Arama

Sosyal fobi nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 16 Temmuz 2017 Gösterim: 4.258 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sosyal fobi hakkında bilgi verir misiniz, tedavi yöntemleri nelerdir?
Son düzenleyen perlina; 16 Temmuz 2017 10:10
_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
6 Eylül 2009       Mesaj #2
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Tedavi hastalığın boyutlarına göre değişmektir.Psikiyatrınız, hastalığınızı durumunuza göre psikoterapinin yanı sıra ilaçla tedavi ile destekleyebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen perlina; 16 Temmuz 2017 10:05
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2011       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Sosyal fobi,

topluluk içinde veya belli kişilerle konuşmadan önce veya konuşurken büyük bir korku ve daralma hissi, kalp çarpıntısı, yüz kızarması, ellerin titremesi, cümle kurmakta zorlanma, adeta bildiği her şeyi unutma gibi şikayetlerle ortaya çıkmaktadır.

Sosyal fobinin diğer bir önemli nedeni de aşırı mükemmelliyetçiliktir. Aşırı mükemmel olma isteği kişide hata yapma endişesi meydana getirir. Kişilik gelişiminde benlik farkındalığı önemli bir yer tutar. Benlik farkındalığında gerçek benlik farkındalığı (gerçekte sahip olduğu özellikler) ile ideal benlik farkındalığı (sahip olmak istediği özellikler) arasındaki fark çok fazlaysa, kişi kaygı bozukluğu yaşar. Bu da sosyal fobiye dönüşebilir.

Sosyal fobisi olanlara öneriler;
-Sosyal fobiden kurtulmak isteyen kişi sosyal ortamlara girerek korku duymamayı öğrenmelidir.

-Şikayetler ortaya çıksa da sosyal ortamlara girmeye devam etmeli ve mümkün mertebe ortaya çıkan sıkıntılara önem vermeyip kendisini suçlamamalıdır.

-Kişi olumlu tecrübeler kazandıkça korkusu azalır, cesareti artar ve belli bir zaman sonra korktuğu durumların tamamen ortadan kalktığını görür.

-Sosyal ortamlara girerken aç, susuz, uykusuz ve aşırı yorgun olmamaya çalışılmalıdır. Bu durumlarda güven duygusu artan kişi daha az sosyal fobi yaşar.

-Aşırı stres sebebiyle biyokimyası bozulan vucudu sağlığına kavuşturmak için ilaç tedavisi uygulanabilir.

Sosyal fobinin kontrol edilebilmesi kişinin kendi iradesinden, bu fobiyi yenme isteğinden, geçiyordur.Ama çok zorlanıyorsanız, bu fobiyi yenmek için mutlaka bir psikolog dan yardım alın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 16 Temmuz 2017 10:08
Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Haziran 2017       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SOSYAL FOBİ SİZİ HAYATTAN KOPARMASIN
Ben lisedeyken bu hastalığa yakalandım.Sosyal fobi şuan çağın hastalığı.Bu hastalık yüzünden okulumu bırakmak zorunda kaldım.Bu hastalık bana tam 15 senemi aldı götürdü.Şuan 32 yaşındayım.Bu hastalığı tamamen yendim.Nasıl mı? Beni biraz sabırla dinlerseniz siz de bu yöntemleri deneyeceksiniz.Bu hastalık insanı hep mutsuz ediyor,içine kapanmalar,ümitsizlik,karamsarlık,devamlı iç sıkıntısı ,baş ağrısı vs sıralayabiliriz.Tam 15 sene doktor tedavisi gördüm ve çok ilaç kullandım.Ama gel gör ki bir türlü kafamdaki bunaltılar kayboluyor.Gün geçtikçe daha kötüye gidiyordum.Çabası bu hastalığa çok paralar harcadım.Ta ki 4 sene önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle bilimsel olarak kanıtlanmış belirli teknik ve yöntemlerle bu hastalığı 3 ay gibi kısa bir süre de bu hastalığı yendim.Üstelik hiç ilaç kullanmadım sadece bu teknikleri hayatın uyarlamak ve göreceksiniz bilinç altında yerleşmiş bu olumsuz düşüncelerden pozitif düşüncelere geçiyorsunuz.Şu an ünüversite eğitimimi bitirdim iş hayatına atılmış bulunmaktayım.İnamak çok önemli.hastalık gelip geçicidir önemli olan doğru tedavi yöntemlerini bulmak ve uygulamak.Şuan çok mutluyum hayata daha pozitif bakıyorum.Siz de farkedeceksiniz bu teknikler uygulayarak.Sonuç olarak hayatı sevin ,insanları sevin daha çok pozitif olun.Selam ve sevgilerle
Son düzenleyen perlina; 26 Haziran 2017 17:34

Benzer Konular

8 Ağustos 2016 / Misafir Psikoloji ve Psikiyatri
23 Ocak 2016 / Misafir Psikoloji ve Psikiyatri
17 Nisan 2010 / ZÜREFA Tıp Bilimleri
26 Aralık 2014 / Misafir Psikoloji ve Psikiyatri
27 Temmuz 2016 / kenan23 Psikoloji ve Psikiyatri