Arama

Sol tarafta hissedilen ağrı ve uyuşmanın nedeni nedir, nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 3 Mart 2018 Gösterim: 7.497 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben pisıkolock tedavvi görüyorum.bıyerım agrısın kafayı çok takıyorum.sol tarafımda ağrı ve uyusma var korkuyorum felçlik geçirecegim diye.boyun agrım var.daha önce tahlil yaptırdım B12 VİTAMİNİ EKSİK dedi noroloye gitti.bas parmagıyla baglana bölgede agrım var ne tavsıye edersiniz
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Sol Tarafta Uyuşma


Sol tarafta uyuşma, genellikle kollarda, basende ve ayaklarda meydana gelmektedir. Uyuşma vücudun herhangi bir bölgesindeki sinirlerin üzerine uzun süreli baskıdan ve o bölgedeki hücrelerin beslenememesi (kan dolaşımı zayıflaması) sonucu oluşan karıncalanma ve iğne batma hissidir. Vücuttaki tek taraflı uyuşmalar genelde çok yatmaktan ve uzun süreli oturmaktan kaynaklı olsa da bunun altında yatan sağlık sorunları gözardı edilmemelidir.
Sponsorlu Bağlantılar

Sol tarafta uyuşma nedenleri
  • Vitamin eksikliği
  • Aşırı alkol kullanmak
  • Şeker hastalığı
  • Romatizmal rahatsızlıklar
Eğer uyuşma daha çok ayak ve ellerde oluyorsa bunun başlıca sebebi şeker hastalığıdır. Ellerdeki uyuşma daha çok çalışmayla orantılıdır. Örgü, bilgisayar klavyesi, bulaşık ve uzun süreli kuvvet gerektiren işlerde ağrı ve uyuşma kaçınılmaz olur, buna sebep parmak sinirlerinin bilekte sıkışması olayıdır. Ellerimizi dinlendirerek bu olaya engel olmamız mümkün olmakla beraber bu uyuşmanın sebebi boyun fıtığı kaynaklı da olabilir. Boyun fıtığı bağlantılı durumlarda uyuşukluk dirseklere kadar ilerlemektedir, sürekliliği durumunda mutlaka doktor yardımı gereklidir.

Tabi en önemlisi sol koldaki uyuşma kalp krizi habercisi de olabilir.

Ayaklardaki uyuşma, uzun süreli ayakta durma, uzun süreli oturma, kemik kırıklarındaki kas sıkışması ve ortopedik rahatsızlıklar gibi birçok sebeplere bağlıdır. Özellikle ayak uyuşmaları ortopedik sebepler ve kan dolaşımı bozukluğundan kaynaklı olması sebebi ile kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Mümkün olduğu kadar ayakkabı seçimi ortopedik olmalı, oturma şekli ve süresi kontrolümüz altında olmalıdır.

Sol taraftaki uyuşma da genel bir dağılım varsa bunda en büyük faktör vitamin eksikliği ( özellikle B vitamini) ve aşırı sigara ve alkol tüketimidir. Aşırı alkol tüketimi sinir hasarlarına yol açar buda uyuşukluk ve ilerleyen evrelerde his kaybına neden olabilir.

Sol tarafta uyuşma tedavisi
  • Alkolden uzak durulmalı
  • Vitamin desteği alınmalı (B, B12, Kalsiyum)
DEVAMI Vücutta Uyuşma Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

3 Mart 2018 / mehmet uzunoglu Tıp Bilimleri
3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
25 Haziran 2010 / hülya öztürk Soru-Cevap
3 Mart 2018 / askperısı Tıp Bilimleri