilde çoğalır bazı yılan türleri yumurtasını dış ortamda güvenli bir yere bırakır. Yılan yumurtaları belli bir zaman sonra açılır ve yavrular çıkar. Bazı yılan türlerinde ise yumurtalar dişi yılanın bedeni içinde gelişir ve yumurtalar açıldıktan sonra dış ortama canlı yavru olarak çıkar. Yılan türüne bağlı olarak farklı sayıda yumurta bırakır ve farklı sayıda yavru yapar. Genel olarak yılan türlerine bağlı olarak 5 - 50 kadar yumurta bırakabilir.

YILAN ZEHİRLİ MİDİR?
Yılan haşeresinin bütün türleri zehirlidir. Karada yaşayan yılanların zehri suda yaşanlara oranla daha etkilidir. Yılan beslenebilmek için önce avını ısırır ve etkisiz hale getirir daha sonra bu avını bütün olarak yutar. Yılan zehirlemesi durumunda mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Yılan ısırmasına maruz kalmamak için mutlaka yaşam alanınızda yılan gördüğünüzde bize ulaşın. İlaçlama şirketi olarak her türlü haşere ilaçlama hizmeti sunmaktayız.

EVDE YILAN VARSA NE YAPMALIYIZ?
Yılan haşeresi ev ortamına genellikle açık bırakılan kapı ve pencereden gelir. Bazen de dışarıdan alınan bir ev eşyası ile taşınabilir. Evde yılan görüldüğünde mutlaka hiç zaman kaybetmeden uzman bir ilaçlama şirketinden destek alınmalı.
İlaçlama firması olarak bize ulaştığınız takdirde en kısa zamanda sizleri bu sorununuzdan kurtaracaktır.

YILAN ISIRMADAN NE YAPMALIYIZ?
Yılan ısırması sonucunda birçok sağlık sorunu yaşanır. Yılan ısırması sonucu insanlar kısmi felç geçirebilir. Hatta erken müdahale edilmezse veya yanlış müdahale edildiğinde ölümler görülebilir. Yılan ısırmasında ilk olarak ısırılan yer ile kalp arasında kan akışı durdurulur. Yılan zehrinin vücuda yayılmasını önlenir. Bundan sonra hijyen bir kesici ile ısırılan yer hafiften kesilir zehir ve kanın dışarı akıtılması sağlanır bundan sonra hiç zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulur.

YILAN EN ÇOK NE ZAMAN GÖRÜLÜR?
Yılan sıcak iklimlerde yaşayan ve sıcak havaları seven bir canlıdır. Bu bakımdan kış ayları hariç diğer mevsimlerde her zaman yılan ile karşılaşmak mümkündür. Yılan haşeresi bazen besin bulmak için veya yaz sıcaklığında sıcaktan kaçıp evlere sığına bilir bu durumda yılan ile mücadele etmek gerekir. Yılan ile mücadele çok zordur bu bakımdan mutlaka uzman ilaçlama şirketlerinden destek alın.

YILAN İLAÇLAMASINDA HANGİ İLAÇLAR KULLANILIR?
Yılan ilaçlamada kullanılan ilaçlar sıvı kokulu ilaçlardır. Bu ilaçlar çok güçlü bir etkiye sahiptir. İlacın dozajı yılanın bulunduğu yere ve türüne göre ayarlamak gerekir. İlaçlama şirketlerinden destek almadan kesinlikle ilaçlama yapmayın. Kullanacağınız yanlış ilaçlar yılanı öldürmeye bilir. Bu bakımdan yılan saldırısına maruz kalabilirsiniz.
ChaosXL - avatarı
ChaosXL
Ziyaretçi
12 Ekim 2013       Mesaj #16
ChaosXL - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kartalın yumurtadan çıkış süresi ve kartalın yavru bakımı gerekiyor lütfennnnnnnnnnnnn


Kartal bilinen yırtıcı
kuş. Kartallar tek eşlidir. Yaşamları boyunca eş değiştirmedikleri gibi her yıl aynı yuvayı kullanırlar. Yuvaları genellikle kolay ulaşılamayacak yerlerdedir. Yuvayı bıraktıkları bir ya da bir kaç yumurtanın kuluçka dönemi altı-sekiz hafta sürer. Yavruları yavaş gelişir ve ancak üç ya da dört yaşına giren kartalların erişkinlere özgü tüyleri çıkar.

Kartallar (Falconiformes) takımından birçok türe verilen genel ad. Gündüz yırtıcı kuşlarının en irilerindendir. Kıvrık sivri gagalı, güçlü ve keskin pençeli, büyük yuvarlanmış kanatlı kuşlardır. Gagada burun delikleri etlidir. Genellikle kahverengi veya gri tüylüdür. Görme duyuları keskindir. Çok yüksek sarp kayalara veya ağaçlara yuva yapar. Memeli hayvanları, sürüngen ve kuşları avlayarak beslenirler. Balık ve leş yiyenleri de vardır. Az yumurtladıklarından çoğalmaları yavaştır. 1-2 yumurta yumurtlarlar. Kuluçka süreleri 43-49 gün kadardır. Çoğunlukla dişi, kuluçkaya yatar. Yavruları berâber beslerler. Bâzı türlerde yumurtadan ilk çıkan yavru, sonra çıkanı yuvadan atar.

Yaşadığı yerler: Yeryüzünün hemen her yerinde bulunan, birçok türü vardır.

Ömrü: 70-104 yıl. Esâret hayâtında 40 yıl kadar yaşar.

Çeşitleri: Kara kartalı, kuzu kartalı, balık kartalı, kayzer kartalı (şah kartal), yılan kartalı, büyük bağırtgan kartal, küçük bağırtgan kartal meşhurlarıdır.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Kaynak

Benzer Konular

20 Nisan 2017 / QWeRSa Soru-Cevap
30 Mart 2017 / Misafir Cevaplanmış
12 Kasım 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Mart 2018 / Misafir Cevaplanmış
15 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap