Arama

Adet kanamasının erken bitmesi için neler yapılabilir?

Güncelleme: 18 Ağustos 2016 Gösterim: 81.628 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adet kanamasının erken bitmesi için neler yapılabilir?
Son düzenleyen Safi; 18 Ağustos 2016 00:00
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Haziran 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Adet Durdurma


Sağlıklı bir kadın her ay genital ve hormonal sisteminin “yenilenme” sürecinin önemli bir parçası olarak 1 ile 5 gün arasında süren bir adet kanaması döneminden geçmektedir. Kadınların önemli bir kısmı bu adet günlerinden rahatsız olmazlar ve günlük yaşam bu kanamalardan az etkilenmektedir. Bazı kadınlarda ise bu durum iş yaşamı ve sosyal yaşamı etkileyen kramp tarzında sancılarla da beraber olabilmektedir. Fakat öyle zamanlar vardır ki adet kanamaları en özel günlerde olur ve bize hiç uymayan zamanı seçer adeta. Tam evlilik ve balayı günlerine rastlayacak olan, ya da tam önceden planlanmış bir tatile denk gelen bir adet kanaması, ya da yoğun bir iş temposunda oluşacak adet sancıları kadın için bir dezavantaj teşkil edebilmektedir. Bu gibi durumlar doktorunuz tarafından özel durumlarda kendi kendine alınan bazı önlemlerle beklenen adet kanamasının ileri alınmasını mümkün kılmaktadır. Bu şekilde senede bir yada iki kez uygulanan bu tür ilaç ve bitkisel geciktiriciler kişinin sağlığı açısından tehlikeli olmamaktadır. Adet dönemi için dikkat edilmesi gereken konu ise ağır kaldırmamak, aşırı yorulmamak, ayağı soğukta bırakmamak, soğuk yiyip içmemek gerekir. Hormon dengesindeki değişikliklerin meydana getirdiği aşırı adet kanaması durumu. Kanamanın ağrılı, dengesiz ve çok olması halidir. Adet durdurma için ilatan çok evinizde kendiniz bitkisel çözümler uygulayabilirsiniz. Örneğin:
Sponsorlu Bağlantılar
  • Kişniş tohumları
  • Portakal suyu
  • Brokoli
  • Turp
  • Rezene
  • Hardal tohumları
  • Elma sirkesi
  • Adaçayı
  • Papatya çayı
  • Maydanoz vb. bitkisel şeyler tüketerek adet durdurmasına katkı sağlayabilirsiniz.
Adet durdurması gerçekleşmesi için adet döneminde kesinlikle ağır şeyler kaldırılmamalıdır. Ayrıca kanamaların yoğun olduğu durumlarda zencefil yenilmemelidir. Adet döneminde kişinin oldukça vücuttan kan attığı için kan kaybına uğrayarak vücudun demir dengesi bozulur. Bu tür eksiklikleri kabak çekirdeği, kayısı, pekmez ve reçeller tüketerek giderilebilir. Birde karpuz, susam, yulaf gibi gıdalar kanamayı durdurur veya azaltmaya neden olabilir. Birde adet dönemlerinizde en fazla 7-8 saat uyumak yeterli gelecektir fazla uyumak aslında çokta sağlıklı olmamaktadır. İki kutu arasında normalde verilen ilaçsız bir hafta ara yerine doğum kontrol hapı yeni bir kutuyla adeti geciktirmek istenen süre kadar devam ettirilir. Fakat bu ilaç kesildiğinde bir hafta içerisinde adet kanaması gerçekleşir. Fakat siz elinizden geldikçe adet geciktirici ilaçlar kullanmayın onların yerine adeti çabuk olup durması için bol miktarda bitki ve bitki çayları kullanın. Taze meyve suları sağlığımız için her zaman ekili olmaktadır. Bir bardak taze portakal suyuna 2 yemek kaşığı limon suyu katın. Bir günde 5-6 defa bu karışımı için. Portal ve limonda bulunan C vitamini ağır geçen kanamalarınızı durdurur. Birde bayanlara önerim adetli iken su işleri ile fazla oyalanmayın yani halı, yer, merdiven yıkamak gibi işlerinizi adet sonrasına erteleyin. Çünkü adetli iken soğuk su ile iş görüldüğünde hem adet kanamaları durmaz ve çoğalır hem de sancılar artar. Adet durdurma konusunda evde uygulayabileceğiniz bitkisel çözümler ise şöyledir.

Brokoli suyu adet kanamalarını durdurmada çok büyük rol almaktadır. Taze brokoli suyunu ve ela suyunu karıştırarak aç karnına günde 4-5 bardak tüketin ve adet kanamalarını durdurun. Adetli iken turp yemek ise sizi hem rahatlatır hem de adetinizin durmasını sağlar. Bir miktar hardal tohumu öğüterek toz haline getirin. Bir bardak süte bu tozdan yarım çay kaşığı ekleyin ve günde 2-3 defa düzenli şekilde tüketin hem uzun süren adet kanamalarınız kısalır hem de durmayan adet kanamalarınız durur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 18 Ağustos 2016 00:19
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
26 Haziran 2011       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık

Adet çabuk bitmesi için ne yapmalı?


Adet günleri bazı özel zamanlara denk geldiğinde kadınların kabusu olur. Tatile çıkarken, düğün, nişan gibi özel günlerde kimse adetli olmak istemez. Bu nedenle adetin ötelenmesi veya erken bitirilmesi için çözüm aranır. Adetin geciktirilmesi için kullanılan bir ilaç var. Ancak başlayan adeti erken bitirmenin bir çözümü bulunmuyor. Doktorlar adete sürecine müdahale etmenin doğru olmadığını savunuyorlar. Adeti geciktirmenin yada erken bitirmenin bünyeye çok zararları etkiler vermesi kaçınılmaz. Bu tür müdahaleler adet düzensizliğine yol açar. Adet düzensizliğinin ise kadında yarattığı sıkıntıları herkes aşağı yukarı bilir. Bu nedenle adet süresine müdahale etmemeniz tavsiye edilir.

Tatile giderken adeti erken bitirmek isteyenlere bu tür durumlarda tampon kullanmalarını önerebiliriz. Tampon kullanımıyla adetli olduğunuzu hissetmeden denize girebilirsiniz. Ama adet sürenizle oynamayın. Adeti kestiği söylenen bazı bitkisel çözümlerde bulunuyor. Maydanoz, hayıt tohumu veya civan perçemi, badem yenmesi, kahve içilmesi gibi bitkisel çözümlerin adeti kestiği söyleniyor. Ama bunların etkisi de kişiden kişiye değişir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 18 Ağustos 2016 00:20
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
18 Ağustos 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Cinsel yaşamı olan kadınlar

Ad:  k.jpg
Gösterim: 42191
Boyut:  10.4 KB

Adet geciktirmek ya da daha az sayıda adet görmek isteyen kadınlar eğer oral kontraseptif (Doğum kontrol hapı) kullanabiliyorlarsa 21 tabletten sonra ara vermeden ikinci kutuya başlayarak adetten sakınmış olurlar. Ancak doğum kontrol haplarının sık görülen bir yan etkisi; lekelenme kanamalarıdır. Lekelenme kanamaları hac ziyareti yapanlarda kabul edilebilir bir yan etki olmayabilir. Bu yan etkinin ilaca yeni başlayanlarda daha sık görüldüğü bilinmekle beraber kimlerde gerçekleşeceği öngörülememektedir.(Doğum kontrol hapları gebelikten korunma, adet düzensizliği, yumurtalık kistleri, hormon eksikliği gibi birçok tıbbi nedenlerle kullanılır. Doktor kontrolü ile)

Cinsel yaşamı olmayan (bakire) kadınlar


K Vitamini ve k vitamini içeren besinler. En çok karaciğer, peynir,brokoli, marul, lahana, ıspanak, gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler K vitamininden zengindir. Kuşkonmaz, buğday, yulaf, taze yeşil bezelye de iyi birer K vitamini kaynağıdır.
En zengin yeşil çay ( 100 gr.da 700 mikrogr. ) iken siyah çayda 0 dır. Çiçek yağı, patates, ekmek gibi besinlerde yok denebilecek kadar azdır.

BAKINIZ Vitaminler - K Vitamini (Fillokinon)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

4 Nisan 2016 / yardım EDİN NOLUR Soru-Cevap
16 Mayıs 2015 / İsmail Soru-Cevap
31 Aralık 2019 / asiii_m Cevaplanmış
11 Nisan 2012 / fuat Soru-Cevap
20 Haziran 2015 / Misafir Cevaplanmış