Arama

Yumurtanın yararları ve zararları nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 17 Ağustos 2018 Gösterim: 1.907 Cevap: 1
ılovemsxlabs - avatarı
ılovemsxlabs
Ziyaretçi
28 Şubat 2013       Mesaj #1
ılovemsxlabs - avatarı
Ziyaretçi
Yumurtanın yararları ve zararları nelerdir?
EN İYİ CEVABI alem verdi
Yumurtanın ne gibi faydaları var ve Yumurta hakkında tüm ayrıntılı bilgiler aşağıdaki yazıda yer almaktadır.
Yumurtalar hakkında son dönemde sarısının kolesterol kaynağı olması nedeniyle pek olumlu haberler çıkmıyor. Ama yapılan araştırmalarda yumurta yiyen kişilerde kardiyovasküler hastalık riskinin yüksekliğine dair bir veri elde edilemedi. Örnek olarak 150 bin kadın ve erkek üzerinde yapılan 8 yıllık araştırmada yumurta yiyenler ve yemeyenler arasında kalp hastalıkları riski bakımından fark gözlenemedi. Günde bir yumurta yiyen kadınların koroner kalp hastalıkları risklerinin düştüğü vurgulandı. Yumurtalar ayrıca büyük protein kaynağı ve çoğu organik yumurta omega-3 bakımdan zengin.
Sponsorlu Bağlantılar
Yumurtanın akında kolesterol yok, sarısında var.
Önemli olan ne kadar yemeliyiz, nasıl pişirmeliyiz, daha çok sarısını mı yoksa beyazını mı tercih etmeliyiz?
1 yumurta ortalama 60 gramdır. 8-10 gr protein içerir.
Potasyum açısından da beyazı, sarısına fark atmaktadır.
2 adet yumurtanın protein değeri, aynı miktardaki et ile eşdeğerdir.
1 adet yumurta erkeklerin günlük protein ihtiyaçlarının yaklaşık %14′ünü karşılarken
Kadınların günlük protein değerlerinin %17′sini karşılıyor.
Kadınların proteine gereksinimindeki farklılık, kaslarının erkeklere göre daha az olmasındadır.
Yumurta yağ açısından da zengindir.
O nedenle vücut geliştirme sporu yapanlar yumurta iyi kaliteli protein düşüncesinden yola çıkarak aşırı yumurta yerlerse yağ yüzde oranlarını arttırırlar.
Kaslarımı arttıracağım derken yağ yüzdelerinin çoğalması bu sporu yapanlar için istenmeyen bir durumdur.
A, E, C ve B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.
“Omega 3″ açısından zengin olan yumurta iyi huyla kolesterol olan “HDL” ‘yi arttırır.
Kötü huylu kolesterol olan “LDL”yi azaltır.
Bu da bizlerin kalp-damar rahatsızlıklarına karşı korur.
Köy yumurtaları besin değerleri açısından, suni yemlerle beslenen tavukların yumurtalarına göre 20 misli daha zengindir.
Yumurtayı kesinlikle çiğ tüketmeyin.
Çünkü çiğ yumurta B vitaminlerinden “biotinin” vücutta kullanılmasını engeller.
Erişkinlerin haftada 2 veya 3 yumurta, gençlerin ve çocukların gün aşırı yumurta tüketmesi doğru bir beslenme alışkanlığı için yeterlidir.
Son düzenleyen Safi; 17 Ağustos 2018 01:06
alem - avatarı
alem
Ziyaretçi
19 Mart 2013       Mesaj #2
alem - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Yumurtanın ne gibi faydaları var ve Yumurta hakkında tüm ayrıntılı bilgiler aşağıdaki yazıda yer almaktadır.
Yumurtalar hakkında son dönemde sarısının kolesterol kaynağı olması nedeniyle pek olumlu haberler çıkmıyor. Ama yapılan araştırmalarda yumurta yiyen kişilerde kardiyovasküler hastalık riskinin yüksekliğine dair bir veri elde edilemedi. Örnek olarak 150 bin kadın ve erkek üzerinde yapılan 8 yıllık araştırmada yumurta yiyenler ve yemeyenler arasında kalp hastalıkları riski bakımından fark gözlenemedi. Günde bir yumurta yiyen kadınların koroner kalp hastalıkları risklerinin düştüğü vurgulandı. Yumurtalar ayrıca büyük protein kaynağı ve çoğu organik yumurta omega-3 bakımdan zengin.
Sponsorlu Bağlantılar
Yumurtanın akında kolesterol yok, sarısında var.
Önemli olan ne kadar yemeliyiz, nasıl pişirmeliyiz, daha çok sarısını mı yoksa beyazını mı tercih etmeliyiz?
1 yumurta ortalama 60 gramdır. 8-10 gr protein içerir.
Potasyum açısından da beyazı, sarısına fark atmaktadır.
2 adet yumurtanın protein değeri, aynı miktardaki et ile eşdeğerdir.
1 adet yumurta erkeklerin günlük protein ihtiyaçlarının yaklaşık %14′ünü karşılarken
Kadınların günlük protein değerlerinin %17′sini karşılıyor.
Kadınların proteine gereksinimindeki farklılık, kaslarının erkeklere göre daha az olmasındadır.
Yumurta yağ açısından da zengindir.
O nedenle vücut geliştirme sporu yapanlar yumurta iyi kaliteli protein düşüncesinden yola çıkarak aşırı yumurta yerlerse yağ yüzde oranlarını arttırırlar.
Kaslarımı arttıracağım derken yağ yüzdelerinin çoğalması bu sporu yapanlar için istenmeyen bir durumdur.
A, E, C ve B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.
“Omega 3″ açısından zengin olan yumurta iyi huyla kolesterol olan “HDL” ‘yi arttırır.
Kötü huylu kolesterol olan “LDL”yi azaltır.
Bu da bizlerin kalp-damar rahatsızlıklarına karşı korur.
Köy yumurtaları besin değerleri açısından, suni yemlerle beslenen tavukların yumurtalarına göre 20 misli daha zengindir.
Yumurtayı kesinlikle çiğ tüketmeyin.
Çünkü çiğ yumurta B vitaminlerinden “biotinin” vücutta kullanılmasını engeller.
Erişkinlerin haftada 2 veya 3 yumurta, gençlerin ve çocukların gün aşırı yumurta tüketmesi doğru bir beslenme alışkanlığı için yeterlidir.
Son düzenleyen Safi; 17 Ağustos 2018 01:07

Benzer Konular

3 Haziran 2016 / Misafir Cevaplanmış
1 Ekim 2018 / KARTANESİ Cevaplanmış
28 Nisan 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap