Arama

Kurutulmuş gıdaların uzun süre bozulmadan saklanabilmesinin sebebi nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Ocak 2019 Gösterim: 3.667 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ocak 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
turşu reçel ve kurutulmuş gıdaların uzun süre bozulmadan saklanabilmesinin sebebi nedir?
EN İYİ CEVABI _SoNBaHaR_ verdi

KURUTULMUŞ GIDALAR


Bozulmaya neden olan faktör yiyeceklerin içerisindeki aktif su miktarıdır. Bu oran arttıkça o oranda bozulum gerçekleşir. Bakteriyolojik virolojik organizmaların ortaya çıkmasına aktif sulu ortam yeterlidir.
Sponsorlu Bağlantılar

REÇEL


Reçel neden uzun süre bozulmaz?
İçindeki su miktarı çok düşük olduğundan birçok canlı hücre demoliz olur ve ölür, çoğalamaz.

TURŞULAR


İnsanların gıda maddelerini uzun süre saklayabilmek ve az ya da hiç bulunmadıkları yer ve dönemlerde, bu ürünlerden yararlanabilmek için geliştirdikleri dayandırma yöntemleri içinde en eskilerinden biri turşu yapımıdır. Turşunun en yaygın tanımı, “sebze ve meyvelerin belli konsantrasyonlarda tuz içeren salamura veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterilerince fermente edilmesiyle oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi sonucu dayanıklılık kazanan bir ürün” şeklindedir.
Son düzenleyen Safi; 25 Ocak 2019 15:30
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
16 Ocak 2013       Mesaj #2
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

KURUTULMUŞ GIDALAR


Bozulmaya neden olan faktör yiyeceklerin içerisindeki aktif su miktarıdır. Bu oran arttıkça o oranda bozulum gerçekleşir. Bakteriyolojik virolojik organizmaların ortaya çıkmasına aktif sulu ortam yeterlidir.
Sponsorlu Bağlantılar

REÇEL


Reçel neden uzun süre bozulmaz?
İçindeki su miktarı çok düşük olduğundan birçok canlı hücre demoliz olur ve ölür, çoğalamaz.

TURŞULAR


İnsanların gıda maddelerini uzun süre saklayabilmek ve az ya da hiç bulunmadıkları yer ve dönemlerde, bu ürünlerden yararlanabilmek için geliştirdikleri dayandırma yöntemleri içinde en eskilerinden biri turşu yapımıdır. Turşunun en yaygın tanımı, “sebze ve meyvelerin belli konsantrasyonlarda tuz içeren salamura veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterilerince fermente edilmesiyle oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi sonucu dayanıklılık kazanan bir ürün” şeklindedir.
Son düzenleyen Safi; 25 Ocak 2019 15:30
..Aşk Hiç Biter mi?...
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
16 Ocak 2013       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
kurutulmuş gıda, evsafına göre kurutulmuş ise; senesi dolana kadar sağ-salim durabilir.
organik - natürel ise durur.
tam kurutulmamışsa, çok çabuk mahvolur.
Son düzenleyen Safi; 25 Ocak 2019 15:29
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

5 Kasım 2009 / Misafir Soru-Cevap
19 Eylül 2011 / Misafir Cevaplanmış
5 Haziran 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
5 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap