Arama

Deli dana hastalığı nasıl bir hastalıktır, nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 17 Mayıs 2018 Gösterim: 5.765 Cevap: 9
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Aralık 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Creuzfeld Jakop Hastalığı
benımde annem jacop hastalığına yakalandı.ama nasıl yakalandı bılemıyoruz.bır cevap daalamıyoruz.şaşkınız.ilk önce gözlerı bulanık görmeye başladı.sonra demesıne göre suyun üstünde yürüyormuş gibi .başı dönüyordu.sora kolları kasılmaya başladı.ellerı kasılıyordu.konuşması zorlaştı.ve şimdi cok zor.acaba bızı duyuyormu acı cekıyormu.ne olacak.nasıl bunun caresı yok.bılmıyorum.aslında çağımızın en tehlıkelı hastalığı.hepımızde olma ıhtımalı cok yüksek.neden araştırma yapılmıyor.en basıtı yedığımız etler.acaba o hayvanları nasıl beslıyorlar.hıc düşündünüzmü.hayvanlara kendı kemıklerını öğüterek yedırıyorlar.dünyada yasaklandı.ya bizde.hastalık coğu ıhtımalle buradan bulaşıyor.ne olur dıkkatlı olalım.bu yazıyı okuyanlar cevremızdekılere bıldırelım..son araştırmalara göre cağın en kötü hastalığı bu olacakmış.cok kötü biliyormusunuzcok yakınının ölümünü beklemek.cok kötü.Allahım ne olur yardım ett.
Son düzenleyen Safi; 17 Mayıs 2018 16:51
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ocak 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba benimde babam bu hastalığa yakalandı.3,5 ay önce
aniden gelişen elde titreme,unutkanlık,denge bozuklugu şikayetiyle dokuz eylul hastanesine gittik.bir ay hastanede kaldı.belden omurilik sıvısı alındı protein testi için örnek fransaya gönderildi.test sonucu negatif çıktı ama %80 jakop dediler.hiçbir tedavisi olmadığı için eve yönderdiler ve uyku ilacı haricinde ilacı yok.oradan ege üniversitesine gittik.3 gecede orada kaldık,mr ,eeg çekildi yine..onlarda iki kan örnegını istanbul tıp fakultesine gönderdiler.sonuç henüz çıkmadı.ama egede jacop olabilir dedi.su anda idrarını yapamadığı için sonda takıldı.unutkanlık arttı.ve artık yürümesi çok zorlaştı.2 kişi koluna giriyor ama ayakları vücudunu kaldıramıyor.kendi ayaga kalkmak istiyor ve kalkınca yere düşüyor,yerden kalkamıyor.ne yapmak gerekir bizde bilemiyoruz..çok üzgünüz
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Eylül 2011       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

size ulaşabilme imkanımız var mı acaba bizim de aynı sorunlar var eğer bir sonuç alabildiyseniz size ulaşmak istiyoruz acaba mümkün mü

En son verilen cevap mart ayında gönderilmiş, buradan ulaşmanız imkansız gibi görünüyor.
Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,yazima karsilik benden bir cevap,yardim istemissiniz,yeni gordum,gec oldu ama biz babami 2011 mayisinda kaybettik.bu hastalik cok ilerlemis bir boyuta gelmisti.sizin anneniz ne durumda?
Tarum6141 - avatarı
Tarum6141
Ziyaretçi
7 Ağustos 2012       Mesaj #5
Tarum6141 - avatarı
Ziyaretçi
Benim anneme 10 ay önce çapada jacop teshisi koyuldu doktor 1 ay yasar dedi hastaneden cikardi annem 10 aydir yasiyor ama hayati fonksiyonlar hemen hemen bitti bu hastalikla ugrasan birileri varsa irtibat kurmak isterim nasil bir süreç yasandigini paylasmak isterim selamlar
hattab - avatarı
hattab
Ziyaretçi
31 Temmuz 2013       Mesaj #6
hattab - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Tarum6141 adlı kullanıcıdan alıntı

Benim anneme 10 ay önce çapada jacop teshisi koyuldu doktor 1 ay yasar dedi hastaneden cikardi annem 10 aydir yasiyor ama hayati fonksiyonlar hemen hemen bitti bu hastalikla ugrasan birileri varsa irtibat kurmak isterim nasil bir süreç yasandigini paylasmak isterim selamlar

merhaba hocam, benim annemde 1 ay once ani bir sok gecirdi, hemen ambulansla hadtaneye kaldirdik, sonrasimda 27 gun yogun bakimda kaldi, somrasinda servise cikardilar durumu daha iyk diye, sonra serviste 2. Gun doktor bizi odasina cagirdi, eeg´sinde hala sebebini bilmedigimiz bozukluklar var dedi, yaptigimiz butun testler negatif cikti dedi, geriye birtek secenek kaliyor onu da olup olmadigndan emin olmak icin 14.3.3 testi yaptirmamiz gerekiyor dedi, simdi testi nasil nerde yaptirabilecegimizi arastiyoruz, yardimci olurnasiz cok sevinrim,
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2015       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle Allah herkese şifa nasip etsin,UNUTMAYALIM HERŞEY ALLAH'TAN GELİR.Hastalıklar sadece birer bahanelerdir..Benim babam 2014'te bu hastaliktan vefat etti ve henüz 44 yaşındaydı.Bunu söylemek oldukça acı veriyor fakat bu hastalığın hiçbir çaresi yok ve en acısı da yaklaşık 10 by gibi bi sürede kişiyi elden ayaktan düşürerek vefatına sebep oluyor.Keşke bir ilacı olsaydı da şu milyarlarda bir - iki görülen olağanüstü hastalıktan sevdiklerimizi kurtarabilseydik.Söylenebilecek pek söz yok,onca tahliller,bi umut beklenen güzel haberler fakat neticesinde vefat..Allaha sığının,çok dua edin ve SABREDİN.Sonuç ne kadar kötü olsa da,Allah sabredenlerle beraberdir..
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
27 Ocak 2016       Mesaj #8
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Bovin spongiform ensefalopati (İngilizce: Bovine spongiform encephalopathy; sığırların süngerimsi beyin hastalığı) (BSE) veya daha yaygın ismiyle Deli dana hastalığı, ölümcül, 20. yüzyıldaki keşfiyle birlikte bulaşma mekanizması biyologları şaşırtan nörodejeneratif bir sığır hastalığıdır. Sığır ölümleri diğer korkulan sığır hastalıklarındaki oranlara göre kıyaslanamayacak kadar küçük olsa da, insanlarda da görülmesi nedeniyle BSE ilgi çekmiştir. İnsanlarda Creutzfeldt-Jakob hastalığının bir çeşidine (vCJD) neden olduğu düşünülmektedir. Bu hastalığa yeni tip Creutzfeldt-Jakob hastalığı (new variant Creutzfeldt-Jakob disease, nvCJD) da denmiştir. Çok tehlikeli bir hastalıktır inekler arası salgına neden olabilir. Hastalığın etkeni prion denilen enfeksiyöz karakterde bir proteindir. Hastalığın ilerleyişini durduran bir tedavi bulunmamaktadır. Prion denilen proteinin yok edilmesi için bir organizmanın içindeki neredeyse tüm proteinlerin yok edilmesi gerekmektedir.
Son düzenleyen Safi; 17 Mayıs 2018 16:49
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
29 Ocak 2016       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bu hastalık "deli dana hastalığı" olarak adlandırılan bir çeşit beyin dokusu iltihabı geçiren hayvanların etinin yenmesiyle insanlara geçen bir hastalıktır. Hastalık "prion" denilen virüslerden daha basit yapıdaki mikroplarla bulaşır. İnsanlarda da yine beyin dokusu iltihabı olur. Oluşan hastalık yavaş ilerleyen, tanısı zor ve ölümlere neden olabilen karakterdedir.

Hastalığın hayvanlarda olan şekli "deli dana hastalığı" veya "bovine spongiform ensefaliti (BSE)", insanlarda olan şekli ise Jakop-Creutzfeldt Hastalığı (JCH) olarak adlandırılmalıdır. Bu hastalık Türkiye'de fazla tanınmaz. Aslında yakın zamana kadar Avrupa'da da iyi bilinmemekteydi. Özellikle İngiltere'de bazı şüpheli ölüm olaylarının bu hastalığa bağlanması bu hastalığın hayvanlarda ve insanlarda bir salgın halini aldığını gösterdi. Türkiye'de ise bilindiği kadarıyla bu hastalık tanısı herhangi bir hastaya henüz konulmadı. Bu hastalık Türkiye'de ya yok yada tanı koymak için yeterli olanaklar yok. Hangi seçenek doğru? Türkiye'nin genel koşullarına göre hangisi doğru şu anda karar vermek çok zor olmamalı. Tanı koymak için gerekli olan testler her sağlık kuruluşunda yok. Fakat bilinen bir şey varki o da Avrupa ülkelerinin hala alarmda olduğu.
JCH, en sıklıkla etkilenmiş hayvanın etinin yenmesiyle insanlara geçer. Diğer geçiş yolu da özellikle sağlık personelinin hasta insanlara ait kanla temasıyla veya organ nakli ile olabilir. Hastalığın en nadir görülen nedeni de ailesel geçiştir. Bazı ailelerde bu hastalık genetik olarak taşınır.

Hastalığın Belirtileri
Hastalığın belirtileri haftalar ve aylar içinde yavaş olarak gelişir. Unutkanlık, konuşma bozukluğu, yazma buzukluğu, insanları tanımada bozukluk, sağ ve solu karıştırma gibi beynin çalışmasının bozulmasına ait belirtiler görülür. Hastalık bu evrede kolaylıkla Alzheimer ile karışabilir. Zaman içinde daha ağır belirtiler de görülmeye başlar. Kaslarda kasılmalar, dengesizlik, görme bozuklukları gelişir. Hastalığın başlangıcından itibaren 3-12 ay içinde ölüm görülür. Ölüm nedeni sıklıkla zatürredir. Hastalık az sayıda hastada daha uzun sürebilir. Hastalığın kesin tanısı mikrobun vücutta yarattığı bağışıklık moleküllerinin (antikorların) kanda tespit edilmesiyle konulur. Türkiye'de bu testler birçok sağlık kuruluşunda yoktur. Bu durumda akla menenjit veya ensefalit tanılarıyla kaybedilen bazı hastaların bu hastalığa yakalanmış olabilecekleri gelmektedir.

Korunma
Hastalığın bilinen kesin bir tedavisi olmadığından korunma önlemleri çok önemlidir. Hasta olduğu bilinen hayvanlara ait etler yenmemelidir. (Bu tip etler imha edilmelidir) Sağlıkçılar da hasta insanlara ait kanlı aletlerle temastan kaçınmalıdır. Bilinen sterilizasyon (mikrop öldürme) yöntemleri etkisiz olabilir. Tıbbi aletler önerilen yöntem için buharla sterilizasyondur. Hassas aletler ve cilt temizliği ise çamaşır suyu (sodyum hipoklorit) ile yapılabilir. Bundan sonra bol su ile çamaşır suyu uzaklaştırılmalıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mayıs 2018       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Babam şuan adana yüreğir başkent hastahanesinde yoğun bakımda yayıyor. Deli dana hastalığından şüpheleniyor doktorlar. Çaresi yokmuş şütfen yardım edin.

Benzer Konular

26 Temmuz 2010 / Misafir Soru-Cevap
12 Ocak 2020 / Misafir Tıp Bilimleri
7 Mart 2016 / Misafir Soru-Cevap
22 Mart 2009 / ben bir anneyim Soru-Cevap