Arama

Sigaraya başlayan çocuğuma nasıl davranmalıyım?

Güncelleme: 30 Aralık 2019 Gösterim: 12.844 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba,
kızım 17 yaşında ve 2-3 aydır günde 1-2 tane sigara içiyor.bana kurs hocası söylediğinde şok oldum.ne yapacağımı, nasıl davranacağımı şaşırdım, sonra sigara içtiğine dair delil aradım
çantasını karıştırdığımda çakmak ve tütün kırıntıları buldum,
kızım bunlar nedir dediğimde bana arkadaşının çakmağı olduğunu, kırıntılar içinde arkadaşlarının sigarasını çantasında sakladığını söyledi. ama ben yanlış olduğunu bile bile bağırıp çağırmaktan kendimi alamadım.
sonraki günlerde önce küstüm olmadı,,sonra dayanamadım güze güzel konuştum, kızım bana yalan söyleme tekrar sana güvenmek istiyorum dedim, tamam anne dedi ama işe yaramadı,
birgün 3 saat sohbet ettik , bu sefer tamam galiba dedim, olmadı, anlıyacağınız ne yaptıysam olmadı,
daha dün akşam kurstan eve geldiğinde kızım kokuyosun dedim,hayır içmedim dedi,
nefesini kokladım içmiş, hemen anlıyorum ama hala inkar ediyor,
bu arada tabiiki arada yine bağırıp çağımalar oluyor, hatta bazen yalancı bile dediğim oldu,
artık nasıl davranacağimı gerçekten bilmiyorum,
aramıza duvar örüyor resmen, daha kötü olmasından korkuyorum
halbuki bu sigara ortaya çıkmadan , kızımla çok samimi,sevecen,arkadaş gibiydik ama şimdi ben soğuk davranıyorum ister istemez, oda bana aynı şekilde geri dönüyor
sizin bana davranış tavsiyelerini beklıyorum teşekkürler
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
26 Ekim 2011       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Merhaba,

Sponsorlu Bağlantılar
Öncelikle konunun bir uzmanı değilim. Size kısmen bize söylediğinizden yola çıkarak bir tavsiyede bulunabilirim.

Kızınız yada tüm evlatlar okul cağlarında iyi yada kötü arkadaşlar ve ortamlarda bulunabilir. Bu size akseden sigara olayında olduğu gibi. Ancak unutulmaması gereken şudur: Sigara sağlığa zararlı evet zararlı fakat bende tüketiyorum. Burda en önemli olay sigaradan önce gelen aranızdaki samimiyetin ve örülmeye başlıyan duvar.

Üstelemek üstüne düşmek onun açısından muhtemel karşı davranış biçimine dönecektir. Bulunduğu ortam çevresel faktörler büyüme serpilme çağındaki bu çocukların rüştünü ispatlama gösterilerine dönüşmesi sonucu bu durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Fazla detaya girmeden nacizane fikrim; Kızınızla aynı tonla iletişimi sürdürün ve bu ses tonunuzu hiçbir zaman yükseltmeyin. Size olan güvenini ve iyi niyetinizi her fırsatta aksederken yıldırıcı tutum sergilemeyin. Bakın şahsım adına konuşmam gerekirse ben bu yaşta hiç bir zaman babamın yanında sigara içmedim. Babam sigara içtiğimi bilmesine rağmen. Beni bu yaklaşıma iten "Sigarayla saygı olmaz" lafı olmasada aramızdaki samimiyet iletişimin getirisidir. Bu yüzden altını çizerek söylüyorum bu tür durumlarda kesinlikle sert çıkmayın ufak dozajlarla bunun ne kadar sağlıksız olması bir kenara bu şekilde daha kötü şeylerle karşı karşıya gelebileceğini anlatın, bunun alkol uyuşturucu vb kadar ulaşabileceğini.

Yalnız şuda var kızınızın bunları bildiğinide unutmayın 17 yaş sanıldığı kadar cahil bir yaş değildir. Mutlak bilgisi vardır. Sizin sadece bunların ilerde kendisine getireceği sıkıntıları aksettirmeniz toplumsal olaylardan örneklemeniz kısacana ufak ufak boğmadan sıkmadan onu yönlendirmeniz çok önem arz eder.

Kızınızla arkadaş olun aranıza mesafa koymayın. Erkek arkadaşı flörtü olacak bunları sizle paylaşmasının doğallığını anlatın bu doğallıkla size güvenini artırınki söyledikleriniz kulağında küpe olsun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
dila Misafir - avatarı
dila Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2014       Mesaj #3
dila Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba size bu masaji goz yaslari icinde yazdigimdan emin olun cunku benimde 12 yasinda bir oglum var ve oda bir kac aydan beri sigara iciyor ve ben bir anne olarak cok canim yaniyor bakin ve ayni yasta olan yegenimde kullaniyor ikiside ayni okula gidiyolar nasil davranicagimi bilemiyorum daha cok yeni ustelik futbolcu ve yaptigi spordada cok basarili pedagog a goturmeyi dusunuyorum ama bu surec icerisinde nasil davranicagimi bilemiorum bana ne yapmam gerektigini bilemiyorum bana yardimci olursaniz cok sevinirim cevabinizi bekliyor olacagim tesekkur ederim
Ezogelin - avatarı
Ezogelin
Ziyaretçi
14 Şubat 2014       Mesaj #4
Ezogelin - avatarı
Ziyaretçi
Bence ilk önce nazikçe davranın ve her koku aldığınızda 1 gün kursa gitmesini yasaklayın . Evdeki çakmakları atın evde durduğu yani ceza aldığı günlerde eve bol bol misafir davet edin böylece yaptığı hatadan dolayı utanıp sigaradan azda olsa uzaklaşacaktır .
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2017       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Konunun uzmanı değilim ve ben de sigara içiyorum. " Bu tür cümleler sizin zaten doğru yapmadığınızı gösteriyor. Karşıdaki insan bir ÇÖZÜM arıyor. KABULLENMEK istemiyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Nisan 2017       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Psikoloji tedavisi uygulayın
Claptone - avatarı
Claptone
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019       Mesaj #7
Claptone - avatarı
Kayıtlı Üye
Sigara bırakma kurumumdan yardım alın en iyisi

Benzer Konular

24 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
16 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
8 Ekim 2012 / off Cevaplanmış
28 Eylül 2010 / nurten 35 Soru-Cevap
13 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap