Arama

Ve askerler KÖPEK sever - Köpek Resimleri (3. Katalog)

Güncelleme: 27 Nisan 2009 Gösterim: 855.624 Cevap: 450
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
29 Mayıs 2007       Mesaj #1
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Köpek Resimleri -3-
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Sadık dostalarımız köpekler hakkında birkaç kısa bilgi...
Avcı (Hound) Grubu Köpekler
Avcı cinsler köpek cinsleri arasında en eski ırklardan olup, insanların avlarını yakalamalarına yardımcı olan cinslerdir. Görüş yeteneğinin gelişkin olmasına dayalı olarak avlanan görüşavcıları (sighthounds) arasında hızlı koşması ile bilinen greyhoundlar, koku yeteneğinin gelişkin olmasına dayalı olarak avlanan kokuavcıları (scenthounds) arasında da foxhound gibi cinsler yeralır. Bu grupta yeralan ırkların bir kısmının hem koku hem de görüş yetenekleri gelişmiş olabilirken, bazılarının bahsettiğimiz bu özelliklerle hiçbir ilgisi olmayabilir. Ancak tüm avcı ırkların ortak özelliğinin avlanma içgüdüsüne sahip olmaları, dolayısıyla çoğunlukla avcının kendilerine yolu göstermelerinden önce hedefe doğru kendi yollarını çizecekleri söylenebilir.

Çalışan (Working) Grubu Köpekler
Bu grup cesaret ve güçlerini insan sahiplerinin hizmetine sunma konusunda üstün olan ırklardan oluşur. Bu ırklar kendi aralarında koruma, kurtarma, taşıma ve çekme cinsleri olarak ayrılırlar. Bu gruptaki cinsler genel olarak cesaret ve dayanıklılıkları ile bilinirler.

Çoban (Herding) Grubu Köpekler
Çoban grubunda yeralan ırklar başka hayvanların hareketlerini kontrol etme becerileri ve istekleri ile bilinirler ki bunlar genellikle koyun ve inek sürüleri olur. Bazı cinsler bunu sürüdeki hayvanları irite ederek ve bakışları ile yön göstererek yaparken, diğerleri ise havlayarak veya küçük temaslarda bulunarak yaparlar. Bazı cinslerde sürüyü toplama yeteneği, bazılarında ise gütme yeteneği daha baskındır. Ancak tüm cinslerin ortak özelliği hem kendi inisiyatiflerine göre, hem de sahiplerinin emirlerine göre hareket etmeleridir. Çoban köpekleri akıllı ve sadık ortaklardır.

Minyatür (Toy) Grubu Köpekler
Köpek ırklarının minyatür versiyonlarından oluşan bu grupta, insanların çok eski zamanlardan beri sadece güzellikleri ve dostlukları nedeni ile değer verilmiş cinsler yeralır. Grubun davranışsal olarak ortak noktalarını tanımlamak zordur çünkü herbiri farklı gruplardan gelen ırkların minyatürleri oldukları için değişik karakteristiklere sahip olabilmektedirler. Bu grupta kökü çok eski zamanlara dayanan ve büyük cinsi tanımlanamamış bazı ırklarda yeralmaktadır.

Sportif (Sporting) Grubu Köpekler
Modern avcılar olarak bilenen bu ırklar genel olarak, kökleri çok daha eskilere dayansa da ateşli silahlarla avlanan avcıların yardımcıları olarak yetiştirilmişlerdir. Av sporunda avcıya hedefin yerinin belirlenmesinde, hedefin hareketlendirilmesinde ve vurulduktan sonra avcıya getirilmesinde yardımcı olurlar. Hedefin yakınlarında bir yerde donarak hedefin yerini belirlemeye yardımcı olan cinsler arasında Türkçeye “hedefi işaret eden” ve “oyunu kuran” olarak çevrilebilecek pointer ve setter cinsleri yeralır. Hedefi harekete geçirerek, daha çok görünmesini ve avcının daha kolay avlanmasını sağlayan cinsler olan spaniellerle, vurulan hedefi (suda veya karada) sahibine getiren retrieverlar da bu grup içerisinde yeralırlar. Bu gruptaki cinsler birçok özelliği birlikte taşıyabilirken, dayanıklı avcılar olarak bilinirler.

Sportif Olmayan Grubu Köpekler
Gruplar içerisinde karakteristikleri en geniş olan bu grup, bir anlamda diğer kategorilere sokulamayan cinsleri kapsamaktadır. Bazıları bu grupta yeralan cinslerin kökenlerinde dostluk etmek amacı ile yetiştirilmelerinin olması nedeni ile dost/eş (companion) grup olarak da tanımlamaktadır. Yine de kökenleri fazlasıyla değişken olan bu ırkları diğer gruplardaki cinslerden daha dost olduklarını iddia etmek de pek gerçekçi olmayacaktır. Bu gruptaki tüm cinsler kendi cinslerinin özellikleri ile değerlendirilmelidirler.

Terrier Grubu Köpekler
Terrier grubundaki köpekler genel olarak toprak altında yaşayan memeli zararlıları toprağı eşeleyerek bulup öldürme merakına sahiptirler. Terrier sözcüğünün kökeni de dünya/toprak anlamına gelen terra’dan gelmektedir. Bazı terrier cinsleri yarışmalarda sıçan öldürmek üzere yetiştirilmişler, ancak sonralarda birbirleri ile de dövüştürülmüşlerdir. Bu ırklar kısa ve uzun bacaklı olmak üzere iki gruba ayrılırlar.



Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
30 Mayıs 2007       Mesaj #2
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi
Calender WhiteLabradorRetrieverDog puppy

Sponsorlu Bağlantılar
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
31 Mayıs 2007       Mesaj #3
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi
frannie
YaKaMoZcuk - avatarı
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
1 Haziran 2007       Mesaj #4
YaKaMoZcuk - avatarı
Ziyaretçi
köpek

Dog by silent33
YaKaMoZcuk - avatarı
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
4 Haziran 2007       Mesaj #5
YaKaMoZcuk - avatarı
Ziyaretçi
köpek

 dog  s life  by Snert
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
5 Haziran 2007       Mesaj #6
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Chiens2001
celo - avatarı
celo
Ziyaretçi
5 Haziran 2007       Mesaj #7
celo - avatarı
Ziyaretçi
Chiens2002
celo - avatarı
celo
Ziyaretçi
5 Haziran 2007       Mesaj #8
celo - avatarı
Ziyaretçi
Chiens2003
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Haziran 2007       Mesaj #9
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Ve askerler KÖPEK sever - Köpek Resimleri (3. Katalog)
YaKaMoZcuk - avatarı
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
9 Haziran 2007       Mesaj #10
YaKaMoZcuk - avatarı
Ziyaretçi
köpek

the cutest dog in the world by claytes

Benzer Konular

1 Ocak 2016 / the_lily Genel Galeri
29 Mayıs 2007 / Misafir Genel Galeri
15 Kasım 2016 / fadedliver Genel Galeri
16 Aralık 2006 / Misafir Genel Galeri