Arama

Şeker pancarının üretim aşamaları nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Ocak 2018 Gösterim: 6.678 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Şeker pancarının üretim aşamaları nelerdir?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
PANCAR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ŞEKER TEKNİKERİ
TANIM: Şeker endüstrisinde, pancar yetiştiriciliğinden şeker üretimi aşamasına kadar çeşitli kademelerde çalışan kişidir.
Sponsorlu Bağlantılar

GÖREVLER: Ziraat Mühendisinin gözetimi altında, - Ekim alanlarının belirlenmesi, - Pancar bitkisinin ekiminin kontrolü, - Şeker Pancarı bitkisinin bakımında çiftçilerin teknik bakımdan desteklenmesi, - Şeker pancarı hasadının kontrolü, - Şeker pancarında verim ve kalite değerlerini yükseltmek için bilimsel çalışmaların yürütülmesi, kontrolü, - Yeni üretim teknikleri konularında çiftçileri bilgilendirilmesi, - Hastalık ve yabancı otlarla mücadele etmede çiftçilere gerek teknik, gerekse uygulama bilgilerinin verilmesi, - Şeker pancarının fabrika ortamında işlenme evrelerine ve şeker üretimi teknolojisi ile şeker pancarı yan ürünlerinin değerlendirilmesi çalışmalarına katılır.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER:
- Pancar ekim makineleri,
- Toprak işleme aletleri (traktör, pulluk vb.),
- Pancar sökme makineleri,
- Pancar boşaltma makineleri.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER: Pancar Yetiştirirciliği ve Şeker Teknikeri olmak isteyenlerin:
- Fen bilimlerine ilgi duyan,(biyoloji, botanik, bitki besleme,bitki fizyolojisi)
- Bedence sağlam ve dayanıklı,
- Açık havada çalışmaktan hoşlanan,
- Dışa dönük ve insanlarla rahat iletişim kurabilen,
- Ekip çalışmasına yatkın, kimseler olmaları gerekmektedir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI:
- Pancar Yetiştiriciliği ve Şeker Teknikerleri;
açık havada, şeker pancarının yetiştirildiği tarlalarda ve deneme üretimi yapılan sahalarda çalışırlar. Bunun yanı sıra pancarın fiziksel ve biyolojik değerlerinin saptandığı laboratuarlarda ve şeker fabrikalarında sıcak, kokulu ve kapalı ortamda görev yaparlar.
- Ekim alanlarında çalışırken çamurlu, tozlu ve rüzgarlı, sıcak veya soğuk ortamda bulunabilirler.
- Çiftçiler, Ziraat odaları, Ziraat Mühendisleri, Pancar Çavuşları ve meslektaşlarıyla diyalog içindedirler.

DEVAMI Şeker Pancarı Yetiştiriciliği
Son düzenleyen Safi; 30 Ocak 2018 21:18
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
PANCAR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ŞEKER TEKNİKERİ
TANIM: Şeker endüstrisinde, pancar yetiştiriciliğinden şeker üretimi aşamasına kadar çeşitli kademelerde çalışan kişidir.
Sponsorlu Bağlantılar

GÖREVLER: Ziraat Mühendisinin gözetimi altında, - Ekim alanlarının belirlenmesi, - Pancar bitkisinin ekiminin kontrolü, - Şeker Pancarı bitkisinin bakımında çiftçilerin teknik bakımdan desteklenmesi, - Şeker pancarı hasadının kontrolü, - Şeker pancarında verim ve kalite değerlerini yükseltmek için bilimsel çalışmaların yürütülmesi, kontrolü, - Yeni üretim teknikleri konularında çiftçileri bilgilendirilmesi, - Hastalık ve yabancı otlarla mücadele etmede çiftçilere gerek teknik, gerekse uygulama bilgilerinin verilmesi, - Şeker pancarının fabrika ortamında işlenme evrelerine ve şeker üretimi teknolojisi ile şeker pancarı yan ürünlerinin değerlendirilmesi çalışmalarına katılır.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER:
- Pancar ekim makineleri,
- Toprak işleme aletleri (traktör, pulluk vb.),
- Pancar sökme makineleri,
- Pancar boşaltma makineleri.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER: Pancar Yetiştirirciliği ve Şeker Teknikeri olmak isteyenlerin:
- Fen bilimlerine ilgi duyan,(biyoloji, botanik, bitki besleme,bitki fizyolojisi)
- Bedence sağlam ve dayanıklı,
- Açık havada çalışmaktan hoşlanan,
- Dışa dönük ve insanlarla rahat iletişim kurabilen,
- Ekip çalışmasına yatkın, kimseler olmaları gerekmektedir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI:
- Pancar Yetiştiriciliği ve Şeker Teknikerleri;
açık havada, şeker pancarının yetiştirildiği tarlalarda ve deneme üretimi yapılan sahalarda çalışırlar. Bunun yanı sıra pancarın fiziksel ve biyolojik değerlerinin saptandığı laboratuarlarda ve şeker fabrikalarında sıcak, kokulu ve kapalı ortamda görev yaparlar.
- Ekim alanlarında çalışırken çamurlu, tozlu ve rüzgarlı, sıcak veya soğuk ortamda bulunabilirler.
- Çiftçiler, Ziraat odaları, Ziraat Mühendisleri, Pancar Çavuşları ve meslektaşlarıyla diyalog içindedirler.

DEVAMI Şeker Pancarı Yetiştiriciliği
Son düzenleyen Safi; 30 Ocak 2018 21:21

Benzer Konular

21 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış
24 Şubat 2011 / VoLaqiR Cevaplanmış
14 Haziran 2014 / missafir Cevaplanmış
25 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış
5 Mart 2011 / Misafir Cevaplanmış