Arama

Clash of Clans oyunu hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 31 Temmuz 2021 Gösterim: 2.863 Cevap: 3
thechosenone - avatarı
thechosenone
Ziyaretçi
22 Haziran 2015       Mesaj #1
thechosenone - avatarı
Ziyaretçi
Clash of Clans oyunu nedir, nasıl oynanır, hakkında bilgi verir misiniz?
Son düzenleyen Jumong; 22 Haziran 2015 13:34 Sebep: Dış başlık ve iç mesaj düzeni
runeşya - avatarı
runeşya
Ziyaretçi
22 Haziran 2015       Mesaj #2
runeşya - avatarı
Ziyaretçi
ClashofClans oyununa yeni başlamak isteyen ve Oyunda zamanla kendinizi nasıl geliştirmek istediğinizi öğrenmek için yapmanız gereken tavsiyeler ve öneriler şöyle olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
ClashofClans oyununa yeni başlıyacak arkadaşlarım bu vereceğim tavsiyeleri dikkate almanızı şimdiden öneririm.

ClashofClans oyununun hiç silinmesini istemiyorum ne yapmalıyım ?
APPLE marka ürün kullanan arkadaşlarım ve Android işlemci herhangi bir ürün kullanan arkadaşlarım telefonunuz sıfırlandı mesela oyunuz sıfırlandı oyununuzun silinmesini istemiyorsunuz tavsiyemiz şöyle olacaktır: ClashofClans İOS kullanıcıları Game Center’a , Android bir işletim sistemi için ise Google+ hesaplarına oyunlarını yani köylerini kaydetmelidir. Özellikle Andreid’den İOS’a ve İOS’dan Android’e Hesaplarınızı Bağlamınızı Öneririm. Çünkü Köyleriniz iki işletim sisteminide kayıtlı olacaktır.

ClashofClans Oyununda ilk yapmanız gerekenler
Oyuna ilk başladığınızda yeşil elmas verecektir tavsiyemiz o elmasları ilk başta kullanmamanız sebibe gelince ileride işçi binası kurmanız gerekecek ve onda kullanacaksınız. En önemli Tavsiye etmem gereken konu bunudur eğer yeniyseniz.Yeşil taşlar sizin en değerli ve kıymetli ürününüzdür.

ClashofClans Oyundaki Savunmanızı iyi yapmanız için
ClashofClans köy binanızı gerek savunmanız gerekse duvarlarınız ve tuzaklarınızdan fazla iç yüksek tutmamız gerekir örneğin mesela köy binanız 5.seviye savunmanız (kuleler) maksimum 8.seviye olacaktır. Kulelerinizi 9.seviye yapabilmeniz için sizden köy binanızın 6.seviye olmasını isteyecektir yapmayınız.Neden mesela çünkü ClashofClans köyünüz içerinde daha tuzaklarınızı ve duvarlarınızı daha yükseltmediniz.Köyünüz içerisindeki Her şeyi Böyle Seviye atlamanız Köyünüzün savunması açısından iyi olacaktır.
Saldırınızı sık sık yapmak sizin için daha iyi olucaktır. Ne kadar iksir ve altın sizin geliştirmeniz için o kadar iyi olucaktır. Tavsiyemiz burada terk edilmiş köyleri yağmalamanızdır.

ClashofClans’da saldırı aldınız ne yapmalısınız?
Köyünüze girdiğinizde bütün binalar yıkılmış göreceksiniz tuzaklarınız varsa patlamıştır mesela. Köyünüze girdiğinizde saldırıdan yıkılan binalar kendi kendine yenilicektir. Saldırı aldığınızda tek yapmanız gereken yenilenmeyen tuzaklarınızdan birinin üstüne gelerek tıkladığınızda hepsini çalıştır diye bir seçenek vardır altın karşılığında hepsini yenilemeniz gerekmektedir.Tuzaklarınızı her savaşdan sonra yenilemeniz tavsiye edilir.

Ganimetleri nasıl kullanmam gerekir diyorsanız.
İşçilerinizi oyunda boş bırakmamaya özen gösteriniz ganimetlerinizide ona göre dengeli harcayınız.Yükseltme planınızı önceden yaparak bir sonraki işinize ne kadar ganimet lazım olduğunu hesaplayarakdan geliştirirseniz sizin için iyi olacaktır. Eğer diyorsanız ki isçim uzun süre calışacak altınım fazla yapmanız gereken köy duvarlarınızı yükseltmek olacaktır ve köy duvarlarınızı yükseltiniz. Eğer aynı şekilde iksiriniz fazla olacaksa iksirlerinizi Laboratuvarınızdan askerlerinizin seviyesini yükseltmenizi tavsiye ederiz.
ClashofClans Savunma binalarınızı yükseltirken öncelik sırası: Büyücü Kulesi, Havan, Hava Savunması, Top, Okçu Kulesi şeklinde olsun. Bu savunmalardan hiç birisi yok ise bir sonraki savunma sizin için önceliklidir. Büyücü kulesi ve havanın önemi, size saldıran kişiler genelde yeni olacağından askerlerini bir anda toplu olarak gönderecektir. Toplu olarak saldiran askerlerin dagilmadan kolayca yokedilmesi icindir.

Köy binanızın seviyesine göre savunma yapınız.
Daha önce yapmış olduğum açıklamadaki gibi daha az ganimet kaybetmek istiyorsanız savunmanız dengeli ve düzenli olmalıdır. Saldırıya uğradığınızda mesaj kutusunda bir ileti göreceksinizdir kimin saldırdığını ve saldırının tekrarını izleyip savunmanızı daha iyi güçlendirerek telafi edebilirsiniz bilirsiniz. Savunmanın tekrarını izleye bilmek için tekrar butonuna tıklamanız gerekir.

ClashofClans kupanızı nasıl yükselte bilirsiniz?
Öncelikle savunmanızın güçlü olabilmesi için ganimet (farming) düzenlerini tercih ediniz. Bu düzeni yapabilmeniz için köy binası genellikle köyün duvarlarının uzağında bir yerlerdedir. Burada yapacak olduğunuz mantık ise; kupanızı yükseltmek için köyünüze girip gözcülük yapan yani saldıracak düşmanlarınız sizin köyünüzün uzakta olduğunu görünce saldırmak istemeyektir saldırır ise birkaç okçu ile köy binanızı yıkacaktır. Bu saldırıda düşmanınıza ona 3-5 kupa kazandıracaktır, size ise 3-5 kupa kaybettiricektir. Oyunda az kupa kaybetmeniz yani 3-5 kupa karşılığı 12 saat kalkan alıp saldırı almanızı engelliyecektir. Bu kalkanın sayesinde köyünüz koruma altında olur.

ClashofClans Klan kalesi?
ClashofClans’da Klan kalesinde asker bulundurmaya özen gösterin. Çünkü Size herhangi birisi saldırdığında Klan kalesi sizin için en güzel savunmayı Klan kalesinde bulunan askerleriniz yapacaktır. Klan kalesinde nasıl asker bulundururum diyorsanız 2 yöntemi vardır.

1) Öncelikle herhangi bir klana üye olmak, asker almak ve asker bağışlamak, Bulunduğunuz klanda uygun davranışlarda bulunmak
2) “REQ” klanlarına arama kısmında arama yapıp girmek (genelde kupları 15.000 veya üzeri olan klanları tercih edebilirsiniz), Klana girdiğinizde hemen asker isteği yapıp, klan kalesi dolar dolmaz hemen oyundan çıkmak.Klanda uygun bir davranış olmadığından Klanda durmanızı kabul etmezler.

ClashofClans Kupa kazanıp ve kaybetmek istemiyorsanız?

Öncelikle kupa aralığınıza dikkat etmelisiniz.Köy binanızın seviyesine göre uygun bir kupa aralığında bulunmalısınız .ClansofClans’da çok kupa Kaybederseniz yağmayalacak köy bulamazsınız. Bunun tam tersi Fazla kupa kazanırsanız ganimet olan köyleri kolay bulursunuz ama sizden güçlü oldukları için ganimetleri kazanmanızı engeller.
ClansofClans’da üretilen madenlerinizi zamanında toplamaya özen gösteriniz. Kurmuş olduğunuz bir depo olacaktır üretilen maden belli bir depoya sahiptir dolduğunda üretimi duracaktır.Bunun için zamanında maden toplamanız topladığınız ayrı maden deponuzda toplanacaktır.Buda köyü geliştirmenizi kolaylaştıracaktır.
ClasofClans’da Laboratuvarınızdan asker ve büyü yükseltmeye özen gösteriniz…


Son düzenleyen _Yağmur_; 16 Aralık 2015 15:58 Sebep: içerik eklendi
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
16 Aralık 2015       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Clash of Clans
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Clash of Clans
160px Clash of Clans icon
  • Yapımcı(lar) Supercell
  • Sürüm 7.156.5
  • Platform(lar) iOS, Android
  • Çıkış tarih(ler)i
    • iOS: 2 Ağustos 2012
    • Android: 7 Ekim 2013
  • Tür(ler)i Strateji
Clash of Clans (Türkçe:Klanlar Çatışması), Helsinki, Finlandiya merkezli video oyun şirketi Supercell tarafından türetilmiş olan çok oyunculu, gerçek zamanlı, freemium, çevrimiçi strateji oyunu. Clash of Clans oyununda, oyuncular saldırganlara karşı kendi köylerini korumak için çeşitli savunma mekanizmaları inşaa ederken, aynı zamanda saldırma amacıyla da asker üretirler. Oyuncular, en fazla 50'şer kişilik gruplardan oluşan klanlara katılabilir, topluluk olarak ve klanların kendi içlerinde çevrimiçi sohbet ederek, klan üyeleri birbirlerinin kalelerine asker gönderebilirler.

İlerleme için gerekli materyallerden en önemlisi olan yeşil taş alımı kredi kartıyla veya oyuncunun kendini geliştirmesi ve istenilen dereceleri yapmasının yanı sıra, köyün bulunduğu alandaki çalı, ot ve ağaçlar toplandığı esnada da kazanılabilmektedir. Ödeme özelliği ile oyun iOS platformunda en çok kazananlar listesine girmiştir. 2013 yılının ilk yarısında, şirket satışlardan ortalama olarak günde 2.4 milyon dolar gelir elde etmiştir. Clash of Clans iOS platformunda, 2012 yılı Aralık ayında en çok indirilen 5 uygulama arasında yerini almıştır. Oyunun bu başarıyı kazanmasındaki asıl neden ise, tekli ve çoklu oyunların birleştirilmiş olmasının yanı sıra eşli olarak oynanması olarak gösterilmektedir.

Android platformunda ise ilk defa, 30 Eylül 2013 tarihinde sakin ve sessiz bir şekilde Kanada ve Finladiya'da oynanmaya başlandı. Bir hafta süreyle Kanada ve Finlandiya'da beta sürümü yayınlandıktan sonra, 7 Ekim 2013 tarihinde Google Play Store'da yerini aldı ve yine sessiz bir şekilde uluslararası platformda yayılmaya başladı.

Oyun hakkında
Clash of Clans, öncelikli olarak çok oyunculu (multiplayer) bir strateji oyunudur. Oyuncular altın, iksir, yeşil taş, kara iksir gibi elementler vasıtasıyla oyunun kurulumunda gelen basit bir başlangıç anlatımıyla birlikte köylerini kurmaya başlarlar. Kurdukları binaların seviyesini yükselten oyuncular, bu sayede yeni öğelerin kilidini açar ve yeteneklerin gelişmesini sağlarlar. Saldırının yanı sıra akıllı bir savunma stratejisi geliştirilmesi gerektiren oyunda, diğer oyuncular köye saldırabilirler. Bu nedenle saldırı kadar savunma da oyunda önemli bir yer tutar. Saldırı için kışlada askerler yetiştirilir ve oyunun sonraki safahatinde kurulabilen laboratuvar ile askerlerin seviyeleri geliştirilerek iyileştirilebilir. Ayrıca üretilen bu askerler ile Goblin olarak belirtilen cücelerin dünyalarına tekli oyuncu olarak saldırılar yapılabilir. İstenildiği takdirde, bu saldırılar oyuncuların seviyelerine göre sistemin eşleştirdiği oyunculara karşı çoklu ortamda da çevrimiçi olarak yapılabilir. Oyunun her safhasında internete bağlanılması gerekmektedir. Oyun internet olmadan oynanamamaktadır. İstenildiği takdirde daha hızlı gelişilebilmesine olanak veren taşlar, kredi kartıyla Google Play Store'dan ücret karşılığında alınabilmektedir.

Ayrıca oyuncular iksir veya kara iksir ile asker eğitebilirler. Oyundaki duvar ve binalar ile askerlerin yanı sıra, diğer savaş aletlerinin tamamı geliştirilebilmektedir. Çok oyunculu modda ise oyuncular kupa kazanabilirler. Kazanılan kupalar aynı zamanda oyun içindeki sıralama için kullanılmasının yanı sıra, oyuncuların seviyelerinin ayrılmasında da kullanılır. Çoklu oyunculu modda kullanılabilen tüm askerler ve iksir, tek oyunculu mod olan Goblin köylerine saldırılarda da kullanılabilir. Diğer oyuncuların köye saldırılarında, elde olan tüm altın ve iksir alınamaz. Ayrıca bu savaşlarda kazanan taraf kupa sayısı kazanır, kaybedenden ise kupa sayısı uygun oranda eksiltilir. Üretilen askerler, köyün savunmasında kullanılmaz. Ancak oyunda 50'şer oyuncunun oluşturduğu gruplar bulunmaktadır ve bu gruplara klan adı verilir. Oyunda herhangi bir klana üye olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Klana üye olunmadığı takdirde, bir dilde tüm oyunu oynayalar ile çevrimiçi sohbet yapılabilir. Oyundaki kale geliştirilip, bir klana üye olunduğu takdirde ise, klandaki üyeler arasında asker paylaşımı yapılabilir. Ayrıca bu klana ait özel odada sohbet edilebilir. Klanlarda, bir "klan lideri", klan liderinin atama inisiyatifinde olmak kaydıyla birden çok sayıda "yardımcı lider" ve onun altında "büyük" olarak rütbelendirilen klan büyükleri ve diğer oyuncular olan"üyeler" bulunur. Her bir rütbe bir alttaki rütbeyi tenzil edebilir, klandan atabilir veya terfi ettirebilir(istisna olarak klanda rütbesi büyük olan kişiler üyeleri büyük yapamazlar;ama klandan atabilirler).Ayrıca isteyen her oyuncu yeterli derecede altın ile kendi klanını kurarak, ortak sohbet alanından veya özel mesaj yoluyla klanına üye davet edebilir. Klanlara yeni katılan oyuncuların isimlerinin altında yeni yazısı belirir. Bu yazı bir süre sonra kaybolur. Klandali azalar tarafından gönderilen askerler kalede durur, savaşlarda ve köyün savunmasında kullanılabilir. Ancak yukarıda da belirtildiği gibi, üretilen askerler köy savunmasında kullanılamazlar.

Oyunda kupa biriktirme en büyük hedeftir.Oyuncuların kupası 400 olunca bronz ,800 olunca gümüş ,1400 olunca altın ,2000 olunca kristal , 2600 olunca usta , 3200 olunca şampiyon ve 4100 olunca titan liglerine yerleşirler.Bu kupalar aynı lisanı konuşan ülke ve dünyadaki genel sıralama için puanlama olarak kullanılır. Klanlar arasında büyüyebilmek için klan üyelerinin puanlarının da büyük olması gerekmektedir. Çünkü, klanlar arası sıralama klan üyelerinin kupa sayıları esas alınmaktadır. Kupa sayısı yükselen oyuncu, artık saldırılardan kazandığı takdirde daha büyük kazançlar elde etmeye ve köyünü daha iyi geliştirmeye başlar. Ancak gelişme ile birlikte pek çok materyalin de kurulum ve geliştirme süresi ile bedeli de o oranda artmaktadır. Ayrıca ağaç arkasına kamufle edilmiş (top, okçu kulesi vb.) şeylere ateş edildiği zaman vuruş miktarında hiçbir azalma görülmez.

Savunma materyalleri
Mevcut savunma materyalleri şunlardır;
  • Duvar: Bir nevi surlardır. Düşmanı oyalamaya yarar fakat duvar yıkıcılar tarafından kolaylıkla yıkılabilir. Domuz binicileri duvarların üstünde atlarlar.En yüksek 11 seviyedir.
  • Top: Oyunun ilk savunma birimidir. Karadan gelen saldırıları önleyebilir.En yüksek 13 seviyedir.
  • Okçu Kulesi: Toplara göre menzili uzundur ve hem havadan hem karadan gelen saldırıları önleyebilir.En yüksek 13 seviyedir.
  • Hava Savunması: Oyunun en önemli savunma birimlerinden biridir. Uçan birimlere ciddi zararlar verebilir.En yüksek 8 seviyedir.
  • Büyücü Kulesi: Hem karadan hem havadan gelen saldırıları önleyebilir. Alan tesirli vuruşu ile birçok askeri aynı anda telef edebilir.En yüksek 8 seviyedir.
  • Havan: Oyunun en güçlü savunma birimlerinden biridir. Ciddi hasar verir ve okçu, barbar, sihirbaz gibi hasar puanı düşük askerleri 1-2 vuruşta yok eder.En yüksek 8 seviyedir.
  • Bomba: Saldırgan askerlere hasar verir. Birden fazla bomba yerleştirildiğinde ciddi zarar verir.En yüksek 6 seviyedir.
  • Yaylı Tuzak: Karada yürüyen düşmanları köyden def eder. Ancak okçu kraliçe, barbar kral, P.E.K.K.A., Golem ve hava birimleri üzerinde işe yaramaz.Yükseltilemez.
  • Hava Bombası: Uçan birimler için alan tesirli bir tuzaktır. Ama şifacıda etki etmez.En yüksek 4 seviyedir.
  • Hava Patlatıcı: Uçan birimleri hava püskürterek uzaklaştırır.En yüksek 6 seviyedir.
  • Gizli Tesla: Düşman kendisine yaklaşana kadar gözükmez. Ortaya çıktığında elektrikle düşmanları yok eder ve hem karadan hem havadan gelen birimleri vurabilir. P.E.K.K.A.'lara 2 kat daha fazla hasar verir.En yüksek 8 seviyedir.
  • Dev Bomba: Patladığında küçük bir alanda bulunan tüm birimleri etkiler. Yaban domuzu binicilerine 1.5 kat daha fazla hasar verir.En yüksek 4 seviyedir.
  • Güdümlü Hava Mayını: Verdiği hasar çok yüksektir ejderha gibi uçan birimlere ciddi zarar verir(dalkavuklar ve şifacılar üzerinde etkisi yoktur). Ancak tek bir hedefe zarar verir.En yüksek 3 seviyedir.
  • X-Yayı: Oldukça güçlü bir savunma birimidir. Uzun menzildeki kara birimlerine veya kısa mesafedeki kara ve hava birimlerine nişan alacak şekilde ayarlanabilir. İksirle çalışır, içindeki iksir bittiğinde çalışması için tekrar doldurulması gerekir.En yüksek 4 seviyedir.
  • Cehennem Kulesi: Oyunun son ve en güçlü savunma birimidir. Alev püskürtür ve hedefte ne kadar çok kalırsa verdiği hasar katlanarak artar. Yerdeki ve havadaki tüm birimleri vurabilir ve ejderha, golem, P.E.K.K.A. gibi hasar puanları yüksek birimleri çok kısa bir sürede öldürebilir. X-Yayı gibi yakıtla çalışır fakat X-Yayının aksine kara iksir yüklenerek çalışır. Aynı zamanda tek hedef ve çok hedefe ayrı ayrı hasar verme özelliğine sahiptir, bu modlara ayrı ayrı alınabilir ancak gücünün odaklandığı asker üzerinde sürekli artması sadece tek askere hasar verme modunda geçerlidir, yani birden fazla askere hasar verme modunda askerlere verdiği hasar katlanarak artmaz.En yüksek 3 seviyedir.
Saldırı Materyalleri
Saldırı materyalleri arasında 10 kışla askeri ve 6 kara kışla askeri vardır.

Kışla
  • Barbar: Muhtemelen oyunun en agresif askeridir. Barınma alanı 1'dir. Saldırıda özel bir hedefi yoktur.20 saniyede olur. Ayrıca oyunun simgesinde kullanılmıştır.
  • Okçu: Duvarların bir sıra arkasındaki binaları duvarları yıkmak zorunda kalmadan yok edebilir. Barınma alanı 1'dir.25 saniyede olur.
  • Goblin: Oyunun karadaki en hızlı askeridir (hızı 32'dir) ve önceliği kaynaklar ve depolardır. Barınma alanı 1'dir.
  • Dev: Pek hızlı olmasa da savunmalara önce saldırması, güçlü ve dayanıklı olması açısından kullanışlıdır. Barınma alanı 5'tir.
  • Duvar Yıkıcı: Duvar yıkmaktan başka bir işe yaramasa da duvarlara x40 kat hasar verdiğinden orduyu salıvermeden önce 1-2 tane bırakmak yararlı olabilir. Barınma alanı 2'dir.
  • Balon: Duvar yıkıcının balonlu haline de benzetilebilir. Top, havan gibi savunmalar ona ateş edemese de hasar puanı çok yüksek değildir ve okçu kulesi, sihirbaz kulesi, hava savunması, havaya ayarlanmış X-Topu gibi savunmalarla yok edilebilir. Favori hedefi savunmalardır. Barınma alanı 5'tir.8 dakikada olur.
  • BUYUCU: Ateş topları fırlatır ve çok büyük hasarlar verebilir fakat hasar puanı çok yüksek değildir. Barınma alanı 4'tür.8 dakikada olur.
  • Şifacı: Kara birimlerinin hasar puanını yükseltme özelliğine sahiptir. Orduda bulunması gerekse de hava savunmalarının yakınına bırakmak Şifacılar için tehlikeli olabilir. Hava tuzakları şifacıya etki etmez. Barınma alanı 14'tür.15 dakikada olur.
  • Ejderha: Uçan en güçlü birimdir. Tahmin edeceğiniz gibi ateş püskürtür. Hasar puanının fazla olması ve büyük zararlar verebilmesi açısından kullanışlıdır. Balon gibi Ejder'e de Şifacı can veremez. Barınma alanı 20'dir. 30 dakikada olur.
  • P.E.K.K.A.: P.E.K.K.A.'nın ne olduğu bilinmez. Hasar puanı en yüksek normal kışla askeridir ve 6. Seviye bir altın madenini 2-3 vuruşta yok edebilir. Aşırı hızlı olmasa da gücüyle bu kaybını telafi eder. Yaylı Tuzak ona etki etmez. Barınma alanı 25'tir. 45 dakikada olur. Gizli Tesla kuleleri ona 2 kat hasar verir.
Kara Kışla
  • Dalkavuk: Uçan küçük mavi yaratıklardır. Kara İksir topları fırlatırlar. Hızlıdırlar ve barınma alanları 2'dir. Güdümlü hava mayınları Dalkavuklara etki etmez. 45 saniyede olur
  • Yaban Domuzu Binicisi: Duvarların üzerinden (atlama Büyüsü kullanmadan) atlayabilen tek askerdir. Barınma alanı 5'tir. Dev bomba ona 1.5 kat hasar verir.
  • Valkyrie: Balta kullanan Clash of Clans oyununun 4 kadın askerinden biridir (Okçu, Şifacı, Valkyrie ve Cadı). Barınma alanı 8'dir. 8 dakikada olur.
  • Golem: Ölünce Golemit adlı 2 küçük deve dönüşme özelliğine sahip bu yaratığın hasar puanı, P.E.K.K.A'nın hasar puanının yaklaşık 1.75 katıdır. Çok hızlı olmasa da gücü hızının yerine geçer. Barınma alanı rekorunu Lav Tazı ile paylaşır, barınma alanı 30'dur. 45 dakikada olur.
  • Cadı: Şekil itibariyle Okçu'yu andırsa da saldırı taktiği ona pek benzemez. Yerden iskeletler çıkararak hem karşı tarafa zarar verir, hem kendini korur (yani bonus asker üretir). Barınma alanı 12'dir. 20 dakikada olur.
  • Lav Tazısı: Yeni güncelleme ile gelen bu izbe birliğin çok fazla hasar puanı olsa da direkt olarak (sırayla) hava savunması, hava menzilli savunma birimleri ve diğer savunma birliklerini hedef aldığı için kısa bir süre içinde ölür.Özellikleri hemen hemen Golem'e benzer. Barınma alanı 30'dur.Oyundaki askeri birlikler içerisinde en fazla hasar puanına sahip birliktir (1.seviyesinde lav Tazısının hasar puanı 5700'dür). Öldüğünde Lav Köpecikleri adında yeni askerler türer. Bu askerlerin sayısı Lav Tazının Seviye Bağlı olarak değişir. 45 dakikada olur.
Büyü Fabrikası
Yıldırım Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde binalara ve klan kalesinden çıkan askerlere ciddi hasarlar veren bir büyüdür. Son yapılan Güncelleme ile gelen Zehir Büyüsü her ne kadar Yıldırım Büyüsünü arka plana atsa da hala kullanılan büyülerden birisidir. Barınma Alanı 2 dir. 20 dakikada olur.
Şifa Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde bir Şifa çemberi oluşturarak çember içerisine dahil olan tüm askerlerin isabet puanını(HP'sini) hızlı bir şekilde yeniler. Barınma alanı 2'dir. 20 dakikada olur.
Öfke Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde bir Öfke halkası oluşturarak halka içerisindeki tüm Askerlerin Saldırı Hasarı ve Hareket Hızını yükselten bir büyüdür. Barınma alanı 2'dir. 30 dakikada olur.
Atlama Büyüsü: Bu büyüyü duvarların yakınına atarak Birliklerinizi sanki orada Duvar yokmuş gibi hareket ettirebilirsiniz. Barınma Alanı 2'dir. 30 dakikada olur.
Dondurma Büyüsü: Bu büyüyü kullanarak düşmanın Askerlerini ve Savunmalarını Dondurabilirsiniz. Barınma Alanı 2'dir. 30 dakikada olur.

Kara Büyü Fabrikası
Zehir Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde bir çember oluşturur ve o çember içindeki düşman askerlerine zarar verir. Binalara etki etmez. Barınma Alanı birdir. 15 dakikada olur.
Deprem Büyüsü: Binalara hasar veren bir büyüdür. Yıldırım büyüsünden farklı olarak binalara yüzde ile hasar verir. Barınma Alanı birdir. 15 dakikada olur.
Acele Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde bir çember oluşturur ve o çember içindeki askerleri hızlandırır. Barınma Alanı birdir. 15 dakikada olur.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
mehmetciftci - avatarı
mehmetciftci
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2021       Mesaj #4
mehmetciftci - avatarı
Kayıtlı Üye
Clash Of Clans;Supercell oyun firmasının üretimi olan stratejik bir video oyunudur. Bir zamanlar Samsung Galaxy S3 mini telefonu ile benimsenmişti. O telefondan olan herkeste bu oyun vardı. Türkiye'de en çok oynanan oyundu. Gece gündüz, sabah akşam vakit farketmeksizin bağımlılık yapardı cocuklarda ve genclerde. Ancak şu an o kadar etkili değil. Oyunun eski tadı kalmadı. Küresel sohbet kaldırıldı. Klanlara üye bulmak zorlaştı. Ayrıca Supercell in diğer oyunları olan clash royale ve brawl stars oyunları, clash Of Clans tan sonra yayımlanmasına rağmen clash Of clanstan daha çok ilgi gördü. Günümüzde clash Of Clans oynayan sayısı gittikçe azalıyor. Bazen benim gibi Msn Happy bir anlık hevesle tekrardan oyuna başlayıp 1 ay sonra tekrardan sıkılanlar da var Msn Happy)

Benzer Konular

28 Mayıs 2017 / madurkisi Soru-Cevap
25 Şubat 2011 / chatterbox Soru-Cevap
18 Haziran 2016 / Misafir Cevaplanmış